IFK Norrköping vs Gif Sundsvall – Allsvenskan

Tränare norrköpingNär toppligorna nu är avgjorda, måste vi fram tills VM börjar, nöja oss med Allsvensk fotboll. Efter favoritens Malmö FF:s kollaps under första tredjedelen av säsongen och AIK:s bortavinst över Bajen ser tabellen mer spännande ut än på länge. Ett lag som i allra högsta grad är med i toppstriden är IFK Norrköping som inför matchen ligger trea i tabellen och en seger innebär att man bara är tre poäng från serieledning.  För Sundsvall som spelat minst matcher i serien gäller det att ta poäng när man kan – men borta mot Norrköping kan man knappast förvänta sig det.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget IFK Norrköping:

Norrköping har sedan guldet 2015 varit ett topplag i serien. Ifjol gick det dock sådär och man nådde inte riktigt samma fina nivå som 2015 och 2016. Däremot är 2018 eventuellt året när Norrköping på allvar är med i guldstriden igen. Med nya spännande nyförvärv som Simon Thern och Jordan Larsson går man vid seger upp på samma poäng som tvåan AIK och endast tre pong bakom ettan Hammarby. Det ser ut att bli en spännande säsong för ”Peking”.

Bortalaget GIF Sundsvall:

Sundsvall inledde starkt och har inte blivit det bottengäng som alla experter förutspådde inför säsongen. Istället har man tagit poäng i sex av åtta matcher och trots förlusten senast mot Östersund är man Norrlands bästa lag för tillfället då man ligger en poäng före Östersund med en match mindre spelad. Sundsvall har hitills vunnit varannan match i serien och eftersom det blev förlust senast bör vinsten komma nu enligt logiken. Synd bara att Norrköping är väldigt bra!

Så här tänker vi:

”Peking” har visserligen haft problem förr mot tippade bottenlag och förlorade oväntat hemma mot TFF för några omgångar sedan. Trots detta är man naturligtvis enorma favoriter inför matchen och har både starkare lag och fördel av hemmaplan. Vi väljer därför att spela på seger för Norrköping till oddset 1,52 hos Unibet.

Vårt speltips: Norrköping besegrar Sundsvall till oddset 1,52 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com