FC Astana vs FC Midtjylland – Champions League

FC AstanaVi fortsätter med Champions League-kvalet och härnäst är det dags för en spännande match mellan de Kazakhstanska mästarna FC Astana mot de danska mästarna FC Midtjylland. Det blir ett tufft möte för danskarna mot ett lag som vunnit sin inhemska liga fem år i rad. Laget har ”bara” funnits sedan 2009 men ändå aldrig hamnat utanför topp 5.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor hos Betser

Hemmalaget Astana

Visst grundades föreningen FC Astana så sent som 1999 men framgångarna har inte låtit vänta på sig. Laget har vunnit ligan fem år i rad och dessutom nått Europas gruppspel 3 gånger på de 4 senaste försöken. 2015 gick man till Champions League och förlorade inte en enda gruppspelsmatch på hemmaplan. Laget har förlorat en kvalmatch på hemmaplan sedan 2014 och lär vilja ta sig förbi Midtjylland.

Bortalaget FC Midtjylland

De regerande danska mästarna slapp till skillnad från MFF att kvala förra omgången men laget jublade nog knappast när man ställdes mot Astana. 2015/16 var Midtjyllands bästa Europaår när laget nådde slutspelet i Europa League. Där ställdes man mot Manchester United och vann faktiskt hemmamatchen. Nu kan Midtjylland vid uttåg fortfarande nå Europa League men danskarna siktar garanterat högre än så. Dock krävs det en rejäl höjning jämfört med vad man visat upp i säsongsinledningen som inletts med ett kryss hemma mot AGF Århus samt en förlust borta mot Midtjylland. Nu har man dock chansen till revansch för fansen genom en seger mot Astana, något som troligen för danskarnas del tyvärr inte kommer att inträffa

Så här tänker vi

Astana ska vara klasser bättre än vad Midtjylland är och fördelen av hemmaplan är naturligtvis enorm när danskarna ska åka hela vägen till Kazakhstan. Vi tror att det kan bli lite väl tufft när alla komponenter är samlade och även om hjärtat säger Danmark säger hjärnan Kazakhstan. Därför väljer vi att spela för seger till FC Astana mot FC Midtjylland till oddset 2,0 hos Betser.

Vårt speltips: FC Astana vinner över FC Midtjylland till oddset 2,0 hos Betser

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com