US Open 2022 – Odds på Grand Slam

US Open är igång och det blir en intressant turnering i Flushing, New York. Fram tills den 11 september kommer turneringen att avgöras och det är Daniil Medvedev som kliver in som favorit tillsammans med Rafael Nadal. Rafael Nadal har vunnit två Grand Slam-turneringar i år då han vann såväl Australian Open som French Open. Men i Wimbledon fick han lämna Walk Over i semifinalen tack vare en magskada som han ådrog sig i kvartsfinalen. Noterbart är också att Novak Djokovic, vinnaren av Wimbledon, inte deltar då han inte släpps in i USA på grund av att han inte är vaccinerad mot Covid-19.

Odds vinnare US Open 2022

  • Daniil Medvedev – 3,30
  • Rafael Nadal – 4,50
  • Carlos Alcaraz – 6,00
  • Nick Kyrgios – 9,00
  • Matteo Berrettini – 12,00

Ryske Daniil Medvedev är favorit

Daniil Medvedev är den som är favorit att vinna hela turneringen. Han har vunnit en Grand Slam-turnering tidigare då han vann US Open förra säsongen år 2021. Detta efter att förlorat finalen 2019 och semifinalen 2021. I februari 2022 nådde han placering 1 på ATP-rankingen och även om han inte vunnit någon Grand Slam-tävling under året kan detta mycket väl komma att ändras. Han spelade final i Australian Open och söker säkerligen revansch efter finalförlusten mot Nadal i vintras, hans tredje förlust i en Grand Slam-final någonsin.

Oddsen på 3,30 som segrare gör honom till favorit men det är mycket ovisst. Han har spelat fyra finaler i Grand Slam-finaler men bara vunnit en. Nu är det en motståndare färre som slåss om guldet när Djokovic inte deltar. Det lär gynna Medvedev.

US Open 2022 betting och odds

Rafael Nadal hoppas ta sin tredje Grand Slam i år

Rafael Nadal har haft en strålande säsong år 2022 efter att inte vunnit en Grand Slam år 2021 vilket var första gången sedan 2016. 36-åringen fortsätter att övertyga och inledde säsongen med att vinna Australian Open och sedan för 14:e gången vinna Franska Öppna.

I Wimbledon nådde Rafael Nadal semifinal men segern i kvartsfinalen blev dyrköpt. Han skadade nämligen magen och kunde inte slutföra semifinalen utan fick lämna WO. Därmed är det något oklart hur hans form är inför US Open. Är han 100% fit lär han kunna hota hela vägen om titeln och vi skulle då hålla honom som favorit. Rafael Nadal har vunnit US Open fyra gånger år 2010, 2013, 2017 och 2019.

Anti-Waxer Novak Djokovic missar US Open

I januari fick Djokovic rubriker världen över när han försökte resa in i Australien utan att vara vaccinerad. Det innebar att han inte blev insläppt i landet och blev deporterad. Nu kommer

hans vägran att ta vaccinet innebära att han inte heller får delta i US Open. För det går inte att resa i USA utan att vara vaccinerad mot Covid-19. Därmed kommer Novak Djokovic missa den andra Grand Slam-turneringen i år.

Novak Djokovic vann Wimbledon tidigare i år och hade varit en av de absoluta favoriterna att vinna US Open vilket han gjort vid åtskilliga tillfällen. Men Djokovic missar turneringen vilket gör att många tror att det blir Medvedev och Nadal som gör upp om guldet.

Carlos Alcaraz hoppas ta sin första Grand Slam

Den 19-årige spanjoren Carlos Alcaraz har tagit sig upp som nummer 4 på världsrankingen. Han förväntas få en strålande karriär och det är bara en tidsfråga innan han vinner sin första Grand Slam.Kan den komma redan i år? Han har under året vunnit Rio Open, Miami Open och Madrid Open och blivit den yngste vinnaren av samtliga tre turneringar.

I Grand Slam-turneringar har det aldrig blivit bättre än kvartsfinal men denna trend kan mycket väl komma att brytas under US Open. Alcaraz har vunnit två ATP Masters 1000-finaler vilka båda kom under 2022. Har han vad som krävs för att ta nästa steg och nå semifinal i en Grand Slam-turnering.

Nick Kyrgios väntar på sin första Grand Slam

Den frispråkige 27-åringen från Australien väntar fortfarande på sin första Grand Slam-titel i singeltävlingen. I Wimbledon senast nådde han final efter att ha vunnit mot Nadal på WO i semifinalen. Det var hans första final någonsin i en Grand Slam-turnering. Han är rankad nummer 18 men fjärde favorit att vinna tävlingen.

Med undantag för finalen senast i Wimbledon har han aldrig nått bättre än kvartsfinal. Men formen har varit bra under säsongen och om han överträffar sig själv kan han nå semifinal och kanske till och med final. Men det krävs en prestation utöver något extra för att han ska titeln.

Live stream US Open 2022

För den som vill titta på US Open utan att det kostar extra streamar flera spelbolag samtliga matcher under Grand Slam-turneringen. Därmed kan du titta på tennis i yttersta världsklass helt utan kostnad. Allt du behöver är ett positivt spelsaldo alternativt ett aktivt bet från det senaste dygnet. Uppfyller du ett av dessa två krav kan du titta på matcherna gratis.

Streama också från mobilen och kombinera din live stream med att oddsa live på matcherna. US Open är en perfekt sport för live betting och genom att kunna titta på matcherna samtidigt blir helhetsupplevelsen mer komplett.

Sammanfattning US Open 2022

Även om Novak Djokovic inte kommer till start i US Open finns det mycket spännande tennis att se fram emot. Rafael Nadal har inte förlorat en Grand Slam-match under säsongen när han kommit spel. Seger i Australian Open och Franska Öppna imponerar. Visst vann han

inte Wimbledon men han fick lämna Walk Over i semifinalen. Skulle han därmed vinna US Open kommer han att gå obesegrad hela Grand Slam-året.

Men det blir ingen lätt då Medvedev är som klippt och skuren för underlaget i US Open. Hans seger förra året är ett bevis på detta och han nådde final 2019 och semifinal 2020. Carlos Alcaraz och Nick Kyrgios kan utmana om titeln men oddsen visar att det helt klart är Daniil Medvedev och Rafael Nadal som är ganska klara favoriter i turneringen i New York. Vem som vinner vet vi först 11 september, samma dag som Sveriges Riksdagsval.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com