Djurgårdens IF vs Örebro SK – Allsvenskan

dif loggaAllsvenskan fortsätter och det är ett tippat topplag under mitten som möter ett tippat bottenlag i toppen. Platsen för fotbollsfesten är Tele2 arena vilket innebär att det är Djurgården som tar emot Örebro på plasten i huvudstaden Stockholm. Blir det en hemmaseger för Djurgården eller kan Örebro fortsätta överraska med sin positiva fotboll?

Hemmalaget Djurgården:

Djurgården har haft en tuff säsongsinledning men allting vände när man krossade MFF i cupfinalen med 3-0. Nu gäller det att prestera i allsvenskan också om man ska börja klättringen mot toppen. Mot Malmö märktes man hur mycket man saknat Mrbati och nu har man äntligen fått länken mellan mittfältet och anfallet som man suktat efter. Många poäng lämnade inför säsongen med Magnus Eriksson, Gustav Engvall och fanbäraren Kim Källström. Tunga tapp för en allsvensk klubb som dock gjorde en bra försäsong. Därefter har det gått trögt fram tills cupfinalen men nu verkar man ha fått flow igen. Man vann senast mot Dalkurd hemma men nu ställs man mot svårare motstånd.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Bortalaget Örebro

För Örebro gäller det att fortsätta med det fina spelet man haft under säsongen. Visserligen blev det förlust senast men det var mot serieledaren Hammarby och det var dessutom säsongens första. Djurgården är inte lika starka även om stämningen är god i laget igen. Örebro var knappast tippade att ligga femma efter nästan en tredjedel av säsongen och det återstår att se hur man klarar den tuffa bortamatchen på Tele2 Arena. Plast är man vana vid så man kan i alla fall inte skylla på planen om det skulle gå ut pipsvängen i denna matchen.

Så här tänker vi

Djurgården har fått upp farten igen och behöver fortsätta rada upp segrar om man ska ta in på rivalerna AIK och Hammarby som har ett enormt försprång i toppen. Förvänta er en jämn match mellan två lag med självförtroende. För Örebro är matchen en trendsättare då en seger innebär att man hotar på allvar i toppen men en förlust innebär två raka nederlag och kanske en verklighet som kommer ikapp. Vi tror att Djurgården är vassare och tippar en seger för stockholmslaget till oddset 1,62 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Djurgården besegrar Örebro till oddset 1,62 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com