Brommapojkarna mot Hammarby IF – Speltips Allsvenskan

Efter en stark avslutning på vårsäsongen med tre raka matcher har Hammarby startat svagt efter sommaruppehållet i Allsvenskan. 0-0 mot GAIS följdes upp av förlust på hemmaplan mot IFK Göteborg med 0-1. Nu ska de möta Brommapojkarna på Grimsta IP i Bromma och behöver tre poäng om de ska haka på i kampen om Europaplatserna. BP är dock inte enkla att slå med endast en förlust på de fem senaste matcherna i Allsvenskan. Vem har vad som krävs för att vinna eller blir det delad pott i derbyt?

  • Datum: 20 juli 2024
  • Avspark: 15:30
  • Arena: Grimsta IP (Stockholm)
  • Domare: M Al-Hakim (Sverige)

Hämta en oddsbonus hos Betinia och betta på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Brommapojkarna är knappa favoriter

Tittar vi på vad oddsen hos spelbolagen visar är det Brommapojkarna som är favoriter. Det är med små marginaler men fördelen av att spela på Grimsta och formen talar till hemmalagets fördel. BP ligger på en stabil tionde plats med 18 inspelade poäng efter 14 matcher. Avståndet till topp fem är lika långt som avståndet till negativ kvalplats vilket vittnar om hur jämn serien är. 

Brommapojkarna åkte på en tuff förlust borta mot Elfsborg i återstarten när man föll med 0-3. Därefter studsade man dock tillbaka direkt och vann mot Kalmar FF på bortaplan med 1-0. Det gör att laget ligger bra till inför matchen mot Bajen.

Bajen behöver tre poäng 

Efter den fina avslutningen av vårsäsongen tre raka segrar mot AIK, Sirius och Djurgården trodde nog de flesta att Hammarby skulle fortsätta på inslagen väg och ta sex poäng mot GAIS och IFK Göteborg. Men återstarten har inte blivit vad fansen på Södermalm har hoppats på. 

Visst är 0-0 borta mot GAIS ett okej resultat med tanke på Göteborgslagets hemmafacit men att förlora på hemmaplan mot bottenlaget IFK Göteborg är ett tungt resultat för Bajen. Inför mötet mot BP ligger man sexa i tabellen och det är sju poäng upp till Mjällby på tredje plats. Ska Hammarby nå en Europaplats behöver man vinna mot Brommapojkarna.

Tankar inför derbyt

Att Brommapojkarna är favoriter vittnar en hel del om var lagen står för tillfället. Hammarby har dock ett bättre spelarmaterial och om de når upp till vårens form borde de ha tillräcklig kvalitet för att få med sig ett fint resultat från Grimsta.

Räkna dessutom med att läktarna kommer att tillhöra Hammarby med tanke på det korta avståndet från Söder till Bromma. Båda lagen är i behov av poäng då en seger för BP skulle innebära att de är långt borta från bottenstriden medan en förlust gör att avståndet kan vara tre poäng från negativ kvalplats om andra resultat inte går lagets väg. 

Vårt speltips på BP mot Bajen

Även om BP är knappa favoriter tror vi att Hammarby har vad som krävs för att vakna till liv och få med sig ett fint resultat på Grimsta. Deras två prestationer efter uppehållet har renderat i noll mål framåt och endast en poäng men där finns mer att ta av. 

Vi tror att de kommer att hitta rätt mot BP. Med undantag för matchen på Grimsta förra säsongen har Bajen fyra raka segrar mot BP och det brukar gå bra mot Brommapojkarna. Därför tror vi att de gör jobbet och vinner matchen. De har ett bättre lag och om de når upp till den nivå de kan kommer de att vinna matchen. Vi spelar Hammarby som vinnare borta mot Brommapojkarna till odds 2,70 hos Betinia.

Vårt speltips: Hammarby vinner borta mot Brommapojkarna till odds 2,70.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Betinia och betta på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller