Toppmöte på Tele2 Arena – DIF mot Mjällby | Oddstips Allsvenskan

Det väntar ett viktigt möte mellan Djurgårdens IF och Mjällby i Allsvenskan. Efter förlusten mot Malmö innan landslagsuppehållet har Djurgården tappat sin andra plats i tabellen till Hammarby. Nu väntar Mjällby som ligger fyra, två bakom DIF. Det gör att DIF är piskade att vinna för att inte tappa sin Europaplats. Men det är Djurgården som kliver in i matchen som stora favoriter.

De har fördel av hemmaplan och Mjällbys fart har avtagit efter sommaren, även om de har två raka segrar mot bottenlagen Halmstads BK och IFK Norrköping. Med tanke på att Malmö möter AIK borta är det två intressanta matcher i Stockholm som spelas samtidigt. DIF hoppas att lokalrivalen kan ta poäng mot Malmö för att minska avståndet i toppen. För om Djurgården tappar poäng och MFF vinner är guldet med största sannolikhet kört.

  • Datum: 15 september 2024
  • Avspark: 14:00
  • Arena: Tele2 Arena (Stockholm)

Hämta en oddsbonus hos Nya Expekt och betta på Allsvenskan

Djurgården är piskade att vinna

Efter 0-4 mot Malmö FF innan landslagsuppehållet är det Djurgårdens IF som är piskade att vinna för att hålla liv i guldstriden. Man är tio poäng bakom Malmö FF med en match mindre spelad. DIF har gjort det bra i Europa och kvalificerade sig till Europa Conference League efter att ha slagit ut Maribor i playoff. 

Men de fina resultaten i Europa har vi inte sett i Allsvenskan då man tappat många poäng sedan kvalet började. Samtidigt är laget trea i tabellen och kommer vi seger mot Mjällby ta sig förbi Bajen på andra plats. Därmed har man Europaplatsen helt i egna händer. Men en förlust mot Mjällby skulle göra att laget ligger fyra i tabellen och då kan laget glömma något SM-guld.

Mjällby har dalat efter sommaren

Mjällby AIF var vårens stora överraskning men efter sommaruppehållet har inte vinsterna kommit med samma frekvens. Efter två segrar mot IK Sirius och Malmö FF förlorade man tre raka matcher och kryssade en. Men innan landslagsuppehållet tog man sex poäng på två matcher mot IFK Norrköping och Halmstads BK.

Dessa två segrar gör att man är tillbaka på fjärde plats i tabellen. En seger mot DIF tar laget upp på tredje plats och spel i Europa Conference League nästa säsong. Man har tappat Collin Rösler till Malmö FF men har fortsatt ett stabilt lag. Därmed hoppas laget kunna fortsätta ta poäng och en seger mot DIF skulle sitta fint inför hösten.

Djurgården är favoriter av en anledning

Att Djurgårdens IF är favoriter inför matchen mot Mjällby är av en anledning. De har ett bättre lag och är starka på hemmaplan. DIF har visserligen endast en seger i Allsvenskan på de fyra senaste matcherna men nu har man fått vila och haft en träningsperiod under uppehållet.

Det borde gynna Djurgården som också haft tid att spela ihop sina nya spelare då det varit stor spelaromsättning under sommaren. Därmed är det inte konstigt att spelbolagen håller laget som klara favoriter inför mötet mot Mjällby.

Samtidigt är Mjällby ingen lätt motståndare. Mjällby vann på Tele2 så sent som för två säsonger sedan och kliver in till varje match med självförtroende. Men vi tror inte att det kommer att räcka inför mötet mot DIF på plastmattan i Stockholm.

Därför väljer vi att spela Djurgårdens IF som vinnare i Allsvenskan mot Mjällby. Vi får odds 1,75 hos Nya Expekt.

Vårt speltips: DIF vinner mot Mjällby till odds 1,75 hos Nya Expekt. 

Team Svensk Betting 

Hämta en oddsbonus hos Nya Expekt och betta på Allsvenskan