Island vs Kroatien – Fotbolls-VM 2018

vm:s snyggaste spelareRedan klara för åttondelsfinalen och med många spelare varnade går Kroatien i denna matchen mot Island med en oklar uppställning. Hur tränaren väljer att formera laget vet vi inte förens en timme innan avspark men det är troligt att han kommer att vila några spelare. Trots detta är Kroatien favoriter mot ett Island som måste gå för seger.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Island

Att Island ens tog sig till VM var en enorm sensation, även om laget var i EM 2016. Landet är den minsta nationen någonsin att ta sig till ett VM och skulle man gå vidare från gruppen blir man den första debutanten sedan Slovakien 2010 att gå vidare från gruppen. För detta krävs det en seger mot Kroatien, något man lyckades med en gång i kvalet. Nu är det en annan coach och ett annat Kroatien som väntar men man kan ändå gå in med vetskapen att man i alla fall kryssade mot Argentina.

Bortalaget Kroatien

Hittills i turneringen är nog Kroatien det laget som imponerat mest. På två matcher har det blivit två segrar, noll insläppta mål och dessutom fem mål framåt. MIttfältet, som är av yttersta världsklass, har verkligen malt ner motståndarna och spelar laget med full manskap ikväll lär det bli seger mot Island. Nu är det inte mycket som talar för en toppad elva då sex man riskerar avstängning inför sista matchen, detta om man dessa spelare tar gult kort ikväll. Därför lär tränaren vila några spelare i matchen.

Så här tänker vi

Faktumet att Kroatien säkerligen kommer vila några spelare tror vi har en avgörande roll när Island samtidigt måste vinna. Island är en underdog men den rollen passar laget bra. Dessutom vet man hur man besegrar Kroatien sedan kvalet och vi tror en repris från matchen i Reykjavik är mycket möjlig. Vi väljer dock att gardera oss lite med ett kryss också! Vi spelar 1X i matchen till oddset 1,91 hos Nordicbet.

Vårt speltips: 1X i matchen mellan Island och Kroatien till oddset 1,91.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com