Betting utan svensk licens 2022

Spelbolag utan svensk licens lockar fler svenska spelare än någonsin. Detta har blivit ett hett omdiskuterat ämne i sport- och spelvärlden. Men varför är svenskarna så intresserade av betting utan svensk licens, när vi har våra egna svenska spelbolag? Många har tröttnat på de hårda nya reglerna kring spel och betting i Sverige, som infördes 2019. Man söker sig till utländska spelbolag för att få tillgång till bättre bonusar och mer spelarförmåner. I denna artikel tittar vi närmare på hur betting utan licens fungerar och vad man ska tänka på. Dessutom listar vi de bästa utländska bettingsidorna på marknaden!

Utländska Bettingsidor
 • Bästa utländska bettingsidorna
 • Generösa bonusar
 • Stort utbud av markander och odds
Lista över bästa utländska bettingisdorSe listan
Trustly Bettingsidor
 • Snabba insättningar och uttag
 • Använder BankID och Trustly
 • Säkra och trygga bettingsidor
Bettingsidor med Trustly och BankIDSe listan
Bettingsidor med bonus
 • Bästa bonusarna for sport
 • Sidor med bra odds
 • Löpande erbjudanden
Utländska bettingsidor med bästa bonusSe listan

Innehåll

Hur fungerar betting utan licens i Sverige?

Betting utan svensk licens är ett begrepp som syftar till att man spelar på utländska bettingsajter. Dessa bolag har inte erhållit den svenska spellicensen, utan är licenserade i en annan jurisdiktion. De vanligaste licenserna för utländska spelbolag är Malta Gaming Authority och Curacao e-Gaming. Även Estland är ett land där allt fler spelbolag numera söker om licens.

Dessa marknader är inte lika hårt reglerade som den svenska marknaden, och spelbolagen har därför friare händer när det kommer till kampanjer, bonusar och andra erbjudanden som kan uppmana till mer spelande.

För att komma i gång på ett spelbolag utan svensk licens gör du så här:

 • Hitta en bettingsite som passar din smak i våra listor, eller jämför spelbolag utan svensk licens hos bästabettingsidorna.se.
 • Besök spelbolagets hemsida
 • Gå igenom registreringsprocessen. De flesta utländska spelbolagen kräver att du skapar ett spelkonto. Det finns dock en del spelbolag på Malta som använder Trustly och BankID, vilket gör att du kan spela utan konto.
 • Gör en insättning med din föredragna betalningsmetod. Glöm inte att kryssa i att du vill ha din välkomstbonus.
 • Klart! Du är nu redo att göra ditt första bet på sajten!

Betting utan svensk licens

Regleringen av den svenska spelmarknaden

Som många spelare vet, så skedde år 2019 en stor förändring i Sverige gällande spel. Vi gick då från att ha ett spelmonopol i Sverige, till att öppna upp marknaden till privata aktörer.

Innan regleringen, så var det dock fritt fram för utländska operatörer att rikta sin marknadsföring mot den svenska marknaden. I princip allt online-spel (förutom de spel som skedde på statligt ägda Svenska Spel) i Sverige skedde då på utländska bolag.

Men den 1:a Januari 2019 klev Sverige in i en nys fas, precis som många andra länder har gjort under de senaste åren. En ny spellicens infördes och staten får nu in skattepengar från de spelbolag som vill verka inom landet.

Den svenska spellicensen

Så vilka förändringar har då den nya svenska spellicensen inneburit? Jo, för det första så är den nya licensen mycket striktare än många utländska jurisdiktioner. I Sverige har stort fokus lagts på ansvarsfullt spel, och man har därför satt hårda gränser på vad spelbolagen får och inte får göra för att uppmana till mer spelande. Det är något som inte syns lika tydligt på när det kommer till betting utan svensk licens.

Förutom detta, så finns det även högre avgifter som spelbolagen måste betala för att ha licens. Detta har gjort att väldigt många operatörer valde att inte ansöka om licens, utan att fortsätta som utländska bettingsajter.

En effekt av detta är att den svenska spelmarknaden har svalnat på många sätt. Färre spelbolag söker om svensk licens, samtidigt som färre och färre svenska spelare väljer att spela på svenska spelbolag.

Hur skiljer sig svenska lagar från andra jurisdiktioner?

Så vad är då de största skillnaderna mellan Sverige och andra jurisdiktioner? Låt oss titta på några av de regler som den svenska staten har satt på våra egna spelbolag, som man inte hittar i andra länder:

 • Endast en bonus per spelare får ges ut. Detta måste vara en så kallad välkomstbonus, och måste ges i samband med första insättning. Efter att denna bonus är förbrukad får man inte ge spelaren några mer förmåner i form av bonusar, lojalitetspoäng, gratisspel eller liknande.
 • Spelbolaget måste vara anslutet till Spelpaus. Här kan man som svensk spelare stänga av sig från alla bettingsidor i Sverige, med bara några knapptryck.
 • Svenska spelsajter måste enligt lag erbjuda spelgränser. Detta är gränser som spelaren själv kan sätta för hur mycket tid och pengar man får spendera på betting under en viss tid.

Bettingsidor utan svensk licens har inte samma krav, och i många jurisdiktioner är det mer avslappnat just när det kommer till ansvarsfullt spel. Detta är inte något som passar alla. Men för många spelare som har full kontroll på sitt spelande, så kan det utan tvekan vara frustrerande att inte kunna få tillgång till bonusar.

Är det lagligt med sports betting utan svensk licens?

Ja, det är helt lagligt med betting utan svensk licens. Även om svenska staten förstås gör allt för att försvåra detta, så är det ingen som kan hindra en person från att göra ett bet på en utländsk sajt.

Så länge det utländska spelbolaget accepterar svenska transaktioner, så är det lagligt att spela på sajten. Så länge man följer de lagar som finns i det land där spelbolaget är registrerat, så har man inte gjort något olagligt.

Tänk dock på att du måste betala skatt på dina spelvinster om du spelar på spelbolag utan svensk licens utanför EU.

Varför spela hos spelbolag utan svensk licens?

Det är många som tycker att det är värt att spela hos utländska spelbolag. Det finns helt enkelt en känsla bland många svenska spelare att marknaden är för hårt reglerad. Och visst, på den ena sidan så skyddar man spelare med problematik. Men å andra sidan så blir spelare utan problem väldigt begränsade. Här är några av de främsta anledningarna till var många svenska spelare söker sig till betting utan svensk licens.

Enormt utbud av bonusar

Utländska spelbolag brukar ofta ge stora bonusar till sina nya spelare. De erbjuder ibland både insättningsbonusar, gratisbets och andra förmåner som hjälper dig att få mer ut av ditt spelande. I Sverige får spelbolagen som sagt endast ge ut en bonus per spelare.

Så om spelaren själv får välja – tar man då bettingsiten som erbjuder en bonus? Eller tar man spelbolaget som erbjuder ett stort välkomsterbjudande med bonusar på 5 insättningar, som dessutom har kampanjer varje vecka och ett lojalitetsprogram där spelaren kan tjäna ihop ännu fler förmåner?

Mer varierade spel och marknader

Utländska spelbolag erbjuder ofta ett större utbud av marknader och spel än svenska bolag, som ofta är begränsade. Förutom att du kan spela på alla vanliga sportspel, så finns det en hel del andra alternativ att välja mellan. Exempelvis får man ta del av samma unika marknader som de lokala spelarna i det landet där bettingsajten har licens.

Många spelbolag att välja mellan

Idag finns det 60 spelbolag som har licens i Sverige. Medan man kan hitta tusentals betting sidor utan svensk licens som alla konkurrerar om svenska spelares uppmärksamhet. Det betyder att det finns en hel del mer valfrihet när det gäller vilket bolag man väljer att spela hos.

Men varför behöver man då så många spelbolag att välja mellan? Jo, för att man ska kunna hitta det bästa oddset, eller de bästa bonusarna. Vissa spelbolag lägger ofta mycket energi på att erbjuda de bästa oddsen på ett stort utbud av marknader, vilket gör det möjligt för spelare att jaga de absolut bästa förutsättningarna för att tjäna pengar. Ju fler spelbolag som konkurrerar om spelarna, desto bättre förutsättningar får vi.

Varför spela på svenska spelbolag?

Nu när vi har tittat på några av fördelarna med betting utan svensk licens, så är det viktigt att nämna de positiva aspekterna av svenska spelbolag.

Svenskt språk och valuta

Det är bekvämt att spela på svenska spelbolag. Alla sajter är skrivna på svenska och alla transaktioner görs i SEK. Dessutom finns det kundtjänst på svenska, vilket gör att man på ett enkelt och snabbt sätt kan få hjälp. Det ger en känsla av trygghet som många uppskattar.

Det är faktiskt så att utländska bolag inte får erbjuda detta till spelare, sedan det räknas som att marknadsföra sig mot svenskar. Visste du att om du spelar på ett utländskt spelbolag som erbjuder svenskt språk och valuta, så ska du även betala skatt på dina vinster? Detta för att svensk valuta och språk bedöms vara riktat specifikt till den svenska marknaden, och då är vinsterna skattepliktiga.

nackdelar med utländska spelbolag

Enklare att spela ansvarsfullt

Svenska spelbolag erbjuder flera sätt att hjälpa spelare som löper risk att utveckla en problematisk spelrelation. Först och främst innebär det att man kan ställa in gränser för hur mycket pengar man kan satsa, eller hur mycket tid man får spendera på Spelbolaget. Detta är någonting som alla bettingsidor med svensk licens måste erbjuda.

I tillägg till detta är alla svenska spelsajter anslutna till Spelpaus. Genom Spelpaus kan man som svensk spelare stänga av sig själv från allt spel i Sverige.

Spela utan registrering

En annan fördel med svenska spelbolag är att man kan spela utan registrering, via Trustly. Detta betyder att alla transaktioner går snabbt och smidigt, vilket sparar en hel del tid och onödiga steg.

När man sätter in och tar ut pengar genom Trustly, så använder man BankID för att identifiera sig själv. Tack vare detta måste man inte gå igenom en registrering samt skapa ett spelarkonto på sajten – detta sköts automatiskt.

På Utländska spelbolag är det ofta så att man måste skapa ett konto på gammalt vis. Detta gör att allting tar lite längre tid än vad det gör att spela och använda svenska spelbolag.

Så spelar du säkert på bettingsidor utan svensk licens

En av de största frågorna som kommer upp när man talar om sports betting utan licens i Sverige är den om säkerheten. Detta är inte så konstigt, eftersom man faktiskt ska föra över pengar till och från spelbolaget. Man vill såklart inte bli lurad på pengar eller att ens personliga uppgifter ska läcka ut till någon utomstående. Det finns ett par saker man kan tänka på för att vara helt trygg.

 • Se till att spelbolaget har en giltig licens utfärdad av en respekterad utländsk myndighet, t.ex. MGA, Curacao e-Gaming eller EMTA. Denna information hittar du ofta på sidans footer. På Svenskbetting.com rekommenderar och listar vi endast licenserade spelbolag.
 • När du besöker spelbolagets hemsida, var noga med att kontrollera att sidan är SSL-krypterad. Detta betyder att all information som skickas mellan din dator och servern är krypterad.
 • Besök spelbolagets villkor och titt noga på vilka åtgärder sajten har satt in för att skydda dina personuppgifter. De bästa bettingsidorna har en offentligt uttryckt policy för säkerhet som listar vilka åtgärder man vidtar för att skydda den data som samlas in från dig, t.ex. kredit-/betalkortinformation, lösenord och liknande.

Insättningar och uttag

Innan du börjar med betting utan svensk licens är det viktigt att du har kollat upp vilka betalningsmetoder som erbjuds. För betting utan licens i Sverige kan det ibland se annorlunda ut jämfört med hur det ser ut hos svenska spelbolag.

Betting utan licens med Trustly

Trustly är en populär insättningsmetod som erbjuds av i princip alla svenska spelbolag. Hos utländska spelsajter är det dock inte lika vanligt – men det finns en del spelbolag som erbjuder betting utan svensk licens med Trustly. När du använder Trustly behöver du inte skapa ett konto, vilket är väldigt smidigt och bekvämt. Alla transaktioner är helt säkra och du identifierar dig med BankID.

Den största fördelen med att använda Trustly är att uttag sker på bara någon minut. Så du behöver aldrig vänta 1-3 dagar på att få dina pengar utbetalda.

Betting utan svensk licens med Zimpler

Zimpler är en populär betalningsmetod som används av både svenska och utländska spelbolag. När du använder Zimpler är processen mycket snabb och smidig. Allt du behöver göra är att knappa in ditt mobilnummer, godkänna transaktionen med BankID och pengarna kommer till ditt spel-konto direkt.

Betalningsmetoder utan BankID

Det finns även betalningsmetoder som inte kräver BankID. Eftersom BankID är en svensk legitimeringstjänst, så är det inte många utländska spelsajter har funktionalitet för det. Då får man i stället använda alternativa betalningsmetoder, som:

 • VISA-kort eller Mastercard
 • Neteller
 • Skrill
 • Paypal

Betting utan Spelpaus

En av de största skillnaderna mellan svenska och utländska spelbolag är att betting sidor utan svensk licens inte har någonting att göra med Spelpaus. I Sverige är samtliga spelsajter, vare sig det gäller betting, casino, bingo, poker eller lotterier, med i Spelpaus.

Spelpaus gör det enklare för spelare att komma bort från spelandet om det blir för mycket. Men frågan är hur mycket skillnad Spelpaus egentligen gör, om man som spelare fortfarande kommer åt betting utan Spelpaus på utländska spelbolag?

Vad är Spelpaus och hur fungerar det?

Spelpaus är ett nationellt register som innehåller information om personer som har begärt att spärra sig från alla typer av spel. Om en individ registrerar sig på Spelpaus så kommer man att bli blockerad från samtliga svenska spelsajter, såväl som landbaserat spel i Sverige.

Om du vill ta en spelpaus besöker man sajten Spelpaus.se. Därefter får du välja hur länge man vill stänga av sig, och det finns fyra alternativ: 1, 3, 6 eller 12 månader. Efter att du valt period så får du bekräfta din identitet via BankID, och därefter aktivera pausen. Så fort den är aktiverat så blir du utelåst från svenska spelsidor, tills dess att avstängningsperioden tar slut.

Är det en bra idé att spela på bettingsidor utan licens och spelpaus?

Detta är en mycket personlig fråga som kräver att man själv funderar igenom både risker och fördelar. Enligt oss är det lämpligt att spela på bettingsidor utan svensk licens om du:

 • Har kontroll över ditt spelande
 • Väljer utländska spelsajter på grund av att du kan få bättre bonusar
 • Är ute efter mer varierade marknader och bättre odds

Men du bör inte spela på betting sidor utan licens om du:

 • Har problem med spelandet
 • Har tagit Spelpaus för att du spelar för mycket, och nu letar efter ett sätt att komma runt det

Större bonusar hos spelbolag utan svensk licens

Som vi nämnt tidigare är ett av de största skälen till att spela hos utländska bettingsidor att man kan få bättre bonusar. På den utländska marknaden är spelbolagen mycket mer fria att konkurrera med varandra. Ett av de mest effektiva sätten att göra det på är att erbjuda bra bonusar till nya spelare.

Vissa betting sidor utan licens i Sverige kan erbjuda bonusar som är betydligt större än vad man skulle kunna få hos ett svenskt bolag. Man bör dock alltid läsa igenom villkoren för en bonus innan man tar emot den, då det ofta finns dolda kostnader och regler.

Gratisbonusar

Hos svenska spelsajter hittar man inte längre gratisbonusar. Detta är synd eftersom dessa bonusar var väldigt populära hos svenska spelare, eftersom man kunde prova olika spel utan att behöva riskera några egna pengar.

Men gratisbonusar finns fortfarande tillgängligt hos utländska spelbolag. Om du använder dig av dessa bonusar bör du dock alltid läsa igenom villkoren först, och se till att förstå exakt vad som gäller innan du tar emot en bonus. Det är väl värt att nämna att en gratisbonusar nästan alltid kommer med regler och villkor som gör det lite svårare att faktiskt få ut några större summor pengar.

Bonusar i samband med insättning

Det finns även bonusar som kommer att aktiveras när man gör en insättning. I de flesta fall så får man sig en viss procentuell matchbonus, beroende på hur mycket man själv har satt in. Dessa bonusar kan ofta vara riktigt generösa, och ibland kan man faktiskt trippla eller till och med fyrdubbla sin insättning. Andra vanligt förekommande erbjudanden är:

 • Sätt in pengar och få ett free bet
 • Cashback erbjudanden – du får tillbaka en del pengar om du skulle förlora dina satsningar

Ansvarsfullt spel på bettingsidor utan svensk licens

Oavsett vilken bettingsajt du väljer, är det alltid en god idé att hålla koll på ditt spelande. Om man börjar märka av att man har förlorat mer pengar än vad man hade tänkt sig, eller om man spelar mycket mer än vad man planerat för, bör man vidta åtgärder.

Gör självtester för att testa dina spelvanor

Självtester är ett bra sätt att ta reda på om man har ett spelproblem. De flesta spelbolag erbjuder gratis självtest, som man kan använda för att ta reda på om man har problem med spelandet. Självtesten kommer att berätta om du är i riskzonen för spelproblem, och det kan vara en bra idé att göra testet om du misstänker att du har problem.

En bra sajt för att göra ett självtest är statligt drivna Stödlinjen. Med deras test får du svara på ett antal frågor relaterade till ditt spelande, och därefter räknas ett resultat ut baserat på dina svar. Där kan du också direkt få hjälp och råd genom telefon eller chatt om du behöver.

Sätt en budget och följ den

En annan viktig del av ansvarsfullt spelande är att sätta en budget och följa den. Det är bra att bestämma sig för hur mycket man ska spendera varje månad, vecka eller dag, och sedan hålla sig till det. Om du tror att du kommer att ha svårt att göra det på egen hand, finns det verktyg som erbjuds av de flesta spelbolag som hjälper dig att se till att du inte spenderar mer än vad du har råd och tid med.

Svenska spelbolag måste enligt lag erbjuda spelbegränsningar. I utlandet kan det vara så att spelbolagen inte måste göra det. Dock finns denna typ av begränsningsverktyg tillgängliga även på många betting sidor utan licens i Sverige.

FAQ

Här nedan följer lite vanliga frågor som folk ställer sig om betting utan svensk licens.

Är betting utan licens i Sverige säkert?

Bettingsidor utan svensk licens är oftast säkra att använda, men det är viktigt att kolla upp bolaget innan man börjar spela. Man vill säkerställa att bolaget har en giltig utländsk licens, samt att de är ett seriöst bolag. Vi rekommenderar dig att endast hitta utländska sajter genom oss på Svenskbetting.com.

Vilket är bästa spelbolag utan svensk licens?

Det är otroligt svårt att säga, eftersom det är så många olika spelbolag utanför Sverige som erbjuder betting. I tillägg till detta så har alla spelare olika smak, vilket gör det svårt att objektivt säga vilket spelbolag som är bäst. Vi försöker hitta spelbolag som uppfyller en del kriterier som är viktiga för de flesta, sen är det upp till dig att hitta din egen favorit.

Kan man stänga av sig från bettingsidor utan svensk licens?

Betting sidor utan svensk licens är inte anslutna till Spelpaus. Så det går inte att stänga av sig från alla spelbolag på en gång. Men oftast går det att stänga av sig själv från ett utländskt spelbolag genom att skriva till supporten. Ett annat alternativ är att använda en programvara som exempelvis Betblocker, som blockerar din tillgång till de flesta spelsajterna i världen.