AFCON – Betting på de Afrikanska Mästerskapen

Precis som vi i Europa har ett EM-slutspel i fotboll för de bästa nationerna har Afrika Afrikanska mästerskapen eller AFCON (African Cup of Nations). Turneringen arrangeras vartannat år och spelas i januari – februari. Egypten är den nation som vunnit turneringen flest gånger med sina sju titlar. Därefter har Kamerun fyra guldmedaljer i Afrikanska Mästerskapen.

Den som vill betta på Afrikanska Mästerskapen har utmärkta förutsättningar att göra detta också. Det finns möjlighet till flera olika typer av odds på AFCON inklusive långtidsspel inför turneringsstart.

Format – så fungerar Afrikanska Mästerskapen

Turneringen har ökat antalet lag successivt sedan den första turneringen spelades år 1957 och då var det endast fyra nationer som deltog i form av Egypten, Sudan, Etiopien och Sydafrika men Sydafrika blev diskvalificerade på grund av att de endast tog ut vita spelare tack vare apartheid.

2019 expanderade turneringen från 16 lag till 24 stycken och innehåller också ett kval. Kvalet påminner om det till EM där nationer spelar ett kval inför turneringen i olika grupper där de bästa lagen i gruppen går vidare till huvudturneringen.

De 24 lagen som deltar är värdnationen samt de 23 lag som tagit sig dit via kvalet. De blir sedan uppdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp där alla möter alla. Lag 1 och 2 i gruppen går vidare till åttondelsfinal tillsammans med de fyra bästa treorna. Därefter är det enkelmöten i åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Dessutom spelas en bronsmatch mellan förlorarna i semifinalen.

AFCON betting

Egypten har flest guld

Det är alltså Egypten som vunnit turneringen flest gånger med sina sju guld. Tre av dessa guld har kommit när nationen arrangerade turneringen. Egypten har vunnit turneringen 1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008 och 2010. Egypten har också tre silver och tre brons. Kamerun i sin tur har fem titlar samt två silver och två brons.

Ghana har inte vunnit turneringen sedan 1982 men har samtidigt fyra guld vilket är trea på listan följt av Nigeria med sina tre titlar. Elfenbenskusten, Algeriet och DR Congo har två guld vardera. Zambia, Tunisien, Sudan, Senegal, Etiopien, Marocko, Sydafrika och Congo har också vunnit turneringen. Egypten, Ghana och Kamerun är de enda nationerna som vunnit turneringen två gånger i rad. Egypten är den nation som vunnit tävlingen tre gånger i rad vilket de gjorde 2006, 2008 och 2010.

Tre olika varianter av betting på AFCON

Inom betting på turneringar inklusive odds på Afrikanska Mästerskapen talas det framförallt om tre stycken olika varianter av betting. Det handlar om outrights vilket är samma sak som långtidsspel. Men också live betting och pre game betting är tillgängligt. Vi går igenom de tre olika alternativen mer noggrant nedan.

Långtidsspel på AFCON

Långtidsspel, outrights eller vinnarspel. Kärt barn har många namn sägs det och detta är långtidsbetting ett bevis på. Oavsett vad du väljer att kalla det innebär det helt enkelt att du spelar på olika utfall som du tror kommer att hända under turneringen. Det kan exempelvis handla om att du spelar på vilken nation du vinner hela turneringen eller vilka lag som går vidare från respektive grupp. Det finns också odds på den spelare du tror kommer göra flest mål eller vilken spelare som gör flest assists.

Pre game betting på Afrikanska Mästerskapen

Den vanligaste formen av betting är helt klart pre game betting. Då spelar du på en enskild match och har många olika marknader att välja mellan. Till exempel kan du placera odds på hur du tror matchen slutar genom 1X2-betting. Men också vilket resultat det kommer att bli i matchen samt hundratals andra alternativ. Ju större match desto mer möjligheter får du också vad gäller odds och marknader.
Live betting för mest spänning och action
Det finns ingenting som ger mer action och spänning än live betting. Då oddsar du på en pågående match och får således en mer spännande spelstund med odds i ständig förändring. Alla kvalmatcher och matcher i Afrikanska Mästerskapen finns tillgängliga för live betting. Det gör att du får väldigt goda möjligheter till högre odds och unika marknader. Upptäck live betting på AFCON.

Sammanfattning Afrikanska Mästerskapen

Afrikanska Mästerskapen är en turnering som har fått allt högre status i fotbollsvärlden. Den fortsätter att få ett större intresse och det finns utmärkta förutsättningar vad gäller betting och odds. På så sätt kommer du att ha massor av möjligheter att betta på turneringen, såväl kval som huvudturnering finns tillgänglig med massor av odds.

Egypten är den nation som vunnit flest gånger men det har varit andra nationer som dominerat de senaste upplagorna. Afrikanska Mästerskapen arrangeras vartannat år och går av stapeln i januari. Därmed spelas turneringen mitt i säsongen. Glöm inte heller att ta emot en oddsbonus om du vill ha ut mer av din betting på afrikansk fotboll. Det finns massor av bonusar hos de spelbolag vi har listat på sajten.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com