Chelsea vs Frankfurt – Europa League

Dags för Europa Leagues semifinaler att avgöras och det är Chelsea som tar emot Frankfurt i den andra semifinalen av två. I första mötet blev det 1-1 men nu är det Chelsea som har hemmaplan och är favoriter att nå finalen. Det kan bli engelsk dominans då Arsenal i princip redan säkrat finalplatsen efter 3-1 mot Valencia. Får vi se ett Londonderby i finalen?

Hämta din välkomstbonus hos Betsson på 1000 kronor

Hemmalaget Chelsea

Chelsea har hittar formen på slutet och tagit sig upp på en tredje plats i Premier League samt är väldigt nära finalen i Europa League. Sarris mannar har hittat toppformen perfekt under våren och har nu chansen att få spela en europeisk final i Baku. I helgens möte mot Watford blev det klar seger med 3-0 och faktum är att laget bara har en förlust på 10 senaste matcherna. I Europa League har tränare Sarri valt att spela med en mer reservbetonad elva men frågan är hur han ställer upp laget nu när det är mer på spel.

Bortalaget Frankfurt

Frankfurt har haft det tufft i alla turneringar den senaste tiden. På de senaste sju matcherna har det endast blivit en seger och det var mot Benfica i Europa Leagues kvartsfinal. I första mötet mot Chelsea lyckades laget få 1-1 men då hade tyskarna fördel av hemmaplan. I helgens möte blev det klar förlust mot Bayer Leverkusen med hela 6-1. Ett resultat som lär ha gett laget en törn i självförtroendet.

Så här tänker vi

Precis allting talar för att Chelsea kommer ta sig till finalen. De har bättre form, ett bättre lag och dessutom fördel av hemmaplan. Skulle matchen sluta 0-0 är Chelsea också vidare vilket gör att Frankfurt måste framåt för att göra mål. Vi tror att Chelsea kan utnyttja detta och vinna matchen relativt komfortabelt. Vi väljer därför att spela hemmaseger till oddset 1,40 hos Betsson.

Vårt speltips: Chelsea vinner över Frankfurt till oddset 1,40 hos Betsson

Team Svenskbetting