Kanada vs Sverige – Ishockey VM

Hemmalaget Kanada

Äntligen har vi nått fram till VM finalen och kan det blir roligare än ett möte mellan Sverige och Kanada. Det här är onekligen den gyllene generationen när det kommer till kanadensisk ishockey. Det är bara att titta på lagets meriter sedan OS-guldet 2010. Två VM-guld, 2015 och 2016, World Cup-segern 2016 och ytterligare ett OS-guld fyra år efter 2010. Det säger en hel del om det kanadensiska laget.

Spela hos Unibet och få 1200 kronor i insättningsbonus, klicka här!

Laget har också motsvarat förväntningarna i den här turneringen och har utan större bekymmer tagit sig fram till en final. Laget låg i för sig pyrt till i semifinalen mot Ryssland, men tre snabba puckar de sista fem minuterna gjorde att Kanada till slut vann med 4-2 och därigenom säkrade finalbiljetten.

Bortalaget Sverige

Det blir den första svenska VM-finalen sedan 2013, då laget dessutom gick hela vägen fram och knep det där VM-guldet. Nu har Tre Kronor alltså chansen igen.

Den här gången är det dock extra speciellt, nu av flera anledningar. Dels är det här som sagt en efterlängtad final som laget fått gneta sig fram till, efter att det under inledningen på turneringen faktiskt såg ganska krampaktigt ut. Därtill är det här förmodligen sista gången som Henrik Lundqvist och Joel Lundqvist har chansen att spela i landslaget ihop.

Så här tänker vi

Detta är två skickliga lag med en hel del spets framåt och det gör att vi väljer att spela Båda lagen gör minst två mål till oddset 1.94 hos Unibet

Vårt speltips: Båda lagen gör minst två mål hos Unibet

Chris Lindevall – Redaktör på Svenskbetting.com

Lämna en kommentar