Topp 10 svenska tennisspelare genom tiderna

Idag ser det mörkt ut vad gäller svenska tennisstjärnor. Faktum är att det inte finns någon tennisstjärna från Sverige längre. Vi har bröderna Ymer men i ärlighetens namn kommer de aldrig någonsin vara med och utmana om en Grand Slam-titel. Men så har inte alltid varit fallet. Sverige är en nation som har haft flera världsettor i tennis samtidigt som vi har många svenska Grand Slam-vinnare från Sverige.

Den största svenska stjärnan genom tiderna är Björn Borg. Han har vunnit 11 Grand Slam-titlar genom åren, alla i singel. Länge hade han också rekordet över flest Wimbledon-segrar i rad, men Roger Federer bröt rekordet. I denna artikel ska vi gå igenom vad vi anser vara de tio bästa tennisspelarna genom tiderna från Sverige. Vilken är din favorit av alla spelare? Håller du med om vår topplista som vi på Svensk Betting tagit fram?

Spelbolag
Features
Bonus
Läs mer
Spela
1
 • Grymma på betting
 • Mycket rutin
 • Stort spelutbud
1000 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
 • Ägs av Betsson
 • Enormt spelutbud
 • OK bonus
500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
 • Slipp registrering
 • Stora i Sverige
 • OK bonus
2000 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4
 • Bra bettingbonus
 • Flera sporter
 • BankID
1000 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5
 • Lång erfarenhet
 • Swish
 • BankID
500 kr freebet
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

10. Sven Davidson

Sven Davidson, född 1928, är en minnesvärd figur inom svensk tennis. Han var den första svensken att vinna en Grand Slam-titel, en bedrift han åstadkom i Franska Öppna 1957. Hans energi och taktiska färdigheter på banan var någonting att beundra.

Med sitt outtröttliga driv och ständiga ambition att förbättra sig, tog Davidson svensk tennis till nya höjder. Hans spel var en perfekt blandning av kraft och precision, vilket alltid pressade hans motståndare till deras yttersta gräns. Davidson satte Sverige på den internationella tenniskartan, och banade väg för de efterföljande framgångarna inom svensk tennis. 

Topp 10 svenska tennisspelare

9. Thomas Enqvist

Thomas Enqvist är en ikonisk figur inom svensk tennis. Född 1974, är han mest känd för att ha nått finalen i Australian Open 1999, vilket markerade höjdpunkten i hans professionella karriär.

Enqvist’s spelande var kraftfullt. Hans serve och grundslag var bland de bästa i spelet. Han var alltid beredd att ge allt på banan, vilket gjorde honom till en publikfavorit. 

I sin karriär vann han 19 ATP-titlar och uppnådde som bäst en fjärdeplats i världsrankingen. Enqvist bidrog också väsentligt till Sveriges framgångar i Davis Cup. Han var en spelare som alltid gav sitt allt, vilket resulterade i en framstående och inspirerande karriär. Enqvist är utan tvekan en av Sveriges mest framstående tennisspelare genom tiderna.

8. Robin Söderling

Robin Söderling, född 1984, gjorde sitt bestående intryck på tennisvärlden genom att bli den första spelaren att besegra Rafael Nadal på Franska Öppna. Detta chockerande resultat 2009 är en prestation som kommer att leva vidare i tennishistorien.

Söderling var en kraftfull spelare. Hans grundslag var lika farliga som de var precisa, vilket ofta satte hans motståndare under enormt tryck. Han nådde två Grand Slam-finaler och var rankad som nummer fyra i världen vid sin karriärs högsta punkt.

7. Joakim Nyström

Joakim Nyström, född 1963, är ett välkänt namn inom svensk tennis. Han nådde sin topp på mitten av 80-talet då han vann sin enda Grand Slam-titel i dubbel i Franska Öppna 1986.

Nyström var en skicklig spelare, både i singel och dubbel. Han vann 13 singeltitlar och 8 dubbeltitlar under sin karriär. Hans spelstil, kännetecknad av smarta spelval och konsekvent grundspel, hjälpte honom att uppnå en sjundeplats i världsrankingen.

Nyström bidrog också mycket till Sveriges Davis Cup-lag och har sedan sin aktiva karriär varit framstående som tränare på högsta nivå.

6. Anders Järryd

Anders Järryd, född 1961, är en av de mest framstående dubbelspelarna i tennisens historia. Med sin precisa serv och skickliga volley blev han en mästare på nätet, och uppnådde en enastående framgång i dubbelspel.

Under sin karriär vann Järryd inte mindre än åtta Grand Slam-titlar i dubbel och en i mixed dubbel. Han var även framstående i singelspel, med semifinalplatser i både Wimbledon och Franska öppna. Hans förmåga att kombinera singel- och dubbelspel var verkligen beundransvärd.

5. Thomas “Pim-Pimp” Johansson

Thomas ”Pim-Pim” Johansson, född 1980, kommer alltid att minnas som den överraskande mästaren av Australian Open 2002. Hans seger, den första för en svensk i en Grand Slam på nästan ett decennium, skickade chockerande vågor genom tennisvärlden.

”Pim-Pim” var känd för sin kraftfulla serve och sin intensiva spelstil. Han var alltid en utmaning för motståndarna, vilket resulterade i en karriär som inkluderade 9 ATP-titlar. Trots att skador begränsade hans karriär, lämnade Johansson ett bestående intryck på svensk och internationell tennis.

4. Jonas Björkman

Jonas Björkman, född 1972, är en av Sveriges mest framstående dubbelspelare. Med en karriär som sträckte sig över två decennier, uppnådde Björkman flera framstående framgångar, både i singel- och dubbelspel.

Björkman vann nio Grand Slam-titlar i dubbel och mixed dubbel, och nådde rankningen som världens främsta dubbelspelare. Men han var även framstående i singel, med en semifinalplats i Wimbledon 2006 som karriärhöjdpunkt. Björkmans uthållighet, skicklighet och flexibilitet på banan gjorde honom till en livsfarlig spelare.

3. Stefan Edberg

Stefan Edberg, född 1966, är en av de största namnen inom svensk tennis. Med sin eleganta spelstil och gentlemanlika attityd både på och utanför banan, blev han en favorit bland tennisfans över hela världen.

Edberg vann totalt sex Grand Slam-titlar och spenderade 72 veckor som världens nummer ett. Hans karriär präglades av hans ikoniska serve-volley spelstil, som han utförde med perfektion och grace. Hans rivalitet med spelare som Boris Becker och Ivan Lendl är legendariska. Edberg är inte bara en av Sveriges största, utan också en av de mest älskade spelarna i tennisens historia.

2. Mats Wilander

Mats Wilander, född 1964, är en av de mest framgångsrika svenska tennisspelarna genom tiderna. Med sitt taktiska spel och utmärkta fysik skapade Wilander en imponerande karriär, vilket gjorde honom till en stjärna inom svensk och internationell tennis.

Under sin karriär vann Wilander sju Grand Slam-titlar, och han var världens främsta spelare i 20 veckor. Han var särskilt framstående på grus, där han vann tre Franska öppna titlar. Hans enorma talang, ihärdighet och förmåga att anpassa sig till olika ytor gör honom till en av de mest respekterade tennisspelarna i historien.

1. Björn Borg

Björn Borg, född 1956, är utan tvekan en av de största ikonerna inom tennis. Med sin unika spelstil och karismatiska personlighet, förändrade Borg sporten för alltid och blev en av de mest ikoniska idrottsmännen av sin generation.

Borg vann otroliga 11 Grand Slam-titlar under sin korta men otroligt framgångsrika karriär, inklusive fem raka Wimbledon-titlar. Hans förmåga att dominera på både gräs och grus, två mycket olika ytor, var anmärkningsvärd. Hans intensiva rivalitet med John McEnroe är legendarisk. Borgs inverkan på tennis sträcker sig långt bortom hans otroliga framgångar på banan och han förblir en stor inspirationskälla för spelare över hela världen.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com