AZ Alkmaar – IF Elfsborg – Inför Europa League-mötet

Elfsborg drog ingen rolig lottning i Europa League och de kliver in i premiären mot nederländska AZ Alkmaar som klar underdog. Oddset 5,75 pekar på att Elfsborg får det oerhört svårt att få med sig något från matchen. Samtidigt hoppas gästerna att kunna fortsätta på den inslagna vägen som innebär att man endast har en förlust på 19 tävlingsmatcher, i alla fall om man räknar dubbelmötet mot Molde som en match. Elfsborg har dock endast en seger på de fyra senaste matcherna i Allsvenskan och har kryssat sig fram med oavgjorda resultat mot Hammarby, Norrköping och Brommapojkarna sedan avancemanget till Europa League. Nu hoppas man kunna skrälla mot AZ Alkmaar i Europa League och det väntar en spännande match under onsdagen. Kan de överraska och få med sig något?

  • Datum: 25 september 2024
  • Avspark: 18:45
  • Arena: AFAS Stadion (Alkmaar)
  • Domare: J Xhaja (Albanien)

Hämta en oddsbonus hos Betsson och spela på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

AZ Alkmaar är favoriter och har inlett säsongen starkt

Den nederländska klubben har gjort det oerhört bra under säsongsinledningen i Eredivisie. Fem segrar och en oavgjord på de sex inledande matcherna gör att man endast har suveränen PSV framför sig som gått rent. 

I helgens match mot Zwolle vann man med 2-1 och stod för en fin prestation. Med tanke på att man avslutade förra säsongen med fem matcher utan förlust är man nu uppe i elva matcher i ligaspelet utan att ha förlorat. Därför kliver man också in som klara favoriter mot IF Elfsborg. Detta trots att Martins Indi är skadad och de Wit samt Westerveld är tveksamma.

Kan Elfsborg överraska?

IF Elfsborg hoppas kunna skrälla och få med sig ett resultat i premiären. Den gulsvarta klubben från Borås har gjort det bra i Europa då de tog sig förbi fyra kvalomgångar och slog ut Paphos från Cypern, Sheriff Tiraspol från Moldavien, Rijeka från Kroatien och norska Molde. Därför har man också tagit sig till ligafasen i Europa League mot alla odds. 

IF Elfsborg har visat sig vara extremt svåra att slå. Med undantaget för returmötet mot Molde där de visserligen förlorade men ändå tog sig vidare som segrare i dubbelmötet, har Elfsborg bara en förlust sedan Hiljemark tog över. Då har man spelat 18 tävlingsmatcher. 

Dock har problemet varit att man kryssat väldigt många matcher på slutet. Tre kryss på de fyra senaste matcherna i Allsvenskan gör att man fortsatt inte tagit sig upp till Europaplats. Men laget har bara tre poäng upp till tredjeplatsen i det getingbo som råder bakom serieledaren Malmö FF. 

Blir tufft för Elfsborg att få med sig något

Givetvis hoppas vi på svensk framgång under torsdagskvällen. Utöver Elfsborg ska Malmö FF möta Rangers på hemmaplan i samma turnering. Men om MFF har oddsen och erfarenheten av Europaspel till sin fördel verkar inte spelbolagen tro att Elfsborg kommer att lyckas mot AZ från Alkmaar.

Hemmalaget är klara favoriter och allt annat än en seger för hemmalaget vore extremt överraskande. Detta pekar oddsen 1,48 på i allra högsta grad. Samtidigt har Elfsborg övertygat stort i Europaspelet och tagit sig till ligafasen genom att vinna samtliga fyra kvalomgångar. Därför ska man inte räkna bort laget. 

Speltips på matchen i Europa League

Vi tror att det kommer att bli en jämn match men att det blir svårt för Elfsborg att få med sig något från matchen. Givetvis kan vi hoppas på en skräll men vi lägger inga pengar på det. Däremot tror vi att det kan bli en målrik tillställning. AZ Alkmaar har gjort 14 mål på sina tre inledande matcher inklusive en 9-1-seger mot Heerenveen.

Även om Elfsborg spelade 0-0 i helgen har de 2-2 mot Peking och 3-3 mot BP i september. Därför siktar vi på över/under-spelet istället. Vi spelar över 2,5 mål till odds 1,57 hos Betsson.

Vårt speltips: Över 2,5 mål till odds 1,57 hos Betsson.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Betsson och spela på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller