FC Köln vs Borussia Dortmund – Bundesliga

FC Köln ligger sist i tabellen och inte är det mycket som talar för att det blir poäng under fredagens Köln logomatch när det är Borussia Dortmund som är motståndaren. Dortmund är inte heller nöjda med sin säsong även om det inte blir någon nedflyttning. Upp till ligatiteln är det hela 19 poäng och Dortmund måste presetera bättre om man ens ska ta sig förbi Leipzig, Frankfurt och Schalke som alla ligger före i Bundesliga.

Hämta din bonus på upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget FC Köln

Hösten 2017 är en period i klubbens historia som man nog helst glömmer. På 17 matcher blev det endast 6 poäng och när 2018 kickade igång efter juluppehållet var det inte många som trodde på FC Köln men något har hänt hos jumbon. 2018 började med en seger i träningsmatchen mot Hertha Berlin. Sedan Bundesliga drog igång igen 2018 har Köln inte förlorat och har 7 inspelade poäng av 9 möjliga.

Bortalaget Borussia Dortmund

2012 års ligavinnare har haft lika mycket fokus på att straffa Aubameyang som man haft på att vinna matcher. En femteplats i tabellen är inte godkänt för en klubb av Dortmunds kaliber och 2018 har inte börjat bra då laget inte tagit en seger. Istället har det blivit tre oavgjorda matcher och nu behövs det en seger mot jumbon för att man ska ta sig förbi Leipzig. Nuvarande femteplatsen räcker inte för spel i Champions League nästa år och skulle man missa det målet kommer det bli uppror av fansen på Westfalenstadion i Dortmund.

Så här tänker vi

Dortmund är flera nivåer bättre även om Köln har en fin form under 2018. Vi tror ändå att Dortmund ska ta hem detta spektakel utan några större problem. Oddset 1,76 hos Bethard är taget och vi spelar det på att Dortmund vinner matchen.

Vårt speltips: Dortmund vinner mot FC Köln till oddset 1,76 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com