Bitcoin betting – Sätt in pengar med Bitcoin

Det är ingen direkt hemlighet att Bitcoin och kryptovalutor tagit världen med framfart. Sedan lanseringen 2008 har Bitcoin ökat dramatiskt i värde och samtidigt har kryptovalutan fått konkurrens av mängder med andra alternativ. Därför är det många som är ute efter Bitcoin bettingsidor och att använda sig av kryptovalutor när de spelar hos spelbolag. Men hur ligger det egentligen till med Bitcoin hos svenska spelbolag idag eller är det bara utländska spelbolag det gäller på? Går det att använda och hur ska man i så fall gå till väga? Vi reder ut betting med Bitcoin och kryptovalutor.

Så köper du Bitcoin

Det är verkligen inte svårt att skaffa sig Bitcoins idag. Det första du ska göra är att skaffa dig en så kallad plånbok där du samlar dina kryptovalutor. Du har massor av olika alternativ där Exodus och MetaMask är två exempel. Genom dessa tjänster kan du köpa kryptovalutor och Bitcoins, svårare än så är det inte.

Efter att du införskaffat Bitcoin eller någon annan kryptovaluta kan du börja använda dig av dessa. Antingen genom att spara och hoppas på en värdeökning. Men det finns också möjligheter att använda sig av Bitcoin för att köpa olika saker.

Bitcoin

Spelbolag och Bitcoin i Sverige – hur ligger det till?

En del spelare använder idag Bitcoin när de ska oddsa. Dock är det inte tillåtet att göra insättningar eller uttag med Bitcoin eller andra kryptovalutor hos svenska spelbolag. Därför vänder sig dessa spelare till utländska aktörer istället och använder sig av Bitcoin och kryptovalutor för att kunna oddsa.

Men att spela utomlands är förenat med större risker. Dessutom är det 30% skatt på vinsterna vilket inte alls är trevligt. Och idag finns det faktiskt möjligheter – om än indirekta – att använda sig av Bitcoin även hos svenska spelsidor. Lösningen kallas E-wallets och det är framförallt två stycken alternativ som gör det möjligt för dig att använda dina kryptovalutor direkt hos bettingsajterna.

Skrill och Neteller är lösningen

Såväl Skrill och Neteller är två riktigt bra elektroniska plånböcker. De är idag en del av Paysafe Group som är skaparen av Paysafecard. Såväl Skrill som Neteller erbjuder idag en plattform av kryptovalutor. Förutom Bitcoin finns det Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin att köpa hos plattformarna.

Du kan växla dina kontanter hos tjänsterna till kryptovalutor och vice versa. För att kunna göra detta behöver du först ha ett konto hos någon av tjänsterna. Har du detta är det fritt fram att använda sig av deras tjänster för kryptovalutor.

Därmed kan du i praktiken ha Bitcoin hos Skrill och Neteller och växla dessa till kontanter innan du registrerar dig hos ett spelbolag. Därefter gör du en insättning med någon av tjänsterna hos bettingsidorna för att sedan placera dina odds. Om du sedan skulle vinna kan du ta ut dina vinster via samma betaltjänst och växla tillbaka till kryptovalutor.

Framtiden för Bitcoin och svenska spelbolag

Många svenska spelare känner en frustration att det inte går att använda sig av Bitcoin direkt hos spelsidorna som har svensk licens på plats. Frågan är dock hur det kommer se ut i framtiden? Det är inte en fråga som är helt enkel att svara på då ingen i dagsläget vet när svenska spelbolag får tillåtelse att använda sig av kryptovalutor.

Samtidigt talar exakt allt för att det i framtiden kommer att vara möjligt. Bitcoin har blivit allt mer vanligt och fortsätter att bli mer populärt. Därför vore det väldigt förvånande om det inte i framtiden är tillåtet med kryptovalutor när man ska spela. Många spelare vill detta och där det finns efterfrågan brukar det inte ta allt för länge innan utbud kommer. Förhoppningsvis kan svenskar därför i framtiden uppleva Bitcoin betting dagligen om de önskar.

Oddsbonusar och Bitcoins

Många spelare vill också ta emot oddsbonusar när de ska oddsa. Men Skrill och Neteller brukar inte vara tillgängligt för den som också vill ta emot en bonus. Då måste du helt enkelt använda dig av en annan betaltjänst som Trustly, Swish eller Zimpler för att göra din insättning.

Det finns idag många olika betting bonusar att upptäcka för dig som önskar. Men insättningsbonusen är den absolut vanligaste även om riskfria spel, boostade odds och free bets också kan finnas ibland. Men som sagt är det idag inte möjligt med kryptovalutor och bonusar då Skrill och Neteller inte är kompatibelt med betting bonusar hos svenska bettingsajter.

Bitcoin betting bonus

Bitcoin historia

Bitcoin grundades den 18 e augusti 2008 när en person som kallade sig själv Satoshi Nakamoto. Tidigare hade det funnits försök att skapa en valuta som accepteras av allmänheten men som inte var beroende av en bank. Men det var först när Satoshi Nakamoto kunde visa på en fungerande blockkedja som det började ta fart ordentligt.

Det skulle dock ta några år innan Bitcoin började bli riktigt vanligt. Först den 6 februari 2010 skapades den första tjänsten där det gick att köpa Bitcoins i form av Bitcoin Market. E Pizza för 10 000 Bitcoins den 22 maj 2010 vilket är skrattretande idag. När Bitcoin v0.3 lanserades den 7 juli 2010 började det hända grejer på riktigt då en stor mängd användare började köpa Bitcoin. Sedan dess har utvecklingen varit enorm.

Andra kryptovalutor hos spelbolag

Det är inte bara Bitcoin som finns hos spelbolag i världen utan andra kryptovalutor har också börjat dyka upp i allt högre utsträckning. Hos såväl Skrill och Neteller finns det andra kryptovalutor att köpa för den som önskar detta. Därmed kan du använda dessa indirekt till att göra insättningar hos bettingsidor.

  • Ethereum är en plattform för kryptovalutor och smarta kontrakt och som utgår från blockkedjeteknik. Skaparen är den rysk-kanadensiske programmeraren Vitalik Buterin. Ethereum har flera gånger beskrivits som den nästa Bitcoin och har ökat i värde ganska rejält. Men en Ethereum är inte ens värd en tiondel av en Bitcoin.
  • Bitcoin Cash fungerar likt en spin-off, eller altcoin, av Bitcoin som skapades år 2017. Redan i november året efter delades Bitcoin Cash upp i två olika kryptovalutor i form av Bitcoin Cash och Bitcoin SV.
  • Litecoin är väldigt likt Bitcoin rent rekniskt och fungerar som en peer-to-peer kryptovaluta som allt fler börjat köpa. Men Litecoin ligger väldigt långt ifrån Bitcoin vad gäller värde men ökar i popularitet.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com