Betting på Speedway – Lär dig allt om Speedway betting

I Sverige tycker vi mycket om Speedway och därmed finns det också utmärkta förutsättningar när det kommer till betting på Speedway. Du har massor av möjligheter och kan ta del av en spelupplevelse som ger där lilla extra genom att oddsa hos svenska spelbolag. Exempelvis har Sverige den meste Grand Prix-vinnaren genom tiderna i form av Tony Richardson, ansedd som världens bästa förare genom tiderna i Speedway. I denna artikel berättar vi mer om allt som rör Speedway och bettingmöjligheterna som finns.

Finns många odds på Speedway

Du som vill oddsa på Speedway har många alternativ. För den som föredrar långtidsspel finns det flera möjligheter. Exempelvis kan du oddsa på vem du tror vinner totalsegern av nästa Grand Prix eller Speedway of Nations.

Men det finns också odds på varje enskilt lopp i Speedway. Oddsa på vem som vinner loppet eller vilken placering de olika deltagarna får. Ett lopp i Speedway innehåller fyra stycken deltagare och du kan betta på vem som slutar etta eller tvåa.

Alla svenska spelbolag med odds erbjuder någon form av odds på Speedway. Visst finns det kanske inte samma bevakning och antal marknader som fotboll och andra sporter. Men det finns helt klart tillräcklig med odds för att kunna få en trevlig upplevelse.

Speedway betting

Live stream av Speedway

Följ spänningen genom att streama Speedway live. Då kan du följa dina bets och titta på de olika loppen vilket kommer att innebära att du får en riktigt trevlig spelupplevelse i alla lägen. Det är något som vi verkligen tror att du kan komma att uppskatta i din betting på Speedway.

Flertalet spelbolag streamar Speedway. Då behöver du endast ha ett positivt spelsaldo eller ett aktivt bet det senaste dygnet för att kunna ta del av Speedway live stream. Vanligtvis finns det en Play-knapp vid oddset om det går att streama evenemanget live hos spelbolagen.

Speedway of Nations

VM i Speedway, eller Speedway World Cup, är ett årligt event som arrangeras i olika länder. Första upplagan hölls 2001 och ersatte då World Team Cup som pågick från 1960 – 2000. 2018 bytte turneringen namn igen och blev istället Speedway of Nations.

Detta event är höjdpunkten för landslag när det kommer till Speedway. Tävlingen innebär att sju nationer deltar där varje nation har två stycken förare. En tredje förare, som måste vara 21 år eller yngre, agerar reserv och kan användas när som helst. Varje par tävlar mot varandra en gång.

Två semifinaler arrangeras i olika länder. Topp 3 från varje semifinal går sedan vidare till finalen som utgörs av värdnationen samt de sex kvalificerade nationerna. Detta fungerar vidare över två rundor där den andra och tredje nationen går vidare till semifinal som är ett enskilt race. Vinnaren av semifinalen går sedan vidare till finalen mot den högst rankade nationen. Där kommer vinnaren att krönas till Mästaren av Speedway of Nations.

Sverige brukar delta i detta mästerskap och sedan det nya formatet infördes har vi tagit ett brons. Det skedde 2022 när Mats Olsson var tränare. Därmed ser framtiden ljus ut för svensk speedway igen.

Grand Prix är en stor höjdpunkt

Speedway of Nations må vara landslagtävlingarnas stora höjdpunkt men Speedway Grand Prix är det som de individuella förarna gärna vill vinna. Detta är ett gäng olika lopp som arrangeras världen över en hel säsong där vinnaren kan kröna sig som mästare. Grand Prix startade 1995 och det var Hans Nielsen från Danmark som blev första mästare.

Det är totalt 16 förare som tar del i varje Grand Prix där det är 20 heats och varje förare möter en annan förare en gång. De åtta bästa går vidare till semifinal och från varje semifinal kommer ettan och tvåan avancera till GP final.

Poängen räknas ihop under säsongen och den högsta poängnivån som går att få under ett enskilt lopp är 21 GP (poäng). Den som samlar flest poäng under säsongen vinner också titeln.

Tony Richardson är mesta Grand Prix-mästaren

Tony Richardson vann Grand Prix vid sex tillfällen mellan 1998 – 2005. Han har tillsammans med Ivan Mauger flest Grand Prix-titlar av alla Speedway-förare. Men han ligger före i medaljligan tack vare att han har två brons istället för ett som är fallet med Mauger. Båda förarna har tre silver vardera.

Grand Prix hade en föregångare som startade redan 1936. Räknar vi med dessa lopp också är Richardson fortfarande etta. Men Sverige har haft andra skickliga förare som Ove Fundin med fem Grand Prix totalsegrar samt Björn Knutsson, Anders Michanek och Per Jonsson med en titel vardera. Ingen svensk har vunnit sedan Tony Richardsson vann den totala Grand Prix år 2005. Närmas har Andreas Jonsson kommit med sitt silver 2011 medan Fredrik Lindgren tagit brons 2018 och 2020.

Tittar vi på den totala medaljtabellen ligger Sverigeetta med 14 guld, 14 silver och 12 brons vilket ger totalt 40 medaljer. Ingen nation har tagit fler guld än Sverige men Danmark har tagit lika många, d.v.s 14 stycken, men har “bara” 37 medaljer totalt.

Hämta en oddsbonus och använd på Speedway

Du som vill få ut mer av din spelupplevelse kan ta emot en oddsbonus och använda på Speedway. Då kommer du att få extra pengar av spelbolaget som du kan använda till att utforska Speedway på ett fantastiskt sätt. Hos svenska spelbolag är det idag maximalt tillåtet med en bonus per spelare och licens.

Som tur är finns det massor av spelbolag som erbjuder en välkomstbonus. Det vanligaste är en insättningsbonus där din första insättning blir matchad. Då kan du betta på Speedway med din bonus, Men det finns också boostade odds, riskfria spel och annat spännande att upptäcka för den som önskar. Ta emot ett bonuserbjudande idag för att maximera din spelstund.

Sammanfattning av Speedway betting

Du har massor att ta del av när det kommer till Speedway betting som du säkert har märkt. Extra spännande är det när det vankas Grand Prix eller Speedway of Nations. Då kommer du att ha odds såväl inför och under de olika loppen. Upptäck allt som rör Speedway betting idag.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com