Brasilien vs Mexiko – Fotbolls-VM 2018

Neymar BrazilFemfaldiga världsmästaren ställs mot laget med en åttondelsförbannelse över sig. Det är Brasilien mot Mexiko i den femte åttondelsfinalen detta VM och det är en stor favorit mot en underdog som inledde hela VM fantastiskt. Mot Sverige kom dock en för fotbollsvärlden chockerande förlust med 3-0 som innebär att Mexiko fick tuffast möjliga motstånd i åttondelsfinalen.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Brasilien

Brasilien var förhandsfavoriten att vinna hela VM men inledde svagt med ett kryss mot Schweiz. I den andra matchen mot Costa Rica spelade man bra men det dröjde till tilläggstid innan mål genom Coutinho och Neymar avgjorde till seger med 2-0. I sista matchen mot Serbien räckte en seger för gruppsegern och efter en stabil insats tog Brasilien hem gruppen och ställs nu mot Mexiko i åttondelsfinalen. Neymar får som vanligt en viktig roll i den brasilianska offensiven och lär vilja hitta målet.

Bortalaget Mexiko

Det vilar en förbannelse över Mexiko. Laget har inte tagit sig vidare från åttondelsfinalen sex mästerskap i rad, en förbannelse som går tillbaka till VM 1994. Mexiko ska dock ha beröm för hur man tagit sig vidare från gruppen i samtliga sex mästerskap men i den fjärde matchen har man helt enkelt inte räckt till. När det nu är Brasilien som står på andra sidan planhalvan talar inte mycket för att förbannelsen kommer brytas. Åker Mexiko ut är det också säkerligen den sista gången vi ser Chicharito i ett VM.

Så här tänker vi

Om man gör jämförelsen spelare för spelare är Brasilien överlägsna. Brassarna verkar även oerhört motiverade och med både rivalen Argentina och regerande världsmästaren Tyskland utslagna finns det goda möjligheter att nå finalen även om eventuellt Belgien och Frankrike är förmodade hinder på vägen. Mexiko kommer dock inte vara tillräckligt starka för att rå på favoriten och vi väljer att spela på seger för Brasilien till oddset 1,49 hos Unibet.

Vårt speltips: Brasilien vinner över Mexiko till oddset 1,49 hos Unibet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com