EU valet 2024 odds – betting på EU valet

Vill du veta mer om EU valet odds och betting på EU valet? Då har du kommit rätt. Vi på svenskbetting.com har satt samman en EU valet odds guide. Läs och få tips om betting och odds på EU valet och vilka som kan skrälla i valet.

Hitta nya spelbolag där du kan få bonus att spela för. Här nedanför har vi en sammanställning av de bolag som vi tycker ger dig bästa odds bonus. Kanske du kan använda dina bonuspengar till att lägga ett bet på årets EU val.

EU val i Sverige 2024

Spänningen stiger inför EU valet. Den 9 juni går hela Europas befolkning till valurnorna för att säga sitt om vilka de tycker ska representera deras land i Europaparlamentet. Det som är nytt för detta val är att Sverige nu ska välja 21 ledamöter. Det var tidigare, innan Brexit, 20 ledamöter som representerade Sverige.

Eu valet 2024 kan bli en riktig rysare på många sätt. Det har skett stora förändringar i Europa och världen sen förra valet 2019. Vi har nyligen gått igenom den största globala krisen på lång tid, covid19-pandemin. Idag är Europa ytterligare prövat med ett fullskaligt krig precis vid vår gräns mot öster. Det gör att detta EU val av många ses som ett ödesval där rösterna kan förändra Europas framtid.

EU valet 2024 odds

Så här går EU valet till

Själva valdagen är den 9 juni. Det kommer dock att vara möjligt att förtidsrösta från och med den 22 maj. För att få rösta ska du vara över 18 år och medborgare i ett EU-land. Alla som är röstberättigade ska få hem ett röstkort till sin folkbokföringsadress. Detta ska medtagas till vallokalen.

I EU-valet är det vanligt att man röstar på en enskild person, mer än i riksdagsvalet. De flesta kandidater brukar dock representera ett parti. För att få en plats i parlamentet krävs minst 4 procent av rösterna.

Vem vinner EU valet?

Vem som vinner EU valet är svårt att säga i förväg. Det beror också lite på hur man definierar en vinst. I detta fall skulle nog en vinst kunna likställas med att ett parti kommer in i Europaparlamentet. En fråga som många bettingsajter sätter upp odds utifrån är huruvida ett parti ska få en plats i parlamentet eller inte.

Till exempel kan man hos Betsson hitta odds för följande frågeställning:

Kommer Folklistan in i EU-parlamentet:

Ja                       odds 4,00

Nej                    odds 1,20

EU valet 2024 odds

Det har redan dykt upp EU valet odds för årets val hos en del bettingbolag. Fler odds kommer troligen att komma upp när vi kommer ännu närmare valet. Det finns odds dels över vilka som kommer att komma in i EU-parlamentet, dels för vilka som kommer att åka ut. Det finns ju också en viss risk för att våra mindre partier kan förlora sina platser. Att sätta upp odds för frågor som om Socialdemokraterna kommer in i parlamentet, kommer inte att ske efter som det ses som en självklarhet.

Då kommer bettingbolagen mer spekulera och sätta upp odds för huruvida till exempel Miljöpartiet kommer att åka ur parlamentet. En del spelbolag sätter också upp odds för vilket parti som kommer att få flest röster. Just den kampen sker i år mellan våra tre största partier i riksdagen, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Betting på politik är alltid spännande.

Kommer Folklistan in i EU-parlamentet?

Den stora snackisen inför EU valet 2024 är Folklistan. Denna konstellation kan väl knappast kallas för parti utan består just nu av två personer. Båda dessa, Jan Emanuel och Sara Skyttedal är minst sagt kontroversiella. Jan Emanuel har en bakgrund inom Socialdemokraterna, som han nu tvingats lämna, och är väl rätt och slätt känd för att göra allt för att provocera. Sara Skyttedal blev nyligen bortplockad från Kristdemokraternas valsedel och har tidigare varit inblandad i en del kontroverser i pressen.

Nu har alltså detta omaka par bildats för att försöka ge det svenska folket ett alternativ till etablissemanget. De har redan lyckats få en ansenlig omskrivning i pressen genom diverse PR-kupper. Genom att gå mot strömmen och ta upp kontroversiella frågor som att avskaffa asylrätten så hoppas de få röster från de som tröttnat på den traditionella politiken. Det återstår att se om de lyckas med sina planer.

EU valet betting tips

Det är ännu lite för lång tid kvar till valet för att kunna känna sig säker på någonting. För den som vill spela med höga odds så är det dags att lägga ett bet nu, när allt fortfarande är osäkert. Ju närmare vi kommer valet så kommer en del odds att sänkas. Ett hett tips just nu är att Betsson nyss meddelade att de sänker oddsen för att Folklistan ska komma in i EU-parlamentet från 5,50 ner till nuvarande 4,00. De grundar sitt beslut på att det verkar ha skett en liten förändring i opinionen samtidigt som det läggs allt fler bets på att Folklistan ska ta minst en plats i parlamentet.

Så om du ändå hade tänkt lägga ett bet på att Jan Emanuel ska kunna lägga till EU-parlamentariker på sitt CV så kan det vara hög tid att göra det nu. Det finns en möjlighet att oddsen kommer att sjunka ytterligare innan valet.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com