BK Häcken vs AIK – Allsvenskan

häcken kabirToppmöte vankas när sexan Häcken tar emot tvåan AIK på Hisingen i Göteborg. AIK var en av de stora guldfavoriterna inför säsongen tillsammans med MFF men de ljusblås kollaps har gjort att AIK istället gör upp om titeln tillsammans med Hammarby och IFK Norrköping. Häcken hade chansen att haka på toppen men tog den inte i senaste matchen borta mot MFF. Nu väntar ännu ett topplag och med tanke på hemmaplan behöver Häcken segern om man ska vara en av kandidaterna i toppstriden.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget BK Häcken:

Häcken har chansen att gå upp på en fjärdeplats vid seger om andra resultat går lagets väg. Hur som helst siktar nog klubben på att försöka få några poäng till innan uppehållet. Mot AIK har man chansen att ta tre poäng av en toppkandidat. Något som de få men trogna fansen på Hisingen skulle uppskatta. Häcken har alltid varit kända för att spela en rolig offensiv fotboll och med tränare Andreas Alm ser det riktigt intressant ut då man kombinerar fart med solid defensiv.

Bortalaget AIK:

Filosofen Richard Norling gör sin andra säsong som huvudtränare för AIK och frågan är om inte 2018 blir guldåret för ”Gnaget”. Laget har en otroligt stark trupp med både spets och bredd och så länge man inte blir sönderköpta i sommar finns alla möjligheter att kunna kombinera Europaspel med en allsvensk titel. Isåfall krävs det segrar på bortaplan mot lag som Häcken. Förlust mot Häcken och de tre man tog igen på serieledaren Hammarby tack vare derbysegern är ett minne blott.

Så här tänker vi:

Häcken är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Man har bara ett poängtapp på hemmaarenan och det kom mot serieledaren Hammarby. I övrigt är det bara segrar för Häcken när man spelar på Hisingen och AIK bör därför se upp. AIK:s lag är dock starkare och därför tror vi att lagen spelar ut varandra. Vi tror därför på ett oavgjort resultat och spelar krysset till oddset 3,25 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Matchen mellan BK Häcken och AIK slutar oavgjort till oddset 3,25 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com