Aston Villa vs Bologna – Speltips Champions League

Aston Villa lyckades vinna igen i Premier League efter 3-1 borta mot Fulham och fortsätter sin fina form som gör att man nu nio raka tävlingsmatcher utan att förlora. I Champions League har laget också inlett felfritt med dubbla segrar mot Young Boys och Bayern München. Nu är frågan om de kan göra en lika bra prestation hemma mot Bologna i turneringen.

Bologna har inte visat samma fina form som förra säsongen. Fyra matcher i Serie A och Champions League utan seger där 2-2 mot Genoa och 0-0 mot Parma inte imponerar. Laget har fortfarande inte gjort mål i Champions League utan spelade 0-0 mot Shakhtar Donetsk på hemmaplan och förlorade borta mot Liverpool med två mål. Nu väntar en resa till Birmingham och oddsen håller Bologna som klara underdogs. 

  • Datum: 22 oktober 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Villa Park (Birmingham)
  • Domare: J Pinheiro (Portugal)

Hämta en oddsbonus hos Betsson och betta på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Aston Villa är favoriter och visar fin form

Birmingham-klubben har fortsatt sitt fina spel sedan förra säsongen och ligger fyra i Premier League med 17 inspelade poäng. I dagsläget är man till och med en titelkandiat och Emery fortsätter att göra strålande saker för klubben som huvudansvarig.

Framförallt visar Morgan Rogers fina form med sina dribblingar och han gjorde också mål senast mot Fulham. Aston Villa är ett av sju lag som inlett turneringen med två segrar och därför är det spännande att se om de kan ta ännu en trea och verkligen sätta grepp om en av de åtta direktplatserna till åttondelsfinal. Mot Bologna är laget klara favoriter.

Bologna hoppas kunna överraska  

Det har inte varit någon rolig återkomst till klubbfotbollens finrum för Bologna. De åkte på förlust mot Liverpool senast med 0-2 och dessförinnan spelade de 0-0 mot Shakhtar Donetsk, ett lag man behöver vinna mot om man ska vara med och utmana om platserna i slutspelet. 

Just nu ligger Bologna inte ens topp 24 vilket betyder att man inte spelar något slutspel när ligafasen är färdigspelad. Men laget har sex matcher kvar men tittar vi på förutsättningarna borde man nog tagit en seger i premiären mot Donetsk. Nu väntar ett riktigt tufft möte mot Aston Villa och Bologna ska vara glada om de får med sig poäng tillbaka till Italien. Aston Villa visar strålande form och kliver in som enorma favoriter. 

Hur slutar matchen?

Räkna med fortsatt god stämning i Birmingham när Aston Villa tar emot Bologna på Villa Park. Den brittiska klubben hoppas ta tre poäng för att vinna matchen och därmed säkra sin tredje raka seger i Champions League.

Man imponerade stort senast mot Bayern München och vann oväntat med 1-0 på hemmaplan mot den tyska jätten. Detta efter att Duran avgjort i den 79:e minuten. Nu hoppas laget på ännu en seger för att storma fram mot slutspelet i den finaste av klubblagsturneringar. 

Med tanke på den svaga form som Bologna visar ska det inte vara några problem för Aston Villa att ta tre poäng hemma på Villa Park. De har vunnit sju av sina nio senaste tävlingsmatcher och endast förlorat mot Arsenal under säsongen.

Därmed visar laget att deras fjärde plats förra säsongen inte var en tillfällighet utan att de är i toppen för att stanna. Vi tror att de kommer att ta tre ganska komfortabla poäng hemma mot Bologna. Därför väljer vi att spela Aston Villa som vinnare till odds 1,62 hos Betsson.

Vårt speltips: Aston Villa vinner till odds 1,62 hos Betsson.

Team Svensk Betting   

Hämta en oddsbonus hos Betsson och betta på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller