Betting på Liga MX – Kan du den mexikanska ligan?

Latinamerika är kanske inte kända för att deras ligor håller en alltför hög nivå men faktum är att det finns mycket fotboll att upptäcka i framförallt Mexiko. Det är väldigt mycket publik på matcherna och det råder stor passion kring fotbollen i Mexiko. Ligan heter Liga MX och du som vill oddsa på mexikansk fotboll har massor av alternativ. Du kan ta del av en upplevelse inom betting som är något alldeles extra och ofta slå spelbolagens odds. Upptäck själv betting på mexikansk fotboll och alla odds som finns tillgängliga hos spelbolagen i Sverige.

Betting på Liga MX

En annorlunda uppbyggnad i Liga MX

Liga MX hette tidigare Primera División fram till säsongen 2012/13 men numera är det alltså Liga MX som gäller. Det är den högsta ligan av mexikansk fotboll och det är totalt 18 lag som spelar i ligan. Varje kalenderår är uppdelat i två kortare turneringar. Det handlar om Apertura (Öppning) och Clausura (Stängning). I varje turnering möter alla klubbarna varandra en gång och vem som har hemmalag varierar.

En ny mästare kommer att utses varje kort turnering i ett slutspel som avgörs mellan 12 lag. De fyra bästa lagen slipper spela i första rundan och kvalificerar sig istället till liguilla som i praktiken innebär kvartsfinal. De övriga åtta lagen gör upp om ytterligare fyra platser vilket kallas för repechaje. Lag 5 möter lag 12, lag 6 möter lag 11 och så vidare. Lagen möts i en match som spelas i 90 minuter och om det blir oavgjort blir det straffar direkt.

Från kvartsfinalen och framåt är det istället dubbelmöten där det lag som är seedat har hemmaplansfördel i andra mötet. Om det slutar oavgjort efter båda mötena får det lag som är seedat en automatisk plats i nästa runda. Detta gäller dock inte i finalen då det vid oavgjort istället blir 30 minuters förlängning följt av straffläggning.

Varje år kommer ett lag att åka ur serien efter att de två turneringarna Apertura och Clausura färdigspelats. Då åker man ner till Liga de Expansión MX. Vem som åker ur serien är baserat på de tre senaste årens resultat. Ett poängsnitt räknas ut med antalet matcher vs antal poäng. Det lag som har lägst poängsnitt baserat på de tre senaste åren kommer att bli relegerad. Men sedan 2021 är det stängt med nedflyttning och uppflyttning i minst fem år på grund av pandemin och dess finansiella konsekvenser.

Betting på Liga MX ger många möjligheter

Spelbolagen har inte lika bra koll på Liga MX som på många andra ligor. Det gör att du har utmärkta förutsättningar att hitta riktigt bra odds för dig som spelare när spelbolagen missbedömt lagen. Därmed kan du som har hög analytisk förmåga hitta de felplacerade oddsen med större frekvens och på så sätt också få ut mer av din upplevelse. Detta gäller oavsett om du oddsar live eller inför matchstart på Liga MX.

Använd en oddsbonus på Liga MX

Nya kunder hos svenska spelbolag kan välja att ta emot en oddsbonus. Den kommer att ges till dig som ny kund vilket innebär att du får riktigt bra möjligheter till en härlig spelupplevelse med ditt bonuserbjudande. Hos svenska bettingsidor är det enbart tillåtet med en bonus per spelare och licens. Men det finns många licenstagare vilket gör att du har många möjligheter att hitta ett erbjudande som passar dig.

Du kan använda din oddsbonus på vad du vill. Därmed är det fritt fram att använda på den på Liga MX och mexikansk fotboll. Ta emot en bonus hos något av de spelbolag som finns på denna hemsida för en flygande start i din betting.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com