Hammarby IF vs Trelleborgs FF – Allsvenskan

bajen logoDags för toppen att ta emot botten när skånska Trelleborg åker till huvudstaden för spel mot Hammarby på plasten som Tele2-arena valt att ha som underlag. Det är ett Hammarby med vetskapen att en seger tar de upp på samma poäng som ettan AIK men ska man gå förbi ”gnaget” på målskillnad krävs det seger med minst fyra mål. ”Bajen” har två raka vinster medan TFF har två raka förluster. Fylls kolumnen på till siffran 3 i båda fallen eller hur ska det egentligen sluta mellan lagen?

Få en omsättningsfri välkomstbonus hos Betser idag

Hemmalaget Hammarby

Hammarby gör sin bästa säsong sedan SM-guldet 2001 och är med och slåss om Lennarts Pokal 2018. Vill man lägga vantarna på titeln krävs det seger i matcher som denna och skulle laget misslyckas med detta mot TFF är det naturligtvis ett oerhört fiasko. Hammarby stod för en oerhört stark vår men efter uppehållet började fansen att våndas en aning. Förlust mot Östersund och kryss mot bottenlaget Elfsborg. Därefter har det dock gått betydligt bättre med seger mot Dalkurd och även TFF senast fast på bortaplan.

Bortalaget TFF

Som nykomling i allsvenskan var förtväntningarna knappast skyhöga på att laget skulle nå några högre placeringar 2018. TFF har bjudit på några skrällar men är involverade i bottenstriden i allra högsta grad. I skrivande stund ligger man på kvalplats och behöver plocka några vinster för att vara på säker mark. Med fyra förluster på de fem senaste matcherna, och endast poäng mot jumbon Dalkurd efter uppehållet, är det inte mycket som talar för detta.

Så här tänker vi

Hammarby ska promenera hem segern och vi tror att man lyckas med etta utan några större konstigheter. Även om bottenlagen blir mer desperata ju längre serien går är det för tidigt för att TFF ska känna någon riktig panik ännu. ”Bajen” kommer vilja gå på knock och vi tror man gör det från början. Vi väljer att spela att Hammarby vinner första halvlek över TFF till oddset 1,62 hos Betser.

Vårt speltips: Hammarby vinner första halvlek mot TFF till oddset 1,62 hos Betser.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com