Betting odds, matematik eller myt?

Det är inte ovanligt att vilja ifrågasätta betting odds när man förlorar på en match, speciellt när någon annan vinner. De flesta av oss vet att mycket handlar om tur när du bettar, men vad många inte vet är att det finns det vissa faktorer som vi kan kontrollera. Häng med oss och ta en titt på vad som är hjälpsam matematik och vilka myter du bör undvika. 

Matematik

Med hjälp av matematik kan du beräkna sannolikheten på spelet. För att beräkna sannolikheten i ditt spel, finns det en formel som du kan använda dig av. Först måste du ta reda på oddsen, vilket du kan ta reda på från bookmakern. Sedan måste du ta reda på vinstsumman som du kan få i matchen. För att göra formeln lite enklare kallar vi vinsten ‘A’ och framgång ‘B’. Vinstmarginalen måste vara högre än 1, för då är framgången din. Om vinstmarginalen är mindre än 1, då kan du förlora ditt bet. Här är ett exempel på hur det kan gå till:

Bookmakers informerar spelarna om oddsen för matchen. Vi har bestämt oss för att ha rättvisa odds i detta fallet, 2,00 eller 50/50. Med ett 2,00 eller 50/50 odds, förlorar bookmarkern pengar. Därefter sänker bookmakern oddsen till 1,90, för att se till att han inte förlorar mer pengar. 

Denna formeln är bra att komma ihåg eftersom den kan hjälpa dig att kalkylera vilken typ av bet är bäst. Du ska bara spela på bettingsajter som har en svensk licens, där kan du spela säkert eftersom sajten regleras av Spelinspektionen i Sverige.

Myt

Sportbetting är en stor marknad. Många älskar spänningen av att kolla på matcherna och att betta samtidigt. Miljoner av människor bettar på matcher varje dag. Med så många som bettar, finns det också många myter som flyter omkring. Vi vill dyka in på vilka är betting oddsen största myter.

“Bookmakers har alltid rätt” – Betting handlar om att förutspå sin vinst. Men du kan inte veta vad framtiden håller. Bookmakers är experter på att ge tips så att du kan betta på det absolut bästa sättet. Det betyder dock inte att dem har alltid rätt eller vet mer än dig. Bookmakers förlitar sig på det förflutna och nuvarande information kring sporten, som gör att de kan ha mer kunskap. 

“Höga betting odds fungerar inte” – Det spelar faktiskt ingen roll om du bettar mer eller mindre, risken är detsamma. Men hur mycket mer du vinner gör en skillnad om du bettar högre. I princip, desto mer du bettar, desto mer vinner du om oddsen är på din sida. Kom ihåg att du ska bara betta vad du har råd med, bara för att någon annan bettar med stora summor behöver inte du göra det. Om du känner att du inte kan kontrollera dina betting summor längre, då kan du få hjälp av Spelpaus.se.

Betting terminologi

Slutligen, sportbetting kan vara såväl enkelt som komplicerat. Medans de allra flesta har koll på 1X2 är det långt ifrån alla som vet hur t.ex. Asian lines fungerar eller hur man ska tänka när man spelar med spelformen. För en pålitlig källa när det kommer till sporbettingtermer kan du kolla in Casumo Odds betting-lexikon.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com