Betting utan svensk licens 2023

Spelbolag utan svensk licens lockar fler svenska spelare än någonsin. Detta har blivit ett hett omdiskuterat ämne i sport- och spelvärlden. Men varför är svenskarna så intresserade av betting utan svensk licens, när vi har våra egna svenska spelbolag? Många har tröttnat på de hårda nya reglerna kring spel och betting i Sverige, som infördes 2019. Man söker sig till utländska spelbolag för att få tillgång till bättre bonusar och mer spelarförmåner. I denna artikel tittar vi närmare på hur betting utan licens fungerar och vad man ska tänka på. Dessutom listar vi de bästa utländska bettingsidorna på marknaden!

Utländska Bettingsidor
 • Bästa utländska bettingsidorna
 • Generösa bonusar
 • Stort utbud av markander och odds
Lista över bästa utländska bettingisdorSe listan
Trustly Bettingsidor
 • Snabba insättningar och uttag
 • Använder BankID och Trustly
 • Säkra och trygga bettingsidor
Bettingsidor med Trustly och BankIDSe listan
Bettingsidor med bonus
 • Bästa bonusarna for sport
 • Sidor med bra odds
 • Löpande erbjudanden
Utländska bettingsidor med bästa bonusSe listan

Innehåll

Hur fungerar betting utan licens i Sverige?

Betting utan svensk licens är ett begrepp som syftar till att man spelar på utländska bettingsajter. Dessa bolag har inte erhållit den svenska spellicensen, utan är licenserade i en annan jurisdiktion. De vanligaste licenserna för utländska spelbolag är Malta Gaming Authority och Curacao e-Gaming. Även Estland är ett land där allt fler spelbolag numera söker om licens.

Dessa marknader är inte lika hårt reglerade som den svenska marknaden, och spelbolagen har därför friare händer när det kommer till kampanjer, bonusar och andra erbjudanden som kan uppmana till mer spelande.

För att komma i gång på ett spelbolag utan svensk licens gör du så här:

 • Hitta en bettingsite som passar din smak i våra listor, eller jämför spelbolag utan svensk licens hos bästabettingsidorna.se.
 • Besök spelbolagets hemsida
 • Gå igenom registreringsprocessen. De flesta utländska spelbolagen kräver att du skapar ett spelkonto. Det finns dock en del spelbolag på Malta som använder Trustly och BankID, vilket gör att du kan spela utan konto.
 • Gör en insättning med din föredragna betalningsmetod. Glöm inte att kryssa i att du vill ha din välkomstbonus.
 • Klart! Du är nu redo att göra ditt första bet på sajten!
Betting utan svensk licens

Regleringen av den svenska spelmarknaden

Som många spelare vet, så skedde år 2019 en stor förändring i Sverige gällande spel. Vi gick då från att ha ett spelmonopol i Sverige, till att öppna upp marknaden till privata aktörer.

Innan regleringen, så var det dock fritt fram för utländska operatörer att rikta sin marknadsföring mot den svenska marknaden. I princip allt online-spel (förutom de spel som skedde på statligt ägda Svenska Spel) i Sverige skedde då på utländska bolag.

Men den 1:a Januari 2019 klev Sverige in i en nys fas, precis som många andra länder har gjort under de senaste åren. En ny spellicens infördes och staten får nu in skattepengar från de spelbolag som vill verka inom landet.

Den svenska spellicensen

Så vilka förändringar har då den nya svenska spellicensen inneburit? Jo, för det första så är den nya licensen mycket striktare än många utländska jurisdiktioner. I Sverige har stort fokus lagts på ansvarsfullt spel, och man har därför satt hårda gränser på vad spelbolagen får och inte får göra för att uppmana till mer spelande. Det är något som inte syns lika tydligt på när det kommer till betting utan svensk licens.

Förutom detta, så finns det även högre avgifter som spelbolagen måste betala för att ha licens. Detta har gjort att väldigt många operatörer valde att inte ansöka om licens, utan att fortsätta som utländska bettingsajter.

En effekt av detta är att den svenska spelmarknaden har svalnat på många sätt. Färre spelbolag söker om svensk licens, samtidigt som färre och färre svenska spelare väljer att spela på svenska spelbolag.

Hur skiljer sig svenska lagar från andra jurisdiktioner?

Så vad är då de största skillnaderna mellan Sverige och andra jurisdiktioner? Låt oss titta på några av de regler som den svenska staten har satt på våra egna spelbolag, som man inte hittar i andra länder:

 • Endast en bonus per spelare får ges ut. Detta måste vara en så kallad välkomstbonus, och måste ges i samband med första insättning. Efter att denna bonus är förbrukad får man inte ge spelaren några mer förmåner i form av bonusar, lojalitetspoäng, gratisspel eller liknande.
 • Spelbolaget måste vara anslutet till Spelpaus. Här kan man som svensk spelare stänga av sig från alla bettingsidor i Sverige, med bara några knapptryck.
 • Svenska spelsajter måste enligt lag erbjuda spelgränser. Detta är gränser som spelaren själv kan sätta för hur mycket tid och pengar man får spendera på betting under en viss tid.

Bettingsidor utan svensk licens har inte samma krav, och i många jurisdiktioner är det mer avslappnat just när det kommer till ansvarsfullt spel. Detta är inte något som passar alla. Men för många spelare som har full kontroll på sitt spelande, så kan det utan tvekan vara frustrerande att inte kunna få tillgång till bonusar.

Är det lagligt med sports betting utan svensk licens?

Ja, det är helt lagligt med betting utan svensk licens. Även om svenska staten förstås gör allt för att försvåra detta, så är det ingen som kan hindra en person från att göra ett bet på en utländsk sajt.

Så länge det utländska spelbolaget accepterar svenska transaktioner, så är det lagligt att spela på sajten. Så länge man följer de lagar som finns i det land där spelbolaget är registrerat, så har man inte gjort något olagligt.

Tänk dock på att du måste betala skatt på dina spelvinster om du spelar på spelbolag utan svensk licens utanför EU.

Varför spela hos spelbolag utan svensk licens?

Det är många som tycker att det är värt att spela hos utländska spelbolag. Det finns helt enkelt en känsla bland många svenska spelare att marknaden är för hårt reglerad. Och visst, på den ena sidan så skyddar man spelare med problematik. Men å andra sidan så blir spelare utan problem väldigt begränsade. Här är några av de främsta anledningarna till var många svenska spelare söker sig till betting utan svensk licens.

Enormt utbud av bonusar

Utländska spelbolag brukar ofta ge stora bonusar till sina nya spelare. De erbjuder ibland både insättningsbonusar, gratisbets och andra förmåner som hjälper dig att få mer ut av ditt spelande. I Sverige får spelbolagen som sagt endast ge ut en bonus per spelare.

Så om spelaren själv får välja – tar man då bettingsiten som erbjuder en bonus? Eller tar man spelbolaget som erbjuder ett stort välkomsterbjudande med bonusar på 5 insättningar, som dessutom har kampanjer varje vecka och ett lojalitetsprogram där spelaren kan tjäna ihop ännu fler förmåner?

Mer varierade spel och marknader

Utländska spelbolag erbjuder ofta ett större utbud av marknader och spel än svenska bolag, som ofta är begränsade. Förutom att du kan spela på alla vanliga sportspel, så finns det en hel del andra alternativ att välja mellan. Exempelvis får man ta del av samma unika marknader som de lokala spelarna i det landet där bettingsajten har licens.

Många spelbolag att välja mellan

Idag finns det 60 spelbolag som har licens i Sverige. Medan man kan hitta tusentals betting sidor utan svensk licens som alla konkurrerar om svenska spelares uppmärksamhet. Det betyder att det finns en hel del mer valfrihet när det gäller vilket bolag man väljer att spela hos.

Men varför behöver man då så många spelbolag att välja mellan? Jo, för att man ska kunna hitta det bästa oddset, eller de bästa bonusarna. Vissa spelbolag lägger ofta mycket energi på att erbjuda de bästa oddsen på ett stort utbud av marknader, vilket gör det möjligt för spelare att jaga de absolut bästa förutsättningarna för att tjäna pengar. Ju fler spelbolag som konkurrerar om spelarna, desto bättre förutsättningar får vi.

Du måste själv söka och jämföra bettingsidor utan licens

Det är inte tillåtet att marknadsföra och exponera olicensierade spelsidor i Sverige. Detta gäller oavsett om det är spelsidor med betting utan licens

Därför kan vi tyvärr inte publicera någon jämförelselista, för att hjälpa dig att jämföra och hitta en bra casino- eller bettingsida utan svensk licens.

Tänk bara på välja en aktör som är inom ramarna för skattefria vinster. Detta kan du säkerställa genom att kolla så att spelsidan har en MGA licens eller annan licens som utfärdats av någon myndighet eller organisation som vi rekommenderar nedan.

Det är också bra att kolla så att spelsidan riktar sig mot något annat land inom EU. Detta ser du enklast genom att kolla sidans språkversioner och om det juridiska bolaget har en godkänd licens i något EU land.

Varför spela på svenska spelbolag?

Nu när vi har tittat på några av fördelarna med betting utan svensk licens, så är det viktigt att nämna de positiva aspekterna av svenska spelbolag.

Svenskt språk och valuta

Det är bekvämt att spela på svenska spelbolag. Alla sajter är skrivna på svenska och alla transaktioner görs i SEK. Dessutom finns det kundtjänst på svenska, vilket gör att man på ett enkelt och snabbt sätt kan få hjälp. Det ger en känsla av trygghet som många uppskattar.

Det är faktiskt så att utländska bolag inte får erbjuda detta till spelare, sedan det räknas som att marknadsföra sig mot svenskar. Visste du att om du spelar på ett utländskt spelbolag som erbjuder svenskt språk och valuta, så ska du även betala skatt på dina vinster? Detta för att svensk valuta och språk bedöms vara riktat specifikt till den svenska marknaden, och då är vinsterna skattepliktiga.

nackdelar med utländska spelbolag

Enklare att spela ansvarsfullt

Svenska spelbolag erbjuder flera sätt att hjälpa spelare som löper risk att utveckla en problematisk spelrelation. Först och främst innebär det att man kan ställa in gränser för hur mycket pengar man kan satsa, eller hur mycket tid man får spendera på Spelbolaget. Detta är någonting som alla bettingsidor med svensk licens måste erbjuda.

I tillägg till detta är alla svenska spelsajter anslutna till Spelpaus. Genom Spelpaus kan man som svensk spelare stänga av sig själv från allt spel i Sverige.

Spela utan registrering

En annan fördel med svenska spelbolag är att man kan spela utan registrering, via Trustly. Detta betyder att alla transaktioner går snabbt och smidigt, vilket sparar en hel del tid och onödiga steg.

När man sätter in och tar ut pengar genom Trustly, så använder man BankID för att identifiera sig själv. Tack vare detta måste man inte gå igenom en registrering samt skapa ett spelarkonto på sajten – detta sköts automatiskt.

På Utländska spelbolag är det ofta så att man måste skapa ett konto på gammalt vis. Detta gör att allting tar lite längre tid än vad det gör att spela och använda svenska spelbolag.

Vad vi tittar på när vi recenserar utländska bettingsidor

Att recensera och betygsätta bettingsidor är något som är relativt utmanade, och detta gäller för svenska såväl som utländska spelbolag. Det gäller att ha i åtanke att alla spelare har olika smak och tycke. Därför kan vi inte bara prova på ett spelbolag och ge vår egen personliga åsikt om vad vi tyckte om sajten – detta säger ju egentligen ingenting om vad du själv kommer tycka om spelbolaget i fråga.

Vi fokuserar därför på att testa på olika aspekter av ett utländskt spelbolag som nästan alla spelare tycker är viktiga. Vi går alltid igenom samma process när vi provar på ett nytt spelbolag, och ger ett betyg utefter hur bra bettingsajten uppfyller de kriterier vi sätter. De olika sakerna vi tittar på hos spelsajter utan svensk licens är följande:

Vart är bettingsidan licenserad?

Att ha en giltig licens är oerhört viktigt när det gäller spel på nätet. Den fungerar som ett skydd för både spelare och spelbolag och garanterar att alla inblandade parter följer gällande lagar och regler. En giltig spellicens garanterar också att spelbolaget driver en ärlig verksamhet och att de tillhandahåller rättvisa spel till sina kunder.

Ett spelbolag måste inte nödvändigtvis vara licenserat av Spelinspektionen i Sverige för att vara säkert och seriöst. Det finns gott om utländska licensutgivare som är pålitliga och säkra. Vi kontrollerar alltid licensinformationen för varje bettingsajt vi granskar, så du kan vara säker på att alla utländska sajter som vi rekommenderar är säkra att spela på. De flesta att spelbolagen utan svensk licens du hittar hos oss är licenserade antingen på Malta, Estland eller Curacao.

Vilka bonusar och erbjudanden finns tillgängliga?

Bonusar och kampanjer är ett vanligt sätt för spelbolag att locka spelare. I Sverige har spelbolagen numera hårda restriktioner på vad för typer av erbjudanden de får ge sina spelare. Detta är en följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden år 2019. Numera får spelbolagen endast ge ut en bonus per spelare.

I utlandet är det dock helt annorlunda, och det är en av de största anledningarna till att svenskarna lockas till utländska spelbolag. Här finns det nämligen massor av olika erbjudanden att ta del av. Vi kollar alltid vilka bonusar spelbolaget har att erbjuda och om det är möjligt att få exempelvis free bets utan insättning. Vi kontrollerar också omsättningskrav, bonusvillkor och andra regler för att se till att du får tillgång till det bästa möjliga erbjudandet.

Erbjuder bettingsidan bra odds?

Det är otroligt viktigt att bettingsidor erbjuder bra odds eftersom ju högre oddsen är, desto mer pengar kan spelarna vinna. Därför är det viktigt att en bettingsajt erbjuder konkurrenskraftiga odds för att locka till sig och behålla kunder. Bra odds är också viktiga eftersom de ger spelarna en större chans att vinna!

Att jämföra oddsen mellan olika bettingsajter är en viktig del av processen när du bestämmer dig för vilken sajt du ska välja. Det kan hjälpa spelarna att hitta det bästa värdet för sina pengar och se till att de får ut det mesta av sin spelupplevelse. Vi ger alltid högre betyg till spelsajter som erbjuder bra odds i förhållande till sin konkurrens, eftersom dessa sajter erbjuder spelare det högsta värdet.

Vilka marknader och sporter finns att välja på?

Som vi skrev tidigare, så har alla spelare olika smak och tycke. Därför är det viktigt att en bettingsajt erbjuder marknader och sporter som tillgodoser kundernas behov.

Vi kontrollerar alltid vilka sporter och marknader som finns tillgängliga på en utländsk bettingsajt. Vi tittar på hur många ligor, sporter och evenemang det finns totalt sett och om det finns något speciellt eller unikt med dem.

I tillägg till just utbudet av sporter och evenemang, så tittar vi även på vilka marknader som finns tillgängliga. Marknader är helt enkelt olika sätt att betta på exempelvis en fotbollsmatch. Ofta erbjuder spelbolag möjligheten att betta på vilket lag som kommer att vinna, vad slutresultatet blir, eller vem som gör första målet.

Det säger sig självt att ju fler marknader som erbjuds av ett spelbolag, desto bättre är det för oss spelare eftersom vi får större valmöjligheter!

Är bettingsidan mobilanpassad?

Mobilvänliga bettingsidor är otroligt viktiga i dagens värld eftersom fler och fler människor använder sina smartphones och andra mobila enheter för att komma åt internet. Med mobilspel kan användarna placera spel och följa sina framsteg snabbt och enkelt från var de än befinner sig.

Om man är seriös med sin betting, så säger det sig självt att man inte alltid har tillgång till sin dator för att logga in hos ett spelbolag och lägga en satsning. Det är numera mycket vanligare att man helt enkelt tar upp sin mobiltelefon och öppnar upp en betting-app för att göra sin satsning.

Ju bättre mobilanpassad en spelsida är, ju högre betyg får den av oss. Vi ser gärna att spelbolaget dessutom erbjuder en dedikerad applikation som är specialbyggd för mobiler, i tillägg till en väl fungerande mobilbrowser-version av sajten.

Vilka betalningsmetoder finns tillgängliga?

Utländska spelbolag har i allmänhet fler betalningsmetoder än inhemska. Det innebär att spelarna kan välja mellan ett stort antal alternativ när det gäller att sätta in och ta ut pengar. När vi granskar en sajt kollar vi alla olika betalningsmetoder som finns listade på sajten. Utländska spelbolag med BankID och Trustly är relativt ovanliga, men väldigt populära bland svenskar. Så dessa spelbolag får ofta ett högt betyd av oss på Svenskbetting.com.

Andra vanliga betalningsmetoder hos bettingsajter utan svensk licens inkluderar:

 • VISA/Mastercard/andra betalkort
 • E-plånböcker som Skrill, Paypal och Neteller
 • Paysafecard
 • Astropay
 • Mifinity

Finns det andra typer av spel tillgängliga?

Det är mycket vanligt att vi som gillar att betta på sport även har andra spelintressen. Många gillar att varva sport bettingen med att snurra på spelautomater, eller kanske testa sin lycka vid Roulette-borden.Därför ser vi det alltid som ett stort plus när ett utländskt spelbolag inte bara erbjuder betting på sport. 

Många utländska bolag erbjuder numera en heltäckande spelplattform där du kan njuta av både betting, slots, casinospel och live casino. Genom att spela på ett sådant spelbolag så behöver du inte växla mellan flera sidor så fort du blir sugen på att spela en ny typ av spel. 

Nya spelsidor utan svensk licens 2023

En stor fördel med att spela på bettingsidor i utlandet är att det ständigt poppar upp nya spännande operatörer. Genom att besöka vår sajt med jämna mellanrum så är du alltid uppdaterad om nya spelbolag i utlandet som accepterar svenska spelare.

Nya bettingsajter kan erbjuda spelarna en rad nya upplevelser och möjligheter. De har till exempel ofta konkurrenskraftiga odds jämfört med mer etablerade sajter, vilket innebär att de kan erbjuda spelarna ett större värde när det gäller deras spel. De kan också erbjuda modernare funktioner, som live-streaming av evenemang eller in-play betting, som äldre sajter kanske inte har.

Det är dock viktigt att komma ihåg att nya spelsajter utan svensk licens kanske inte är lika säkra och pålitliga som mer etablerade. Därför är det alltid viktigt att kontrollera licensen på en ny bettingsajt innan man registrerar sig för ett konto. Vi rekommenderar att du endast spelar på sajter som vi rekommenderar här på svenskbetting.com.

Insättningar och uttag

Innan du börjar med betting utan svensk licens är det viktigt att du har kollat upp vilka betalningsmetoder som erbjuds. För betting utan licens i Sverige kan det ibland se annorlunda ut jämfört med hur det ser ut hos svenska spelbolag.

Betting utan licens med Trustly

Trustly är en populär insättningsmetod som erbjuds av i princip alla svenska spelbolag. Hos utländska spelsajter är det dock inte lika vanligt – men det finns en del spelbolag som erbjuder betting utan svensk licens med Trustly. När du använder Trustly behöver du inte skapa ett konto, vilket är väldigt smidigt och bekvämt. Alla transaktioner är helt säkra och du identifierar dig med BankID.

Den största fördelen med att använda Trustly är att uttag sker på bara någon minut. Så du behöver aldrig vänta 1-3 dagar på att få dina pengar utbetalda.

Betting utan svensk licens med Zimpler

Zimpler är en populär betalningsmetod som används av både svenska och utländska spelbolag. När du använder Zimpler är processen mycket snabb och smidig. Allt du behöver göra är att knappa in ditt mobilnummer, godkänna transaktionen med BankID och pengarna kommer till ditt spel-konto direkt.

Betalningsmetoder utan BankID

Det finns även betalningsmetoder som inte kräver BankID. Eftersom BankID är en svensk legitimeringstjänst, så är det inte många utländska spelsajter har funktionalitet för det. Då får man i stället använda alternativa betalningsmetoder, som:

 • VISA-kort eller Mastercard
 • Neteller
 • Skrill
 • Paypal

Betting utan Spelpaus

En av de största skillnaderna mellan svenska och utländska spelbolag är att betting sidor utan svensk licens inte har någonting att göra med Spelpaus. I Sverige är samtliga spelsajter, vare sig det gäller betting, casino, bingo, poker eller lotterier, med i Spelpaus.

Spelpaus gör det enklare för spelare att komma bort från spelandet om det blir för mycket. Men frågan är hur mycket skillnad Spelpaus egentligen gör, om man som spelare fortfarande kommer åt betting utan Spelpaus på utländska spelbolag?

Vad är Spelpaus och hur fungerar det?

Spelpaus är ett nationellt register som innehåller information om personer som har begärt att spärra sig från alla typer av spel. Om en individ registrerar sig på Spelpaus så kommer man att bli blockerad från samtliga svenska spelsajter, såväl som landbaserat spel i Sverige.

Om du vill ta en spelpaus besöker man sajten Spelpaus.se. Därefter får du välja hur länge man vill stänga av sig, och det finns fyra alternativ: 1, 3, 6 eller 12 månader. Efter att du valt period så får du bekräfta din identitet via BankID, och därefter aktivera pausen. Så fort den är aktiverat så blir du utelåst från svenska spelsidor, tills dess att avstängningsperioden tar slut.

Är det en bra idé att spela på bettingsidor utan licens och spelpaus?

Detta är en mycket personlig fråga som kräver att man själv funderar igenom både risker och fördelar. Enligt oss är det lämpligt att spela på bettingsidor och casinon som fungerar trots spelpaus om du:

 • Har kontroll över ditt spelande
 • Väljer utländska spelsajter på grund av att du kan få bättre bonusar
 • Är ute efter mer varierade marknader och bättre odds

Men du bör inte spela trots spelpaus om du:

 • Har problem med spelandet
 • Har tagit Spelpaus för att du spelar för mycket, och nu letar efter ett sätt att komma runt det

Större bonusar hos spelbolag utan svensk licens

Som vi nämnt tidigare är ett av de största skälen till att spela hos utländska bettingsidor att man kan få bättre bonusar. På den utländska marknaden är spelbolagen mycket mer fria att konkurrera med varandra. Ett av de mest effektiva sätten att göra det på är att erbjuda bra bonusar till nya spelare.

Vissa betting sidor utan licens i Sverige kan erbjuda bonusar som är betydligt större än vad man skulle kunna få hos ett svenskt bolag. Man bör dock alltid läsa igenom villkoren för en bonus innan man tar emot den, då det ofta finns dolda kostnader och regler.

Gratisbonusar

Hos svenska spelsajter hittar man inte längre gratisbonusar. Detta är synd eftersom dessa bonusar var väldigt populära hos svenska spelare, eftersom man kunde prova olika spel utan att behöva riskera några egna pengar.

Men gratisbonusar finns fortfarande tillgängligt hos utländska spelbolag. Om du använder dig av dessa bonusar bör du dock alltid läsa igenom villkoren först, och se till att förstå exakt vad som gäller innan du tar emot en bonus. Det är väl värt att nämna att en gratisbonusar nästan alltid kommer med regler och villkor som gör det lite svårare att faktiskt få ut några större summor pengar.

Bonusar i samband med insättning

Det finns även bonusar som kommer att aktiveras när man gör en insättning. I de flesta fall så får man sig en viss procentuell matchbonus, beroende på hur mycket man själv har satt in. Dessa bonusar kan ofta vara riktigt generösa, och ibland kan man faktiskt trippla eller till och med fyrdubbla sin insättning. Andra vanligt förekommande erbjudanden är:

 • Sätt in pengar och få ett free bet
 • Cashback erbjudanden – du får tillbaka en del pengar om du skulle förlora dina satsningar

Mest populära sporterna att betta på i utlandet

Vare sig du spelar på spelbolag med svensk licens eller utländsk licens, så kommer du att märka att det finns ett enormt utbud av sporter att betta på. Vad man vill spela på är förstås högst personligt. Vissa gillar att betta på sitt favoritlag i fotboll, medan andra gillar att kolla på bordtennis.

Om du är en nybörjare när det kommer till online betthttps://svenskbetting.com/wp-admin/admin.php?page=wpcf7ing, så rekommenderar vi att du håller dig till sporter som du har god kännedom kring. Detta ger dig de bästa chanserna att göra ett informerat beslut om vilket resultat du ska lägga pengarna på. De mest populära sporterna att betta på hos betsidor utan licens i Sverige är listade här nedan:

Fotboll

Fotboll är den mest populära sporterna i världen, och det finns goda skäl till det. Den har funnits i århundraden och är älskad av miljontals människor världen över. Fotboll är också en otroligt spännande sport, med höga insatser och oförutsägbara resultat som gör den utmärkt för betting.

När det gäller att satsa på fotboll finns det många olika tillgängliga alternativ. Du kan satsa på matchens resultat, vem som gör det första målet eller till och med hur många mål det blir totalt.

De allra flesta som är intresserade av sport har kännedom och en del kunskap när det kommer till fotboll. Många har ett favoritlag som de följer, till exempel. Detta gör fotboll till en jättebra sport att börja med när man ska komma igång med betting på nätet.

Ishockey

Ishockey är en annan otroligt populär sport att satsa på hos utländska spelbolag. Ishockey är mest populärt i Skandinavien, Ryssland och Nordamerika, men den blir allt populärare i hela världen. Detta gör ishockeyspel till ett utmärkt val om du vill skapa lite variation i ditt online-spelande.

Ishockey kan vara väldigt spännande att titta på och satsa på, sedan sporten har snabba vändningar och oförutsägbara resultat. Det finns många olika marknader tillgängliga när man satsar på ishockey, det handlar till exempel om vem som gör det första målet, hur många mål som kommer att göras totalt och vilket lag som vinner.

De mest populära ligorna och events att satsa på är NHL, Svenska Hockeyligan, Världsmästerskapen och OS.

Tennis

Tennis är en annan sport som har funnits i århundraden och som fortfarande är otroligt populär. Att satsa på tennis kan vara ett bra sätt att lägga till lite variation till din spelupplevelse online. Det som skiljer sporten från de andra största sporterna i världen är att det är en individuell sport snarare än en lagsport. En individuell sport innebär att man måste ta hänsyn till annorlunda faktorer när man satsar pengar än vad man gör på en lagsport.

När man satsar på tennis är de mest populära marknaderna vem som kommer att vinna matchen, hur många set spelarna kommer att spela, vem som leder med ett visst antal spel eller vilken spelare som kommer att serva först. Du kan också satsa på specifika turneringar som Grand Slams och andra större evenemang.

Basket

Basket är också en av de största sporterna att satsa pengar på, på både licensierade och olicensierade spelsidor. Basket har blivit alltmer populärt de senaste decennierna och NBA har blivit ett globalt fenomen. Detta gör det till en av de bästa sporterna att satsa på om du är ute efter en fartfylld och spännande upplevelse.

När du bettar på basket kan du vanligtvis välja mellan två olika huvudmarknader. Du kan antingen satsa på vilket lag som kommer att vinna matchen eller förutsäga ett visst resultat (t.ex. hur många poäng som kommer att göras totalt). Dessa är båda bra alternativ om du vill lägga till lite spänning till din spelupplevelse online.

I tillägg till detta så finns det massor av mindre marknader att satsa på, till exempel vem som kommer att göra den första trepoängaren eller hur många poäng som kommer att göras under en viss kvart.

Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll har alltid varit extremt populärt i Nordamerika, men nu på senare år har sporten växt ordentligt även i Europa och på andra håll i världen. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för spel på utländska spelsidor, eftersom det nu ofta finns väldigt många events och marknader att välja mellan.

De mest populära marknaderna för vadslagning på amerikansk fotboll är vanligtvis desamma som för andra sporter, till exempel vem som kommer att vinna matchen eller vad den totala poängen kommer att bli. Vissa sajter kan dock erbjuda ytterligare marknader som till exempel vilket lag kommer att göra mål först eller hur många yards en viss spelare kommer att vinna i matchen. Amerikansk fotboll är en spännande sport och det kan vara mycket underhållande att satsa på den.

Spel utan svensk licens och skatt

Frågan om vinstskatt dyker upp titt som tätt bland våra användare, och det är kanske inte så konstigt. Hos svenska spelbolag betalar vi ju som bekant aldrig någon skat tpå våra vinster, och det är ju en stor fördel förstås. Men hur ser det egentligen ut i utlandet? Ska man betala någon skatt om man lyckas vinna på betting, och i så fall hur mycket?

Lyckligtvis är det inte ås krångligt som man kanske kan tro. I den här sektionen så reder vi ut hur det egentligen ser ut med skatter när man spelar på spelbolag utan Spelpaus och svensk licens.

Skattefritt inom EU

Om du håller dig till spelbolag som är licenserade i EU-länder så gör du det enkelt för dig. Här betalar man nämligen i regel aldrig skatt på sina spelvinster, och det fungerar på så sätt likadant som det gör i Sverige. Du behöver ej ta upp dina vinster i deklarationen, eller hålla någon koll på hur mycket du har vunnit.

Det finns dock ett undantag. Eftersom utländska spelbolag inte får vända sig specifikt mot den svenska marknaden, eller mot svenska spelare, så ska du undvika spelbolag som gör det. Exempel på att vända sig mot svenska spelare kan vara om en MGA-licenserad bettingsida erbjuder svenskt språk och insättningar och uttag i svenska kronor.

Om spelbolaget vänder sig mot svenska marknaden så ska du nämligen som svensk spelare betala 30% i skatt på dina vinster.

30% vinstskatt utanför EU

Utanför EU ser det annorlunda ut än innanför EU. Om du vinner pengar på betting på sajter utan licens i Sverige, men som är licenserade i länder som exempelvis Curacao eller Costa Rica, är det inte längre skattefritt. Här ska du nämligen betala 30% i vinstskatt på alla vinster över 100 kronor. Detta gäller inte bara betting utan spel i allmänhet, och både landbaserat och spel online.

På grund av detta är det många spelare som håller sig till spelsajter som är licenserade inom EU, i länder som exempelvis Malta och Estland.

Men en sak som kan vara värd att nämna är att spelbolagen utanför EU ibland erbjuder väldigt stora bonusar – något som gör att vissa spelare tycker att det är värt att spela där trots att man behöver betala skatt.

Säkert spel på bettingsidor utan licens – checklista

När det kommer till att spela utan spelpaus och svensk licens, så är det inte ovanligt att spelare till en början har funderingar kring säkerheten. Detta är såklart en mycket viktig fråga att reda ut, sedan säkerheten är enormt viktig när det kommer till att spela om pengar på nätet. Här är några tips för säkert spel:

Kolla så att bettingsidan har en giltig licens

Det första du bör göra är att se till att den bettingsajt där du spelar har en giltig licens från en välkänd och pålitligt spelmyndighet. Detta är din garanti för att spelandet sker på rättvisa villkor, eftersom spelbolagen måste följa strikta regler för att deras licens ska förbli giltig.

SSL-kryptering av känsliga data

SSL-kryptering, även kallad Secure Socket Layer-kryptering, är en metod för att skydda digitala data som överförs via Internet. Den fungerar genom att använda en algoritm för att kryptera data som skickas mellan två datorer, vilket skapar en säker anslutning som inte kan kommas åt av tredje part.

Spela endast hos siter rekommenderade av Svenskbetting

Här på Svenskbetting.com rekommenderar vi endast betsidor som är licenserade av välrenommerade utländska spelmyndigheter. Genom att använda våra listor när du väljer bettingsajt, så vet du att du får tillgång till trygga alternativ.

Populära utländska licensutgivare

Om man vill ägna sig åt betting och spel utan spelpaus och svensk licens, så vill man säkerställa att de bet sidor man faktiskt spelar på är säkra och rättvisa. Det gör man genom att endast spela på utländska sajter som är licenserade och kontrollerade av välkända licensutgivare. Här nedan har vi listat de vanligaste spellicenserna för bolag utan svensk licens.

Malta (MGA)

Malta Gaming Authority (MGA) den myndighet som fungerar som huvudreglerare för alla former av spel på Malta. Den inrättades 2001 och dess huvudsyfte är att se till att all spelverksamhet bedrivs på ett ärligt och professionellt sätt och med vederbörlig hänsyn till spelarnas intressen. MGA har ett nära samarbete med Europeiska unionen och International Association of Gaming Regulators (IAGR) för att se till att all verksamhet utförs i enlighet med de högsta normerna för integritet och rättvisa.

Estland (EMTA)

Den estniska spellicensen (EMTA), som utfärdas av Estlands skatte- och tullmyndighet, är en obligatorisk licens som krävs för att tillhandahålla speltjänster i Estland. Den gör det möjligt för företag att bedriva sin verksamhet i enlighet med de estniska lagarna om spel samt EU:s lagstiftning.

EMTA beviljas endast till dem som uppfyller följande krav: Företaget måste vara registrerat i Estland, ha ett giltigt tillstånd från den estniska skatte- och tullmyndigheten, erbjuda spel som inte är förbjudna enligt estnisk lag och dess styrelseledamöter och aktieägare måste uppfylla vissa krav.

Curacao (Curacao e-Gaming)

Curacao e-Gaming-licensen är en licens för online-spel som utfärdats av regeringen i nederländska Antillerna. Den tillåter företag att erbjuda olika typer av speltjänster, inklusive sportspel, casinospel, pokerrum och bingohallar.

För att få en licens måste företagen uppfylla vissa krav och visa att de är ekonomiskt stabila.

Genom att följa tipsen ovan kan du se till att din spelupplevelse med bettingsidor utan svensk licens är så säker och rättvis som möjligt. Se till att alltid kontrollera om det finns giltiga licenser från välrenommerade myndigheter innan du påbörjar dina spelaktiviteter.

Ansvarsfullt spel på bettingsidor utan svensk licens

Oavsett vilken bettingsajt du väljer, är det alltid en god idé att hålla koll på ditt spelande. Om man börjar märka av att man har förlorat mer pengar än vad man hade tänkt sig, eller om man spelar mycket mer än vad man planerat för, bör man vidta åtgärder.

Gör självtester för att testa dina spelvanor

Självtester är ett bra sätt att ta reda på om man har ett spelproblem. De flesta spelbolag erbjuder gratis självtest, som man kan använda för att ta reda på om man har problem med spelandet. Självtesten kommer att berätta om du är i riskzonen för spelproblem, och det kan vara en bra idé att göra testet om du misstänker att du har problem.

En bra sajt för att göra ett självtest är statligt drivna Stödlinjen. Med deras test får du svara på ett antal frågor relaterade till ditt spelande, och därefter räknas ett resultat ut baserat på dina svar. Där kan du också direkt få hjälp och råd genom telefon eller chatt om du behöver.

Sätt en budget och följ den

En annan viktig del av ansvarsfullt spelande är att sätta en budget och följa den. Det är bra att bestämma sig för hur mycket man ska spendera varje månad, vecka eller dag, och sedan hålla sig till det. Om du tror att du kommer att ha svårt att göra det på egen hand, finns det verktyg som erbjuds av de flesta spelbolag som hjälper dig att se till att du inte spenderar mer än vad du har råd och tid med.

Svenska spelbolag måste enligt lag erbjuda spelbegränsningar. I utlandet kan det vara så att spelbolagen inte måste göra det. Dock finns denna typ av begränsningsverktyg tillgängliga även på många betting sidor utan licens i Sverige.

FAQ

Här nedan följer lite vanliga frågor som folk ställer sig om betting utan svensk licens.

Är betting utan licens i Sverige säkert?

Bettingsidor utan svensk licens är oftast säkra att använda, men det är viktigt att kolla upp bolaget innan man börjar spela. Man vill säkerställa att bolaget har en giltig utländsk licens, samt att de är ett seriöst bolag. Vi rekommenderar dig att endast hitta utländska sajter genom oss på Svenskbetting.com.

Vilket är bästa spelbolag utan svensk licens?

Det är otroligt svårt att säga, eftersom det är så många olika spelbolag utanför Sverige som erbjuder betting. I tillägg till detta så har alla spelare olika smak, vilket gör det svårt att objektivt säga vilket spelbolag som är bäst. Vi försöker hitta spelbolag som uppfyller en del kriterier som är viktiga för de flesta, sen är det upp till dig att hitta din egen favorit.

Kan man stänga av sig från bettingsidor utan svensk licens?

Betting sidor utan svensk licens är inte anslutna till Spelpaus. Så det går inte att stänga av sig från alla spelbolag på en gång. Men oftast går det att stänga av sig själv från ett utländskt spelbolag genom att skriva till supporten. Ett annat alternativ är att använda en programvara som exempelvis Betblocker, som blockerar din tillgång till de flesta spelsajterna i världen.

Vilka utländska bettinglicenser är säkra?

När du spelar på utländska bettingsidor utan svensk licens bör du alltid kontrollera vilken typ av licens sajten har. Om sajten har en av dessa tre licenser – Malta Gaming Authority (MGA), estländsk licens (EMTA) eller Curacao e-Gaming License – kan du känna dig säker att spelbolaget inte är olagligt eller oseriöst.

Är det lagligt att spela utan svensk licens?

Ja, det är lagligt att spela på sajter utan svensk licens. Det är dock viktigt att komma ihåg att du kan bli skattskyldig i Sverige om du vinner på sajter licenserade utanför EU. Se till att du håller dig uppdaterad om lagar och regler för spel!

Betalar jag skatt på mina vinster hos utländska bettingsidor?

Tumregeln är att du inte betalar någon skatt på vinster gjorda på spelbolag licenserade i Sverige och EU. Spelvinster från en bettingsajt licenserad utanför EU beskattas med 30%.

Kan jag få gratisbonus på bettingsidor utan svensk licens

Ja, det är möjligt för att få en gratis bonus på utländska bettingsidor. Se dock alltid till att läsa villkoren innan du accepterar bonuserbjudanden, eftersom vissa av dessa kan komma med höga omsättningskrav som kan vara svåra att uppfylla.

Finns det bettingsidor utan licens med Trustly?

Ja, en del spelbolag på Malta och i Estland använder Trustly och BankID, och detta är en jättebra lösning för svenskar som letar utländska bettingsidor med snabba uttag. Kolla in vår lista för information om vilka spelbolag som erbjuder dessa betaltjänster.