Arsenal vs Chelsea – Premier League

London-derby på Emirates när Arsenal tar emot Chelsea. Förra matchen mellan klubbarna slutade mållöst och mycket talar för vi får en liknande matchbild på Emirates. 

Diego costa vs arsenal

Hemmalaget Arsenal

Arsene Wengers säsong har varit ömsom vin ömsom vatten och laget behöver tre poäng för att närma sig Liverpool som just nu innehar sista biljetten till Champions League. “Gunners” är obesegrade sedan förlusten mot Manchester United den 2:a december men fick bara med sig kryss senast mot West Bromwich. 2018 startar med en riktig kanon när Chelsea gästar i ett hett London-derby.

Oddsa hos Bethard och få 125% bonus upp till 1250 kr

Bortalaget Chelsea

Regerande mästaren Chelsea har förmodligen redan släppt tanken på att försvara sin ligatitel med hela 14 poäng upp till Manchester City. Istället gäller det för Conte att få med sig tre poäng och återta andraplatsen i tabellen från United.

Formen hos de blåklädda är god med fem raka vinster i Premier League och bara ett insläppt mål på 450 minuter.

Tunga skador för hemmalaget

Arsenals skadelista är tung med Cazorla, Giroud, Monreal och Ramsey definitivt borta. Dessutom är Kolasinac, mittbacken Koscielny och stjärnan Mesut Özil högst osäkra till spel. Chelsea kommer till spel utan Musunda och David Luiz. Den sistnämde har även ryktas till Arsenal redan i januarifönstret.

Så här tänker vi

Vi tror på en jämn match där Chelsea kommer att försvara sig väl med Arsenal som vill framåt. Wenger och Contes fotbollsfilosofier skiljer sig en del åt men det känns på förhand som lagen balanserar ut varandra. Både Chelsea och Arsenal har släppt in lite mål senasta matcherna med Arsenals 3-3-match mot Liverpool som stora undantaget. Förra mötet mellan klubbarna slutade 0-0 och ett liknande resultat känns inte långt borta. Vi hämtar krysset till oddset 3,50 hos Bethard.

Vårt speltips: Matchen slutar oavgjort till oddset 3.50 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör på Svenskbetting.com