IFK Norrköping vs IFK Göteborg – Allsvenskan

Norrköping IFKDags för topplaget IFK Norrköping att emot bottenlaget IFK Göteborg på Idrottsparken i Norrköping. Det är ett ”Peking” som vill haka på duon i toppen och samtidigt hålla jagande MFF bakom sig. För detta krävs en seger hemma mot ”Änglarna” som har en tuff säsong bakom sig. Förvänta er mycket kamp och två lag som vill vinna när domaren blåser igång matchen klockan 19:00 på måndagskvällen.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Bethard

Hemmalaget IFK Norrköping

Norrköping var i allra högsta grad med i guldstriden men efter bara 1 seger på de 4 senaste allsvenska matcherna har man tappat mark till guldlagen. Istället slåss man nu om en tredjeplats tillsammans med Malmö och Östersund även om det såklart finns hopp om ädlare valörer än så. I senaste matchen ställdes Norrköping mot Brottby SK i Svenska Cupen, en match man vann med 10-0. Nu väntar bättre motstånd och det återstår att se om Norrköping kan ta de tre poängen man behöver.

Bortalaget IFK Göteborg

Göteborg är långt ifrån den svenska gigant man en gång varit. Istället har man fått rikta in sig på att lämna bottenträsket men även om man vann senaste allsvenska matchen mot Östersund hade man tre raka förluster innan det. I tabellen ligger man på en tioende plats men oavsett kriser kommer man inte åka ur serien. Inte för att man är bra utan för att det finns så många andra dåliga lag.

Så här tänker vi

Norrköping har betydligt bättre lag än IFK Göteborg och ska således inte ha några problem att vinna på sin hemmaplan. I vanliga fall hade detta varit ett högintressant möte men det är för stor skillnad på lagen säsongen 2018. Norrköping kommer inte ha några större problem utan lär avfärda sin motståndare utan några större problem. Vi väljer därför att spela hemmaseger till oddset 1,55 hos Bethard.

Vårt speltips: Norrköping vinner över Göteborg till oddset 1,55 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com