Deportivo vs RCD Espanyol – La Liga

la corunaDet är kanske inte den roligaste matchen i mannaminne som väntar på fredagskvisten men det blir ett spännande möte med två lag i stort behov av poäng. Deportivo är i störst behov av poäng då laget inför matchen ligger på nedflyttningsplats men det är inte bara att ta emot Espanyol och ta tre poäng.

Hämta din bonus på upp till 1000 kronor hos 10bet

Hemmalaget Deportivo:

Deportivo har haft en oerhört tung säsong och fansen på Estadio Riazor lär noja över om laget håller sig kvar i högsta divisionen i Spanien. Inför mötet mot Espanyol har man endast mäktat med 17 poäng och formen är verkligen åt råttorna för den forna storklubben. På de nio senaste matcherna har det inte blivit en enda seger och laget har dessutom förlorat sju av dessa. Ska man hålla sig kvar i La Liga är det viktigt med tre poäng i fredagens match för annars blir det svårt att haka på laget ovanför strecket. Deportivo har plockat in den gamle storspelaren Clarence Seedorf som ny tränare men de två första matcherna har slutat med förluster. Dock “bara” med 1-0.

Bortalaget Espanyol:

Espanyol har alltid fått leva med att vara nummer 2 i katalonien. Det kanske inte är så konstigt med tanke på Barcelonas dominans men formen den senaste tiden talar inte för katalanerna. Visserligen har man inte förlorat på tre matcher men samtliga matcher har slutat oavgjort och förutom kryssett mot barcelona är det svaga lag man ställts mot. Dessförinnan hade man tre raka förluster och i ligaselet har det inte blivit vinst sedan man besegrade jumbon Malaga med 1-0 den 8:e januari.

Så här tänker vi:

Deportivo är i stort behov av poäng och det är dags för tränare Clarence Seedorf att ta sin första seger som huvudansvarig. Espanyol har ingen vidare form och spelet har sett betydligt bättre ut för Deportivo med sin nya managern även om det blivit två uddamålsförluster. När nu Espanyol kommer på besök tror vi på seger och vi spelar att Deportivo vinner till oddset 2,35 hos 10bet.

Vårt speltips: Deportivo vinner över Espanyol till oddset 2,35 hos 10bet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com