Argentina vs Kroatien – Fotbolls-VM 2018

Modric LukaEn av höjdpunkterna i gruppspelen är den mellan Argentina och Kroatien. Två spelskickliga lag där den ena var under isen i premiären medan den andra imponerade utan att krossa sin motståndare. Kroatien vill vinna för att kunna spela utan press mot Island i sista matchen, medan Argentina måste vinna efter krysset i första matchen, framförallt om Island vinner mot Nigeria.

Hämta din välkomstbonus hos Betsafe idag

Hemmalaget Argentina

Argentina gick till final VM 2014 men förlorade mot Tyskland i finalen. I premiären mot Island imponerade man dock inte utan spelade 1-1, trots betydligt bättre lag. Sämst av alla var nog Lionel Messi, som missade straff, frispark och inte var särskilt farlig i spelet. Tänk er Ronaldo fast precis tvärtom. Mot Kroatien måste Messi, Agüero, Di Maria och Higuain upp betydligt i nivå om laget ska få med sig seger mot Kroatien, som kanske har turneringens bästa mittfält. Men högstanivån är enorm och får laget ordning på spelet är man en kandidat om finalplatserna.

Bortalaget Kroatien

Kroatien stod för en stabil insats mot Nigeria och vann komfortabelt med 2-0. Laget spelade bra och verkade oerhört trygga med bollen. Kanske inte så konstigt med tanke på de mittfältarna laget besitter. Modric, Rakitic och Perisic är förmodligen VM:s bästa centrala mittfält både defensivt och offensivt. Spelarna har imponerat under säsongen och mot Nigeria visade man upp sig från sin bästa sida. Modric var iskall vid straffpunkten och hela Kroatien hade full kontroll mot ett bra motstånd. Nu väntar den tuffaste av matcher när Argentina ska mötas.

Så här tänker vi

Argentina är laget som har pressen på sig och lär vilja ha en seger efter att “bara” fått kryss mot Island i premiären. Dock har Kroatien ett oerhört vasst lag och är som starkast där Argentina är som svagast, nämligen på det centrala mittfältet. Vi tror att lagen spelar ut varandra och väljer att spela krysset till 3,45 hos Betsafe.

Vårt speltips: Matchen mellan Argentina och Kroatien slutar oavgjort till oddset 3,45 hos Betsafe

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com