Italien vs Polen – UEFA Nations League

Italia Nations League är igång för full rulle och och först ut i Grupp A är Italien som tar emot Polen i studentstaden Bologna, som faktiskt har världens äldsta universitet. Om italienarna ska utbilda Polen i hur man spelar fotboll får tiden utvisa men laget är ganska klara favoriter inför drabbningen mot Lewandowski och hans gäng. Polen vill dock ha revansch efter ett svagt VM medan Italien börjar om på ny kula efter att inte ens ha gått till VM, för första gången sedan 1958.

Hemmalaget Italien

Italien missade VM och har sedan i Playoff mot Sverige inte spelat en tävlingsmatch. Man har däremot spelat fem träningsmatcher, men bar vunnit en av dessa, mot svaga Saudiarabien dessutom. I övrigt har det blivit förlust mot Argentina och Frankrike medan man spelat oavgjort mot England och Nederländerna. Tufft motstånd javisst men Gli Azurri är knappast vad de en gång varit.

Bortalaget Polen

Polen var en besvikelse i VM. Redanefter två matcher var laget utslagna och därför räckte inte ens än seger i sist matchen mot Japan för att rädda ansiktet. Största stjärnan är som vanligt Lewandowski och han verkar ha hittat formen så här i säsongsinledningen. Efter att ha gjort hattrick i supercupfinalen har Lewandowski gjort två mål på de inledande två matcherna. Räcker det till att hota Italien på bortaplan?

Så här tänker vi

Polen har ett bra lag och imponerade i förra kvalet men var inte särskilt vassa i VM. Italien har nytt lag och ny tränare och dessutom fördelen av hemmaplan. Man vill visa att man är en toppnation och Nations League är det perfekta forumet för detta. Framförallt måste Italien ha seger eftersom gruppens andra lag, Ronaldos Portugal, blir en tuff nöt att knäcka. Vi tror att Italien vinner matchen och väljer att spela på seger för hemmalaget till oddset 1,58 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Italien vinner över Polen till oddset 1,58 hos Mobilebet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com