Melodifestivalen 2023 – Odds och betting på Mello 2023

Vi räknar ned till Melodifestivalen 2023 och ser fram emot vad som för många är årets höjdpunkt. Som vanligt är det sex veckor fylld av underhållning och musik som kulminerar i en gigantisk final på Friends Arena. Senast var det Cornelia Jakobs med “Hold me closer” som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest. Hon gjorde det bra i tävlingen och kom fyra.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi leder tävlingen

Det blir Farah Abadi och Jesper Rönndahl som leder tävlingen. De har mycket erfarenhet av att programlederi och båda har vunnit åtskilliga priser. Gemensamt har de att de båda har blivit utsedda till “Årets Skåning” samtidigt som de också deltagit i frågesportsprogrammet “På Spåret”. Jesper Rönndahl har till och med vunnit tävlingen två gånger och har också synts i Filip och Fredriks frågesportsprogram “Alla mot Alla”.

I tillägg har de varit programledare för flera tv-program. Farah Abadi vann pris som årets programledare i Kristallen och var sidekick för Oscar Zia i 2022 års Mello. Vidare har hon varit programledare på Sveriges Radio vid åtskilliga produktioner. Rönndahl har i sin tur varit programledare för “Svenska Nyheter”, ett satirprogram som också vann en Kristall men för priset Årets nyheter.

Melodifestivalen 2023 odds

Så är upplägget för Melodifestivalen 2023 – Datum Mellon

 • 4 februari – Deltävling 1 – Scandinavium, Göteborg
 • 11 februari – Deltävling 2 – Saab Arena, Linköping
 • 18 februari – Deltävling 3 – Sparbanken Arena, Lidköping
 • 25 februari – Deltävling 4 – Malmö Arena, Malmö
 • 4 mars – Semifinalen – Hägglunds Arena, Örnsköldsvik
 • 11 mars – Final (Friends Arena)

Totalt är det fyra stycken deltävlingar med sju bidrag vid varje omgång. Därmed är det totalt 28 bidrag varje år i tävlingen. Ettan och tvåan från varje deltävling går vidare direkt till finalen på Friends Arena. Trean och fyran går till Andra Chansen. En vecka efter den sista deltävlingen, d.v.s en vecka före finalen, arrangeras Semifinalen, som tidigare hette Andra Chansen. Nu kommer ytterligare fyra bidrag att gå till final.

Det bidraget vinner “Mellon”

Därmed är det totalt tolv stycken bidrag i finalen på Friends Arena. Det bidrag som får flest röster av svenska folket, och den internationella juryn, får representera Sverige i Eurovision Song Contest. Det är totalt åtta stycken europeiska jurygrupper som lägger sina röster. Övriga poäng ges av telefonröster och röster via appen. Tittarna respektive jurygrupperna har 50% makt vardera när det kommer till antal poäng som utser vinnare.

Olika marknader att oddsa på

Det finns mycket bland oddsens värld att upptäcka vad gäller Melodifestivalen. Du kan exempelvis oddsa på hur det kommer gå i de olika deltävlingarna. Vilka två bidrag går direkt till final och vilka får istället gå till andra chansen.

Så fort det står klart vilka deltagare som kommer att sjunga i tävlingen finns det odds tillgängliga. Men ofta stämmer inte favoritskapet på förhand överens med oddsen. Detta eftersom låtarna hålls hemliga för alla involverade fram tills dess att tävlingen börjar.

Du kan utöver att oddsa på deltävlingarna också rösta på semifinalen och den stora finalen. Det finns massor av odds att upptäcka inför och under Melodifestivalen. Generellt är det främst de större svenska bettingsidorna som har odds på “Mellon”. De brukar ha bäst utbud generellt vad gäller “Underhållning och Specialer”.

Vidare finns det också massor av odds sedan när det närmar sig Eurovision. Då kan du spela på hur det kommer att gå för Sverige men också head 2 head mellan olika nationer. Vilket bidrag blir bäst i Norden och vem vinner hela tävlingen? Det finns otroligt med odds att upptäcka på Eurovision Song Contest också.

Senaste årens vinnare

 • 2022 – Cornelia Jakobs “Hold me closer”
 • 2021 – Tusse “Voices”
 • 2020 The Mamas “Move”
 • 2019 John Lundvik “Too Late for Love”
 • 2018 Benjamin Ingrosso “Dance You Off”
 • 2017 Robin Bengtsson “I Can’t Go On”
 • 2016 Frans “If I Were Sorry”
 • 2015 Måns Zelmerlöw “Heroes” Vinnare av Eurovision
 • 2014 Sanna Nielsen “Undo”
 • 2013 Robin Stjernberg “You”
 • 2012 Loreen “Euphoria” Vinnare av Eurovision

Sverige har totalt haft sex stycken bidrag som vunnit Eurovision Song Contest. Endast Irland har fler med sina sju stycken segrar. Förutom Loreen “Euphoria” och Måns Zelmerlöws med “Heroes” har följande bidrar också vunnit Eurovision Song Contest för Sverige.

 • 1999 – Charlotte Nilsson “Tusen och en natt”
 • 1991 – Carola “Fångad av en stormvind”
 • 1984 – Herreys “Diggi-Loo Diggi-Ley”
 • 1974 – ABBA “Waterloo”

Sammanfattning Melodifestivalen 2023

Det kommer säkerligen att bli något extra med Melodifestivalen 2023. Detta blir det andra året i rad som uppsamlingsprogrammets upplägg fungerar något annorlunda då det är “Semifinalen” istället för Andra Chansen.

Som vanligt numera blir det final på Friends Arena. Men Göteborg, Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik kommer också att ha en deltävling vardera. Detta blir den 63:e upplagan av Melodifestivalen och det kommer säkerligen att bli något extra. Som vanligt finns det utmärkta förutsättningar att oddsa på vem du tror vinner tävlingen. Så fort det står klart vilka artister som kommer att delta finns det odds tillgängligt. Vem tror du vinner Melodifestivalen 2023?

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com