Europatipset – Trevligt på söndagar

Från Svenska Spel kommer Europatipset. Spelet räknas till sports betting och bygger på samma koncept som Stryktipset. Spelaren tippar hur 13 fotbollsmatcher slutar och målet är att ha alla 13 rätt. Den stora skillnaden mellan Europatipset och Stryktipset är att Europatipset har ett bredare fokus på fotboll i hela Europa, medan Stryktipset fokuserar på engelsk och svensk fotboll. I Europatipset kan det till exempel ingå fotbollsmatcher som spelas i Italien och Spanien, men även Sverige och Tyskland.

Spelregler för Europatipset

Principen är 1-X-2 där du anger 1 om du tror att hemmalaget kommer vinna matchen, X om du tror på oavgjort och 2 om du tippar att segern går till bortalaget. Med andra ord fungerar det på samma sätt som Stryktipset från Svenska Spel.

Spelinsatsen är 1 krona per rad. På nätet är det möjligt att spela en ensam rad. Hos spelombud är gränsen minst två rader. Många satsar på systemspel. För Europatipset finns det 53 system med fullständig variation (4 till 9216 rader), samt 5 reducerade system (36 till 729 rader). Högsta tillåtna radantal är 41 472 rader.

Genom att kryssa i jokerrutan deltar man i jokerdragningen. Där finns chansen att vinna riktigt stort, eftersom sju rätt på joker ger 10 miljoner i vinst. Insatsen är 10 kr och kupongnumret fungerar som lottnummer.

Hur ser vinstplanen ut?

För Europatipset går 65% av insatserna tillbaka till spelarna i form av vinster fördelade på fyra vinstgrupper. Första vinstgruppen är spelare med 13 rätt och de får 40%. Andra vinstgruppen är de med 12 rätt som får 23%. Tredje vinstgruppen är de med 11 rätt som får 12%. Fjärde vinstgruppen är spelare med 10 rätt som får 25%.

Ibland finns det inte någon vinnande rad i den första vinstgruppen, d v s 13 rätt. Då överförs vinstsumman till första vinstgruppen nästföljande omgång i Europatipset. Skulle den beräknande vinsten per rad i någon av de lägre vinstgrupperna understiga 15 kronor bortfaller vinstgruppen och överförs till nästföljande omgång.

Varför spela på Europatipset?

Europatipset handlar om vadslagning på fotboll, vilket gör att det inte enbart är ett turspel. Den som har mycket kunskap om fotbollsligorna i Europa kan utnyttja detta och öka sina chanser att vinna. Jämfört med Stryktipset har Europatipset ett större urval av matcher. Vissa föredrar detta på grund av att de gärna följer till exempel Serie A i Italien eller La Liga i Spanien, men det ställer högre krav på spelare som vill ha fullständig koll.

Spelar man flera tillsammans kan Europatipset vara en väldigt social spelform. Det går att dela med sig av sina tips eller spela stora system tillsammans. Sedan går det att träffas och följa matcherna medan man hoppas på att resultaten går ens väg. En omgång i Europatipset avgörs normalt på söndagarna. Under högsäsong kan Svenska Spel också erbjuda Europatips som avgörs på onsdag. Alla tycker inte om spelformer där man får vänta länge på att en omgång ska avgöras, men för andra passar det perfekt.

År 2010 höjdes återbetalningen till spelarna från 46% av insatserna till 65% av insatserna. Jämfört med en del andra alternativ för sports betting på nätet imponerar det inte. Å andra sidan går de pengar Svenska Spel tjänar på Europatipset till Svenska staten som äger Svenska Spel. På ett eller annat sätt kan förluster komma allmänheten till nytta.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com