Betting på Eredivisie – Spela på holländska ligan

I Nederländerna tycker de mycket om fotboll och den holländska ligan är också spännande att följa. Det är en av de målgladaste fotbollsligorna i Europa och det spelas en offensiv fotboll som är bra att titta på. Hos svenska spelbolag finns det utmärkta förutsättningar att kunna placera bets på Eredivisie och du hittar konkurrenskraftiga odds hos mängder av bettingsidor i Sverige. I denna artikel går vi igenom djupare i de möjligheter som finns vad gäller betting på Eredivisie samt hur ligan är strukturerad.

Vinnarspel inför säsongen

Genom så kallade Vinnarspel på Eredivisie får du möjligheten att kunna placera bets inför säsongsstart. Det finns många marknader att upptäcka och den här typen av betting kallas också för outrights. Du kan exempelvis betta på det lag du tror vinner ligatiteln. Blir det Ajax, Feyenoord eller PSV som tar nästa ligatitel?

Odds erbjuds också på vem som vinner skytteligan och vilken spelare som gör flest mål. Du kan också betta på vilka lag som når platserna som ger spel till Champions League eller övriga turneringar. Dessutom finns det givetvis odds på vilka lag som blir nedflyttade till Eerste Divisie som är andraligan i Nederländerna.

Betting på Eredivisie

Pre match odds på samtliga matcher i Eredivisie

På samtliga matcher har spelbolagen också odds i Eredivisie. Det är traditionella fotbollsodds som gäller då. Detta kan exempelvis handla om matchvinnare eller antal mål i matchen. En match brukar som regel ha några hundra olika marknader vilket ger dig bra förutsättningar till riktigt många och bra odds.

Är det en större match eller ett derby kan det finnas lite extra spetsiga odds hos vissa spelbolag. Desto större intresse ju fler odds brukar det faktiskt vara när det kommer till betting och odds.

Live betting för mer spänning

Det finns inte mycket som slår live betting vad gäller action och spänning. Du har utmärkta förutsättningar att kunna oddsa live för en riktigt spännande spelupplevelse. Spelbolagen i Sverige erbjuder live odds på samtliga matcher i Eredivisie. Det gör att du har utmärkta förutsättningar att kunna betta live på den målglada holländska ligafotbollen.

Med live odds ges också unika marknader som inte finns tillgängliga inför matchstart. Dessutom är oddsen inte sällan högre när det kommer till live betting.

Live stream på Eredivisie

En stor fördel ned Eredivisie är att du inte behöver teckna ett dyrt streaming-abonnemang för att titta på fotbollen i Holland. Det finns nämligen flera olika spelbolag som streamar matcherna helt gratis. Så länge du har ett positivt spelsaldo finns det också möjlighet för dig att titta på fotbollen helt gratis. Eller om du har ett aktivt bet kan du också ta del av den nederländska ligan utan kostnad.

Att kombinera live stream med live betting ger en komplett spelupplevelse. Det är något speciellt att kunna titta på matcherna och placera sina odds samtidigt. Därför kan vi varmt rekommendera att spela hos ett spelbolag som erbjuder live stream. Flera av de bästa spelbolagen erbjuder live streaming av Eredivisie vilket ger dig utmärkta förutsättningar.

Säsongens struktur

Det är totalt 18 lag som varje säsong spelar i högsta ligan Eredivisie. Andraligan i Nederländerna heter Eerste Divisie. Varje säsong är det minst två nykomlingar då ettan och tvåan från Eerste Divisie blir uppflyttade. Därmed kommer lag 17 och 18 också att bli nedflyttade kommande säsong.

Det lag som slutar på plats 16 i tabellen får kvala om att vara kvar i ett dubbelmöte mot trean från Eerste Divisie. Därmed finns det många aspekter att följa under en säsong. Givetvis är toppstriden ofta rafflande men också bottenstriden om vilka lag som håller sig kvar.

Ajax har flest ligatitlar

Den största klubben i ligans historia är utan tvekan Ajax från huvudstaden Amsterdam. De har otroliga 36 ligatitlar och har slutat tvåa vid 23 tillfällen. Det är betydligt fler än tvåan PSV Eindhoven som har 24 ligatitlar och 16 silver.

Trea är Feyenoord som har 15 titlar och 21 silver. De är också rivaler till Ajax och det brukar bli häftiga matcher när dessa lagen ställs mot varandra. HVV Den Haag har 10 ligatitlar men har inte vunnit sedan 1913-14. Sparta Rotterdam vann sin senaste ligatitel 1958-59 men kan i alla fall stoltsera med 6 ligatitlar.

Klubbarna i Europa historiskt sett

De nederländska klubbarna i Europa har gjort bra ifrån sig historiskt sätt. Bland annat har Ajax vunnit Champions League fyra gånger vilket endast Real Madrid, Milan, Bayern München, Liverpool och Barcelona har vunnit fler gånger.

Dessutom har både Feyenoord och PSV Eindhoven vunnit den ädlaste av klubblagsturneringar vid varsitt tillfälle. Det gör att Nederländerna totalt har sex titlar i Champions League/Europacupen. Endast Spanien, England, Italien och Tyskland kan stoltsera med fler.

Så kvalificerar sig lagen till UEFA-turneringarna

Eredivisie är rankad som den sjätte bästa ligan i världen bakom Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga och Ligue 1. Det gör att laget varje år har garanterade lag i Champions League. Vinnaren går direkt till gruppspelet medan tvåan får kvala in till gruppspelet. Dessutom kommer vinnaren av cupen att få spela i Europa League medan lag också får kvalificera till Conference League, Europas tredje turnering.

Lagen i Eredivisie har gjort riktigt bra ifrån sig de senaste åren i Europa igen och ligan är med och slåss med såväl Serie A och Ligue 1 om en topp 4 placering. Det skulle innebära ännu bättre förutsättningar i Europa och med massor av talanger som kommer underifrån ser framtiden ljus ut för klubbarna i Eredivisie.

Sammanfattning om Eredivisie betting

Det finns mycket att upptäcka och ta del av i din Eredivisie betting. Innan säsongen har börjat finns det massor av odds att upptäcka för dig som vill göra det på så kallade vinnarspel. Då kan du betta på vem du tror vinner skytteligan eller vilket lag som vinner ligan.

Oddsmöjligheterna fortsätter med pre match odds och liveodds. Det innebär att du alltid har möjligheter att kunna ta del av en spelupplevelse som ger höga odds och goda möjligheter. Dessutom är Eredivisie en väldigt rolig liga som innebär förutsättningar att kunna ta del av många mål och en offensivt inriktad fotboll. Upptäck betting på Eredivisie idag.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com