Arsenal vs Manchester City – Premier League

AubameyangToppmöte och repris från ligacupfinalen väntar när Arsenal får besök av serieledaren och i praktiken redan klara mästarna Manchester City på Emirates i London. Kyla och snöfall har gjort att flygkaos utbrutit i staden men förhoppningsvis ska matchen kunnas spela som planerat på Arsenals hemmabana.

Hämta din oddsbonus på upp till 2000 kronor hos Mybet

Hemmalaget Arsenal:

Att nå en topp 4-placering för Arsenal är lika stor sannolikhet som att Wenger lämnar klubben självmant. Gunners ligger på en sjätteplats med alldeles för stort avstånd med 10 poäng upp till Tottenham men vi måste ha med i beräkningarna att Arsenal har en match mindre spelad. Eftersom det är Manchester City som står för motståndet kanske inte fansen på Emirates ska ha allt för höga förväntningar. Istället får Arsenal ”göra en United” och satsa på att vinna Europa League som man absolut har en chans att göra. Laget är klara för åttondelsfinal efter att ha tagit sig förbi svenska Östersund.

Bortalaget Manchester City:

Pep plockade nyligen sin första titel sedan han tog över den ljusblå klubben från Manchester. Detta mot Arsenal efter att City fullständigt krossat Londonklubben på Wembley. Nu är det ytterligare en match i London fast denna gången på en annan arena. Förutom chockförlusten mot Wigan där en viss Will Griggs dödade alla drömmar om en kvadruppel får Pep istället sikta på att avgöra ligan tidigt och lägga krutet på Champions League istället.

Så här tänker vi:

City är ett bättre lag än Arsenal men Gunners är svårslagna på hemmaplan och Wenger lär vilja ha revansch för finalförlusten senast. Vi tror inte han får fullständig revansch då vi faktiskt inte tror något lag lyckas vinna matchen. I en jämn match är det svårt att avgöra en vinnare och vi spelar att matchen slutar oavgjort till oddset 4,10 hos Mybet.

Vårt speltips: Matchen mellan Arsenal och Manchester City slutar oavgjort till oddset 4,10 hos Mybet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com