Ajax vs Standard Liege – Champions League

Ajax loggaDags att fortsätta kvalets matcher till Champions League och även om vi svenskar fokuserar mest på Champions Route (där MFF spelar), är League route också intressant. Ajax vann inte holländska ligan i fjol utan hamnade efter PSV Eindhoven. Holland har dock två platser till CL-kvalet vilket gör att Ajax får försöka via den tuffa vägen med de andra lagen som hamnat tvåa i lite större ligor.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Ajax

Ajax är en anrik klubb som faktiskt vunnit Champions League mer än en gång. Nu har man dock inte spelare som Jari Litmanen längre, utan får handla på en lägre hylla till fansens förtret. Hur som helst har man riktigt bra läge att nå Playoff till Champions League. Första matchen slutade 2-2 vilket innebär att Ajax är vidare vid 0-0. Ska man lyckas med det krävs det dock bättre prestation än den i ligapremiären hemma mot Heracles. En match som slutade 1-1!

Bortalaget Standard Liege

Belgarna har inte haft en drömstart på säsongen även om man är obesegrade. Laget har inte vunnit på tre matcher i någon turnering utan spelat oavgjort samtliga. Dock har man inte heller förlorat förutom Supercupen som inledde säsongen. Den gången blev det 2-1 till Club Brugge. Nu har Standard Liege chansen att nå gruppspelet och göra Anderlecht sällskap. För det krävs det dock en seger eller 3-3 borta mot Ajax. Något man kan klara men det kommer inte bli lätt efter 2-2 hemma på Stade Maurice Dufrasne.

Så här tänker vi

Ajax är bättre spelare för spelare och var i Europa League-final så sent som för 1,5 år sedan. Trots detta har man inte imponerat under inledningen av säsongen men än är inget försent. Tar man sig vidare finns det iofs tuffa lag kvar som Benfica och Spartak Moskva förmodligenmen ingenting är omöjligt för Ajax. Vi tror de hur som helst är bättre än Standard Liege i denna match och spelar på hemmaseger till oddset 1,37 hos Unibet.

Vårt speltips: Ajax vinner över Standard Liege till oddset 1,37 hos Unibet. 

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com