AC Milan vs Arsenal – Europa League

milan legendTungviktsmöte i Europa League väntar när italienska Milan får besök av brittiska Arsenal. Två lag som gett upp ligaspelet men där Milans form är betydligt bättre. Wengers sista chans att rädda säsongen är genon en seger i Europa League. Därför var det inte allt för glada miner när lotten drogs mot ett AC Milan i storförm. Första matchen av två ska avgöras på San Siro i Milano, innan returmöte väntar på Emirates i London.

Hämta din oddsbonus på 100% upp till 1000 kronor hos LeoVegas

Hemmalaget AC Milan:

Milan hade en fruktansvärd inledning på säsongen och valde att sparka sin tränare. In kom den gamle storspelaren Gattuso. Under den gamle spelarens ledning har Milan börjar prestera betydligt bättre. Milan har 6 raka matcher utan insläppt mål. Laget är i final i Italienska cupen och tog sig enkelt förbi sextondelsfinalen i Europa League. Vill den italienska klubben spela Champions League nästa år, är det genom Europa League man bör gå. Upp till fyran Lazio i Serie A skiljer nämligen hela åtta poäng.

Bortalaget Arsenal:

Det är mycket som talar för att det blir sista säsongen för Arsene Wenger. Ligan är reda borta, laget förlorade ligacupfinalen mot City och i FA-cupen blev det respass mot Nottingham Forrest. Lagets enda hopp till en titel är genom seger i Europa League. Det var vägen United tog till Champions League och vill Arsenal inte missa turneringen två år i rad, krävs det en seger i turneringen. Med det i åtanke var det nog inte många som skuttade av glädje när lotten drogs mot Milan.

Så här tänker vi:

Arsenal har på de sex senaste matcherna bara besegrat Östersund. I övriga matcher är det ideel förluster och det ser mörkt ut i vad som antas vara Wengers sista säsong. Vi tror italienarna är för starka på hemmaplan och spelar seger för Milan till oddset 2.0 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Milan besegrar Arsenal till oddset 2.0 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com