FC Barcelona vs Manchester United – Speltips Europa League Play Offs

Frågan är om vi FC Barcelona vs Man United speltips Lewandowskinågonsin haft en bättre 16-delsfinal i Europa League än vad som är fallet när Barcelona och Manchester United ställs mot varandra. Barcelonas manager Xavi har inför matchen sagt att båda lagen förtjänar att vara i Champions League men nu är det istället en plats i åttondelsfinalen av Europa League som står på spel när giganterna möts. Barcelona är favoriter enligt oddsen men Erik ten Haag har fått Manchester United på helt rätt köl. Vem går segrande ur det första slaget av två?

Datum: 16 februari 2023
Avspark: 18:45
Arena: Camp Nou (Barcelona)
Domare: M Mariani (Italien)

Hämta en oddsbonus hos Betsson och spela på Europa League

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

FC Barcelona är klara favoriter

Barcelona leder La Liga och har visat upp ett enastående facit efter VM 2022. Laget har vunnit samtliga matcher i såväl La Liga och cupspelet och har endast ett insläppt mål de senaste sju matcherna. Med åtta poängs försprång till Real Madrid hoppas FC Barcelona kunna ta flera titlar i år men United kan bli en svår nöt att knäcka.

United har inte besegrat Barca sedan 2008

Om vi räknar bort uppvisningsturneringar i Centralamerika och USA har United inte vunnit mot Barcelona sedan semifinalen i Champions League 2008 då Paul Scholes gjorde matchens enda mål. Lagen möttes i final i Champions League såväl 2009 som 2011 med förlust för United vid båda tillfällen. I CL 2019 vann Barcelona med 3-0 hemma och 1-0 borta. United har dock sett fina ut 14 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på de 17 senaste matcherna. Kan de hålla i den fina formen?

Barcelona vinner ett jämnt möte

Det kan bli jämnt då United är starka defensivt och har fått tillbaka Casemiro. Men Martinez saknas och Maguire imponerade inte mot Leeds när han fick chansen senast. Blir det han eller Lindelöf som får förtroendet eller flyttar ten Haag in Luke Shaw i mitten igen? Oavsett vilket håller vi med oddsen inom svensk betting och spelar Barcelona som segrare till oddset 1,75 hos Betsson.

Vårt speltips: Barcelona vinner första mötet mot United till oddset 1,75 hos Betsson.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Betsson och spela på Europa League

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller