Topp 5 förare i Formel 1 – genom tiderna

Formel 1 är motorsportens högsta sport, kan man lugnt säga. Det är där de snabbaste och dyraste bilarna körs. Det är runt Formel 1 som det också är mest glamour och naturligtvis är det där som de riktigt stora pengarna inom motorsporten finns. De som lyckas med bedriften att köra Formel 1 kommer för alltid att klassas som riktiga hjältar.

När en sport är riktigt stor så finns det alltid möjlighet till att tippa på resultatet. Betting på Formel 1 kan du hitta hos alla ledande svenska bettingsajter. Varför inte kolla in de som vi rekommenderar och välja ut en ny bettingsajt att casha ut bonus från. Så kan du lägga ett bet på den Formel 1 förare som du tycker är bäst.

Bästa förare i Formel 1

Vem som egentligen är den bästa föraren inom Formel 1, ja detta kan det säkert diskuteras länge om. För en del är det inte bara den förare som haft det bästa resultatet som klassas som bäst. En del fans av Formel 1 ser till helheten. För en del spelar personligheter, körstilen och vilket stall föraren kör för in. Det finns nog många som håller tummarna för olika förare vid varje Grand Prix.

För att vi ska kunna få fram en lista på de absolut bästa förarna genom tiderna så är det bästa att se till ren fakta. Enligt statistiken så är det följande som är topp 5 förare i Formel 1.

Formel 1 betting

Lewis Hamilton med 103 segrar

Det är alltid kul att se en förare som fortfarande är aktiv på en topp-lista. Brittiska föraren Lewis Hamilton hamnar helt kart på en förstaplats. Med sina sju världsmästartitlar är han ännu inte nöjd utan tar sig fortfarande runt banan med hänförande resultat. Senast såg vi honom ta en sjunde plats i legendariska Circuit de Monaco. En av de mest häftiga Formel 1 tävlingarna där banan dras inne i stadsmiljö mitt i centrala Monte Carlo.

Hamilton har näst intill helt dominerat denna motorsport under nästan hela 2010-talet. Inte minst genom att avsluta seklet med att vinna världsmästartiteln fyra år i rad mellan 2017 och 2020.

Michael Schumacher med 91 segrar

Röde baron som Schumacher också kallas för är starkt förknippad med Ferrari och han var under många år den mest kända Formel 1 föraren i världen. Denna legendar inom Formel 1 är fortfarande den bästa någonsin enligt många. Under många år dominerade Michael Schumacher sporten totalt och hans namn är inte glömt. Precis som Hamilton har han sju världsmästartitlar.

På sin tid var Schumacher känd som den mest hängivne och passionerade föraren, som också hade stor talang. Hans framgångar har gjort hans namn känt för den breda massan och inte bara för fans av Formel 1. Många sörjde hans pensionering och kanske ännu mer hans tragiska öde som sedan följde. 2013 råkade han ut för en skidolycka som försatte honom i en långvarig koma. Han har sen dess vaknat upp ur koman men han har fortfarande svåra besvär efter olyckan och lever idag i stort sett isolerad tillsammans med sin familj i Schweiz.

Max Verstappen med 59 segrar

Det är ett ganska stort hopp ner till nummer tre på listan. Men faktum är att 59 segrar är inte någonting alls att bortse från inom världens främsta motorsport. Tvärt om är det en bedrift få ens kan drömma om, även de som faktiskt nått fram till en karriär som förare inom Formel 1.

Kanske har Verstappen ärvt sina förmågor av sin far, Jos, också en framstående förare. De som följer sporten nära minns kanske den rafflande spänningen och uppgörelsen mellan Verstappen och Hamilton i 2021 års säsong.

Sebastian Vettel med 53 segrar

2010-talet började bra för Vettel som körde hem världsmästartiteln fyra gånger mellan 2010 och 2013. Han har under sin karriär på världens racingbanor kört 300 lopp och vunnit 53 av dessa. Pole position har han nått 57 gånger.

Tyvärr ledde nya regler 2014 till att Vettel och hans stall Red Bull tappade placeringar på världsrankingen. Även om han gick i pension efter säsongen 2022 så räknas han fortfarande som en av världens bästa förare. Det kommer nog dröja länge innan Formel 1 glömmer bort Vettel.

Alain Prost med 51 segrar

Här har vi en förare från den gamla tidens Formel 1. Under i stort sett hela 1980-talet var det Alain Prost som var den stora idolen för alla motorsportintresserade. Livet på banan var också något tuffare på den tiden med bristande säkerhet och olyckor. Det var ingenting som avskräckte Prost från att köra 199 lopp och vinna 51 av dem.

Världsmästartiteln tog han hem fyra gånger, 1985, 1986, 1983 och 1993. När han tog sin första titel blev han hemlandet Frankrikes första världsmästare i Formel 1. Detta lyckades han med genom att besitta en kombination av intelligens, snabbhet och precision.

Betting på Formel 1

Nu när du har läst lite om topp 5 bästa förare i Formel 1 så känner du dig kanske sugen på att lägga ett bet på vinnaren i nästa lopp. Hos oss på svenskbetting.com kan du alltid få tips på bra svenska bettingsajter. Vi som ligger bakom denna sajt gillar själva att lägga ett bet eller två så vi har valt ut de spelsajter som vi tycker har bästa betting i Sverige.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com