Bästa fotbollsspelare i världen – Världens bästa fotbollsspelare

Världens största sport fotboll utser varje år världens bästa fotbollsspelare. Det är alltid en diskussion om rätt spelare vann. De senaste decenniet har Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i princip prenumererat på utmärkelsen. Men i takt med att de båda megastjärnorna blir allt äldre är det andra som hotar. Tittar vi på Ballon d’Or är det dock Lionel Messi som fortfarande är bäst i världen. Vi går igenom de tio bästa fotbollsspelarna i världen enligt Ballon d’Or.

10. Gianluigi Donnarumma – AC Milan och Italien

Den italienska målvakten hade ett oerhört bra år då han vann EM med Italien sommaren 2021. Idag tillhör han PSG och är rankad som den bästa målvakten i världen. Om han kommer upp i nivåer till att bli bäst fotbollsspelare i världen återstår att se. Den enda målvakten som vunnit Ballon d’or är den sovjetiska målvakten Lev Yashin som var verksam mellan 1950 – 1970.

9. Kylian Mbappe – PSG och Frankrike

Det franska underbarnet vann VM med Frankrike 2018 och kommer säkerligen innan karriären är slut att ha vunnit Ballon d’Or. I EM dominerade dock inte han och hans Frankrike på samma sätt som under VM. Mbappe är vindsnabb och har ett utgående kontrakt med PSG sommaren 2022. Vart hamnar han fransmannen härnäst? Många tror att det blir Real Madrid som blir Mbappes nästa klubbadress.

8. Kevin de Bruyne – Manchester City och Belgien

Kevin de Bruyne har dominerat stort i Premier League de senaste åren. Som navet på mittfältet i Manchester City som vann ligan förra säsongen och stormar mot ännu en ligatitel borde De Bruyne kanske vara ännu högre upp på listan. Belgaren är en spelare i absoluta världsklass och 30-åringen står förmodligen på toppen av sin karriär. Hade det inte varit för att han var relativt skadebenägen hade han mycket väl redan kunnat vinna det åtråvärda priset.

7. Mohamed Salah – Liverpool & Egypten

Salah från Egypten är Afrikas bästa spelare med råge. Han hade stor dominans för några år sedan men har sedan haft ett par mellanår. Men år 2021 och 2022 har han varit oerhört bra och nått tillbaka till den nivå alla vet att han besitter. Han har vunnit skytteligan i Premier League mer än en gång och lett Liverpool till ligatitel och Champions League-seger. 29-åringen spelar som anfallare och har tillhört Liverpool sedan 2017. Tidigare har han spelat i Basel, Chelsea, Fiorentina och Roma.

6. Cristiano Ronaldo – Manchester United & Portugal

Cristiano Ronaldo är en idag en målskytt av rang men hans sjätteplats i Ballon d’Or är hans sämsta placering på 1,5 decennium. Ronaldo valde att återvända till Manchester United i Premier Leauge, klubben där karriären tog fart på riktigt och där han vann sin första Ballon d’Or år 2008. Ronaldo har totalt vunnit fem stycken priser som världens bästa fotbollsspelare men kommer nog inte att vinna någon mer Ballon d’Or. Han får fokusera på att ta ur United ur den kris som de varit i ett bra tag nu. Men Ronaldo har imponerat sedan sin återkomst och fortsätter att göra viktiga mål för både klubblag och landslag.

Bäst fotbollsspelare i världen

5. N’Golo Kanté – Chelsea och Frankrike

N’Golo Kanté är en otroligt nyttig mittfältare för sitt Chelsea och Frankrike. Han var den bästa spelaren under Champions League under 2021 och fortsätter att imponera rejält för både klubblag och landslag. Kanté kom till Leicester City från Caen som i princip helt okänd år 2015. Under sin första säsong med klubben var han högst bidragande till att klubben vann sin första titel i Premier League när Leicester sensationellt vann ligatiteln. Han blev köpt ett år senare av Chelsea och har sedan dess blivit en av världens bästa fotbollsspelare och vunnit både Premier League och Champions League.

4. Karim Benzema – Real Madrid och Frankrike

Karim Benzema har hunnit fylla 34 år men är fortfarande en av världens absolut bästa fotbollsspelare. Ordinarie i Real Madrid har han blivit anfallaren klubben förlitar sig på sedan Cristiano Ronaldo lämnade för några säsonger sedan. År 2009 tog han klivet från Lyon till Real Madrid och han har varit klubben trogen sedan dess. Var länge ej välkommen i det franska landslaget efter anklagelser om utpressning mot Mathieu Valbuena men inför EM 2020 (2021) var han tillbaka i Les Bleus. Presterar än idag på absolut högsta nivå som 34-åring.

3. Jorginho – Chelsea och Italien

Att Chelsea värvade in Jorginho ångrar de nog inte. Den centrala mittfältaren hade minst sagt ett bra fjolår när han lyckades vinna såväl EM som Champions League. Presterar fortsatt på högsta nivå och bildar ett centralt mittfält i Chelsea tillsammans med Kanté som kanske är världens bästa. Har hunnit bli 30 år gammal och är väl något av en late bloomer även om hade en lyckad sejour i Napoli mellan 2014 – 2018. Är född i Brasilien men flyttade till Italien 2015 och har också italiensk bakgrund.

2. Robert Lewandowski – Bayern Munchen och Polen

Många tyckte att Robert Lewandowski skulle ha vunnit Ballon d’Or och vi är beredda att hålla med. Han har dock vunnit FIFAs “The Best” två år i rad. Lewandowski har har gjort det fantastiskt i Bayern Munchen och det polska landslaget. År 2021 slog han rekord som bästa målskytt under en säsong i Bundesliga. Det är minst sagt en imponerande bedrift. Han fortsätter att prestera på högsta nivå i klubben han tillhört sedan 2014 då han gjorde den kontroversiella flytten från Dortmund till Bayern.

1. Lionel Messi – FC Barcelona och Argentina

Lionel Messi må ha haft ett riktigt bra Copa America och vunnit sin första titel med Argentina. Men att han vann priset som världens bästa fotbollsspelare 2021 är det många som ifrågasatt. Hans övergång till PSG och återföreningen med Neymar har inte blivit vad någon hoppats på. Den sista säsongen i Barcelona i La Liga imponerade inte heller allt för mycket utan Messi har stagnerat även om han fortfarande är en spelare som levererar på hög nivå. Mycket tyder på 2021 var den sista gången han vann det åtråvärda priset som världens bästa fotbollsspelare. Men ingen skugga ska falla över Messi som vunnit Ballon d’Or hela sju gånger vilket är flest av alla spelare i fotbollshistorien.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com