AFC Eskilstuna vs Helsingborgs IF – Speltips Superettan

Det är AFC Eskilstuna vs Helsingborgs IF - Speltips Superettanett rejält bottenmöte som väntar i Superettan när AFC Eskilstuna och Helsingborgs IF drabbar samman. Eskilstuna ligger på negativ kvalplats medan Helsingborg ligger på nedflyttningsplats. Därför är frågan vem som vinner detta ångestmöte. HeIF har fyra poäng upp till kvalplats och har endast tagit en seger på de inledande elva matcherna. Nu är frågan om de kan närma sig säker mark genom en seger mot Eskilstuna.

Datum: 11 juni 2023
Avspark: 13:00
Arena: Tunavallen (Eskilstuna)
Domare: F Oppong (Sverige)

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på Superettan

AFC Eskilstuna är favoriter

AFC Eskilstuna hoppas kunna vinna detta spännande möte vilket skulle innebära att de har sju poängs marginal till Helsingborg som ligger på nedflyttningsplats. Det skulle vara positivt för klubben som kryssat sig fram på sistone. På de sex senaste matcherna har de fyra kryss, en vinst och en förlust. Kan de hitta tre poäng på hemmaplan mot Helsingborg? De är i alla fall favoriter enligt oddsen hos svensk betting.

HeIF är i en ständig kris

Helsingborgs IF åkte ur Allsvenskan förra säsongen och planen var att studsa tillbaka direkt. Fansen på Olympia hade inte räknat med att ligga näst sist med mer än en tredjedel spelad av säsongen. Laget har samtidigt slutat att förlora lika frekvent på slutet. Efter fyra inledande förluster har Helsingborg en seger, fyra oavgjorda och två förluster på de efterföljande sju matcherna. En förlust mot Eskilstuna skulle innebära att avståndet till kval är sju poäng minst. 

Blir det kryss igen?

Bägge lagen har kryssat sig fram på slutet och mycket tyder på att det kan bli oavgjort igen. Eskilstuna är något av favoriter men Helsingborg har ett bättre lag på pappret och under den nya tränaren har det sett något bättre ut. Vi tror att det blir tight och jämnt och att lagen får dela på poängen. Därför spelar vi att matchen slutar oavgjort till odds 3,10 hos Betinia.

Vårt speltips: Matchen mellan Eskilstuna och Helsingborgs IF slutar oavgjort till oddset 3,10 hos Betinia.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på Superettan