Egypten vs Uruguay – Fotbolls-VM 2018

egypten salahDags för VM:s och Grupp A:s andra match i VM 2018 och det är Egypten som ställs mot Uruguay på Jekaterinburg Stadium. Inför matchen har allt handlat om ifall Salah ska bli frisk eller inte efter skadan i CL-finalen, men glädjande för alla utom Uruguay är att stjärnan är spelklar. Salah ställs mot Suarez och Cavani i en duell som luktar en hel del mål.

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Egypten

Egyptens kval var spikrakt och man nådde enkelt VM. Lagets stora stjärna är utan tvekan Mohammed Salah som haft en makalös säsong i Liverpool, med 32 PL-mål på 36 matcher. Skytteligavinnaren har inte särskilt många världstjärnor runt omkring sig men samtidigt har Egypten en bra organisation med defensivt tänk, där Salah i princip ensam står för de offensiva aktionerna. Ska man lyckas mot Uruguay behöver man att Salah inte känner av skadan över huvud taget.

Bortalaget Uruguay

Uruguay vann VM på hemmaplan 1930 och vann turneringen även 1950 men sedan dess har man inte tagit något guld. Även om man har en stark anfallsduo i form av Luis Suarez och Edinson Cavani är det knappast en kandidat till VM-guldet. Dock är man favoriter att ta hem VM:s på pappret svagaste grupp. Nu gäller det att bevisa på högsta nivån att man är att räkna med och en seger mot Egypten är viktigt om vägen till gruppsegern fortfarande ska ligga vidöppen.

Så här tänker vi

Det finns mycket offensiva kvalitéer mellan båda lagen men försvarsspelet lämnar en del att önska. Egypten kommer att ligga med bussen parkerad men samtidigt är man sylvassa i omställningarna med Salah. Vi tror det blir en målfest mellan lagen, med tre världstjärnor som anfallare ligger det naturligt att spela på många mål. Vi väljer att spela på över 2,5 mål till oddset 2,40 hos Bethard.

Vårt speltips: Matchen mellan Egypten och Uruguay innehåller över 2,5 mål till oddset 2,40 hos Bethard.

Jonas Eriksson – Redaktör svenskbetting.com