Elfsborg vs Hammarby – Allsvenskan

logo elfsborgAllsvenskan fortsätter och vad passar bättre än den spännande matchen mellan Elfsborg och Hammarby. Ett lag mellan bottenlaget Elfsborg mot ett Hammarby som jagar sitt andra SM-guld någonsin. Seger mot Elfsborg innebär att man tar tillbaka förstaplatsen från AIK medan en förlust innebär att laget ”bara” är på tredje plats. Det är två lag i behov av poäng som drabbar samman på plasten i Borås Arena.

Hämta din välkomsbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Elfsborg

Elfsborg hade en rejält tung vår och även om laget inte tillhörde förhandsfavoriterna var det nog inte många som hade trott att laget efter uppehållet skulle vara direkt inblandande i bottenstriden. Om sommareuppehållet har gjort sitt återstår att se men svartgult fick i alla fall en skön start på höstsäsongen när man besegrade Örebro med 2-1 i första matchen efter uppehållet. Den gången var det Victor Prodell som gjorde båda målen och Elfsborg lär hoppas att han fortsätter göra mål när det nu är snäppet vassare motstånd som kommer på besök.

Bortalaget Hammarby

Bajen var vårens överraskning i Allsvenskan men när säsongen sparkade igång igen den 9:e juli blev det direkt förlust mot Östersund med 2-1 trots fördelen av hemmaplan. Bajen lär dock vilja studsa tillbaka starkt men för det krävs det en seger borta mot bottenlaget Elfsborg. Hammarby saknar en del spelare som till exempel Simon Sandberg, Kennedy Bakircioglu på grund av skadekänningar, men även Björn Paulsen på grund av avstängning samt Erkan Zenging som fått ledigt för att han ska prata med andra klubbar.

Så här tänker vi

Visst var Hammarby bra i vår men frågan är om man håller hela vägen? Tappar man en del spelare nu i fönstret kan det bli tufft och dessutom har Elfsborg fått luft under vingarna efter den tunga bortasegern mot Örebro senast. Vi tror därför Elfsborg är snäppet vassare och väljer att spela på hemmaseger till oddset 2,20 hos Unibet.

Vårt speltips: Elfsborg vinner över Hammarby till oddset 2,20 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com