Alaves vs Malaga – La Liga

Hemmalaget Alaves

Vare sig Alaves eller Malaga var under strecket för nedflyttning förra året men nu inför årets sista match så är båda lagen inblandade i nedflyttningsstriden. Efter att ha tagit sig en ny tränare i Abelardo så har Alaves tagit några poäng. Men 75% förluster framför sina hemmafans är allt annat än bra. I princip allt det som gjorde laget till en farlig motståndare förra säsongen ser ut att ha övergivit dem i år.

Förklaringen kan ligga i att några spelare har lämnat och medan resten är en ledarfråga där svaga värvningar är det mest troliga svaret. Defensiven har inte heller fungerat och troligen kommer inte Abelardo ändra på något eftersom han föredrar offensiv fotboll.

Bortalaget Malaga

Malaga gynnas av Alaves svaga defensiv och de har sett lite bättre ut de senaste veckorna. En rejäl smäll kom dock på hemmaplan när de möte Real Betis och förlorade med 2-0 på hemmaplan.

De har gjort minst två mål i deras två senaste matcher på bortaplan och det var inga enkla matcher då de mötte Real Madrid och Real Sociedad. De kan nog rida på den framgång de hade i de matcherna och bjuda på bra motstånd idag.

Så här tänker vi

Malaga har som vi har skrivit ovan börjat producera rejält med mål. Med tanke på att Alaves inte har den bästa defensiven gör att vi väljer att spela Malaga Över 1.5 mål till oddset 3.70 hos Redbet

Vårt speltips: Malaga Över 1.5 mål till oddset 3.70 hos Redbet