Elfsborg får besök av Roma i Europa League

Formstarka IF Elfsborg gjorde en fin återkomst i Europa League mot AZ Alkmaar men trots ledning och kvitterat lyckades man inte få med sig några poäng från matchen utan föll med 2-3 i Nederländerna. I helgens match mot Kalmar FF lyckades man dock ta en planenlig seger mot nästjumbon och vann med 3-1 efter att ha hamnat i underläge tidigt. Nu blir motståndet tuffare när AS Roma åker till Borås för spel på plasten på Borås Arena. Den italienska klubben har hittat rätt under den nye tränaren Ivan Juric. Två vinster i Serie A och oavgjort mot Bilbao i Europa League är facit sedan De Rossi fick sparken. Kan Elfsborg hota Roma eller blir det gästerna som tar en komfortabel seger likt oddsen visar?

  • Datum: 3 september 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Borås Arena (Borås)
  • Domare: K Tohver (Estland)

Spela på matchen med en bonus från Bethard

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

IF Elfsborg hoppas kunna skrälla till sig poäng 

Den allsvenska klubben stod för en fin match mot AZ Alkmaar och tog också ledningen redan i den 23:e minuten mot den nederländska klubben. Men cirka en minut innan halvtid kom kvitteringen för hemmalaget genom van Bommel. Van Bommel skulle sedan ge ledningen till Alkmaar fem minuter in i andra halvlek men Simon Hedlund kvitterade för Elfsborg i matchminut 53.

Elfsborg lyckades sedan hålla tätt fram till minut 74 när man åkte på en straff. Alkmaar kunde göra 3-2 vilket också blev slutresultatet. I helgens match mot Kalmar var det istället Elfsborg som vände ett negativt resultat. Man hamnade i underläge tidigt men lyckades göra tre mål och ta en komfortabel seger. 

Nu väntar dock säsongens förmodligen tuffaste match när Roma kommer på besök. Den italienska klubben kommer dock få slita för sina poäng då Elfsborg varit oerhört starka på hemmaplan. Laget gjorde ett lysande kval till turneringen och vann samtliga fyra dubbelmöten för att ta sig till ligafasen i Europa League.

Har Roma vad som krävs för en seger?

Det har varit turbulent kring AS Roma de senaste säsongerna. Danielle de Rossi tog över i januari 2024 och gjorde en stark vår där han på 18 ligamatcher ledde laget till 10 segrar, 4 oavgjorda och 4 förluster. Men en svag inledning med 3 oavgjorda och 1 förlust på de fyra inledande matcherna räckte för att styrelsen skulle agera och sparka klubblegendaren.

Nu har Ivan Juric tagit över rodret för den italienska storklubben. Juric tränade Torino mellan 2021 – 2024  och har tidigare varit tränare för Hellas Verona, Genoa, Crotone och Mantova. Han har inlett sin tränarkarriär i den italienska huvudstaden med att vinna båda Serie A-matcherna men i Europa League blev det endast 1-1 hemma mot Athletic Bilbao. Nu återstår det att se hur han prioriterar matchen mot Elfsborg. På söndag väntar ligaspel igen och ligan lär vara största prioriteringen. Kan Elfsborg dra nytta av ett eventuellt roterande Roma?

Tankar inför mötet i Borås 

Roma kliver in som favoriter men oddsen är ändå på 1,85 för seger till gästerna. Elfsborg har visat sig svårslagna och gjorde en stark insats i Alkmaar. Ska Roma ta tre poäng behöver de prestera på topp. När de senast befann sig på skandinavisk mark förlorade de mot Bodø/Glimt två gånger. Har de lärt sig en läxa från detta?

Vi tror i slutändan att Roma är tillräckligt starka för att bärja alla tre poängen även om vi givetvis hoppas på en skräll och poäng för IF Elfsborg. Vi väljer därför att spela Roma som vinnare till odds 1,85 hos Bethard.

Vårt speltips: Roma vinner borta mot IF Elfsborg till odds 1,85 hos Bethard.

Team Svensk Betting

Spela på matchen med en bonus från Bethard

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller