Argentina vs Island – Fotbolls-VM 2018

LionelDags för Lionel Messi och Argentina att sätta igång sin VM-turnering och det första mötet är en svenskbekanting, nämligen Island. Laget gör sitt första VM någonsin efter att för två år sedan tagit sig till sitt första EM någonsin. Då var det Lasse Lagerbäck som ledde laget, medan nu är det Lasses före detta assisterande tränare Heimir Hallgrimsson som leder laget. Argentina är jättefavoriter men Island har rubbat stornationer förr!

Hemmalaget Argentina

Argentinas lag vimlar av världsstjärnor och anfallsbesättningen är en av de absolut sjukaste i detta VM. Lionel Messi och Agüero kan ensamma vinna fotbollsmatcher och lägg till Di Maria och Lavezzi där bakom. Det var längesedan Argentina vann ett fotbolls-VM men 2014 i Brasilien nådde man finalen, men där var Tyskland för svåra. Nu är Messi och Co ute efter revansch och en bra start till det är att besegra Island.

Bortalaget Island

Island gör sitt första VM någonsin efter att ha gjort mästerskapsdebut 2016 i Frankrike. Den gången blev det stor framgång då laget nådde kvartsfinal efter att ha gått vidare från gruppen och dessutom besegrat England i åttondelsfinalen. Den gången var tränaren Lasse Lagerbäck men “gråskallen” valde att lämna laget efter EM. Istället tränar han nu norska landslaget. Trots Lasses avhopp har Islands framgångssaga fortsatt och man imponerade i kvalet genom att vinna sin grupp före bland annat Kroatien.

Så här tänker vi

Argentina ska inte ha några som helst problem att besegra Island men den sistnämnda har en solid defensiv organisation som är svår att tränga igenom. Förvänta er inget offensivt Island utan snarare en parkerad buss. Vi tror ändå Argentina med Messi i spetsen lyckas tränga igenom försvaret och vinner matchen. Därför spelar vi seger på Argentina till oddset 1,36 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Argentina besegrar Island till oddset 1,36 hos Nordicbet.