IFK Norrköping vs Hammarby IF – Allsvenskan

logga HammarbyDags för ett riktigt toppmöte i sveriges högsta fotbollsliga och det är Hammarby som tar emot Norrköping på plasten som omger Tele2 Arena i Stockholm. Norrköping har tappat fem poäng på de två senaste matcherna och måste ha tre pinnar för att haka på toppduon som man tappat mark från de senaste två omgångarna. Att möta Hammarby är dock inte det enklaste för en vändning. Vem vinner toppmötet mellan Hammarby och IFK Norrköping?

Hämta ditt riskfria spel hos Betsson på 1000 kronor

Hemmalaget IFK Norrköping

IFK Norrköping vann SM-guld 2015 men har sedan dess inte vunnit igen. Att man skulle vinna guld 2018 känns inte särskilt troligt även om man har visat att man är ett lag att räkna med i toppstriden. Efter två raka matcher utan poäng behöver Norrköping vinna en stormatch. Att slå serietvåan ”Bajen” räknas såklart till detta men det blir verkligen lättare sagt än gjort. Hammarby är stabila men Norrköping har hemmaplan.

 

Bortalaget Hammarby

Hammarby har varit oerhört skickliga under hela säsongen och är i allra högsta grad med i kampen om SM-guldet.  Visst har formen efter uppehållet inte varit som den var innan, men Hammarby har tagit två raka segrar mot ett vilt kämpande TFF. Dessförinnan besegrade man Dalkurd men innan dess var det 0-0 mot Elfsborg och en 2-1 förlust hemma mot Östersund. Det vill säga att Hammarby har haft tre raka matcher mot nedflyttningslag men nu ställs man mot ett riktigt kraftprov. Klarar man att vinna över ett Norrköping borta eller ska man tappa mark i toppen?

Så här tänker vi

Norrköping har fördel av hemmaplan och lär dessutom komma extra motiverade med tanke på att man tappat poäng två matcher i rad. Även om Hammarby också lär ha motivationen på topp eftersom de trots allt jagar sitt andra SM-guld i klubbens historia. Vi tror Norrköping är snäppet vassare och väljer att spela på seger för hemmalaget till oddset 2,40 hos Betsson.

Vårt speltips: Norrköping vinner över Hammarby hemma till oddset 2,40

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com