Chelsea vs Barcelona – Champions League

antonio conteDet klassiska och hetsiga Europamötet från 00-talet  är tillbaka när Chelsea ställs mot FC Barcelona på Stamford Bridge i den första matchen av två i åttondelsfinalen av Champions League. Det är två regerande mästare som drabbar samman och det är nog bara Real Madrid – PSG som klingar högre av alla åttondelsfinalsmöten. 16 lag ska bli 8 och efter första matchen har vi nog ett hum om vem som tar sig vidare av Barcelona och Chelsea.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor + 250 kronor i riskfritt spel

Hemmalaget Chelsea:

Chelsea vann Premier League förra säsongen men kommer inte att stå överst i tabellen efter säsongen 2017/18 då omöjliga Manchester City enkelt leker hem ligan. Chelsea ligger dock stabilt på en Champions League-plats till nästa år också men nu bör fokuset ligga på att ta sig så långt i årets Champions istället. Fansen på Stamford Bridge lär inte ha jublat när motståndet blev Barcelona då katalanerna gör en storslagen säsong när man leder La Liga storartat och dessutom är i final i Copa del Rey. Att antagonisten Real Madrid spelat så svagt i ligaspelet uppskattas naturligtvis också.

Bortalaget Barcelona:

Barca står som segrare av La Liga när säsongen är slut det vågar vi nästan garantera. Det är bara en tidsfråga innan spelbolagen betalar ut pengarna men i Champions väntar tufft motstånd. Trots att Barca vann sin grupp blev det Chelsea i åttondelen och Camp Nou lär inte ha jublat. Contes mannar spelar en fysisk fotboll och Barcelona måste prestera på topp för att ta sig vidare till kvartsfinalen. Nu talar det mesta för att man gör just det men vi tror på en jämn match mellan lagen.

Så här tänker vi:

Barcelona känns snäppet farligare men Chelsea har ett taktiskt geni i Antonio Conte och dessutom fördelen av hemmaplan. 6 av de 8 senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort och det känns som ett troligt resultat ännu en gång. Vi tror därför att matchen slutar oavgjort till oddset 3,60 hos Nordicbet. 

Vårt speltips: Matchen mellan Chelsea och Barcelona slutar oavgjort till oddset 3,6 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com