Athletico Bilbao vs Celta Vigo

Spanien, La Liga. Spelstopp 12:00, 2016-05-01.020115-soccer-Aritz-Aduriz-of-Athletic-Club-celebrates-AS-pi.vresize.1200.675.high.39

Det vankas ligamatch på lunchtid i Spanien. Perfekt innan det är dags för siesta! Atletico Bilbao tar emot Celta Vigo på hemmaplan. Två lag som båda har mycket att spela för, då det ligger Europaplatser i potten! En match av allra högsta betydelse så här i slutet av säsongen för båda lagen.

Läget i lagen

Båda lagen har en helt ok form. Däremot saknas mycket viktige Aduriz i Atletico Bilbao, vilket naturligtvis är ett stort avbräck. Kanske lagets bäste spelare t om?

Skadeläget ser bättre ut hos Celta och de förväntas komma med en bra startelva. Dessutom har de med sig en seger i bagaget ifrån förra omgången, visserligen mot Granada, på hemmaplan, men ändå.

Speltips

Enligt mig är Atletico Bilbao det bättre laget, frågan är bara hur stor saknaden av Aduriz kommer vara i den här matchen? Hade han funnits tillgänglig i truppen så hade det inte varit något snack om vilka som är klara favoriter. Trots detta avbräck så tror jag ändå på Bilbao med tanke på fördelen av hemmaplan.

Celta Vigo är ett lag som pendlar väldigt upp och ned i sina prestationer. Laget är helt klart beroende av en rad individuellt skickliga spelare. Levererar inte dem, så är laget helt klart medelmåttigt. Fördelen av hemmaplan samt publikens stöd i ryggen kommer till slut bidra till att Atletico Bilbao vinner den här matchen. Men det kommer bli tight, helt klart.

Jag lägger mitt spel på Atletico Bilbao att vinna matchen till oddset 1,83 hos Redbet. Samma spel finns även hos Unibet till det något högre oddset 1,88. Något trötta spelare som knappt hunnit upp ur sängen. 1-0 till Athletic Bilbao, tycker jag, låter bra. Lycka till vid rygg!

Jag spelar på: hemmalag att vinna matchen

Lämna en kommentar