Arsenal vs Newcastle – Premier League

Hemmalaget Arsenal

Arsenals dåliga svit på bortaplan har fortsatt jaga dem när de i veckan som gick åkte till West Ham. West Ham som riskerar nedflyttning lyckades nolla Arsenal och matchen slutade 0-0. Då är West Hams försvar det sämsta i hela Premier League så att inte kunna göra mål mot dem är inte bra för Arsenal.

Spela hos Nordicbet och få 1000 kronor i insättningsbonus, klicka här!

Det gör att Arsenal nu befinner sig på en blygsam sjundeplats i ligan. Trots det är det bara en poäng upp till topp fyra. Så Arsenal måste hitta ett sätt att vinna även på sina bortamatcher. På hemmaplan är läget annorlunda och de spelar på ett mycket bättre sätt här.

Bortalaget Newcastle

Tack vare bra spel i början av säsongen är Newcastle fortfarande utanför nedflyttningsplats. Men det skiljer bara en poäng till bottengänget och där kommer de själva vara om de inte hittar ett sätt att vinna. Borta på bortaplan har de inte vunnit sedan september och vinsten över Swansea med 1-0 är säsongens enda vinst på bortaplan.

Defensivt fungerar inte spelet heller och det syns i antalet insläppta mål som är 13 stycken under samma period. En hel del av deras matcher slutar med många mål.

Så här tänker vi

Arsenals facit på hemmaplan är inte alls dålig utan de spelar bra på Emirates. Hemmaplan ger dem lugn och trygghet som de saknar på bortaplan. Vi väljer att spela vinst för Arsenal och Över 2.5 mål till oddset 1.80 hos Nordicbet

Vårt speltips: Vinst för Arsenal och Över 2.5 mål hos Nordicbet

Chris Lindevall – Redaktör på Svenskbetting.com