Leicester City vs Chelsea – FA-cupen

Fa-cupens kvartsfinaler väntar,Leicester city när Leicester City tar emot Chelsea på King Power Stadium. Det är de två senaste ligamästarna som ställs mot varandra i en häftig match. Chelsea har tappat i ligan rejält senaste tiden medan Leicester har lämnat botten och tagit sig upp på en stabil åttondeplats. Lyckas Conte rädda säsongen genom en titel eller ska Leicester skrälla sig hela vägen till Wembley?

Hemmalaget Leicester:

För två säsonger sedan lyckades Leicester med en av de största sensationerna i fotbollens historia. Ledda av Ranieri vann man hela Premier League 2015/16. Under fjolårssäsongen gick allt åt skogen i början men man räddade upp sig på säker mark genom en stark avslutning. Nuvarande säsong har Leicester blivit ett mer stabilt lag, framförallt den senaste tiden. Laget ligger på en åttonde plats och jagar de sista Europaplatserna. Kanske kan den komma genom en seger i FA-cupen

Bortalaget Chelsea:

Regerande mästaren Chelsea gör sin andra säsong med tränaren Antonio Conte vid rodret. Laget kommer inte lyckas med bedriften att försvara sin titel. Frågan är om Chelsea ens spelar i Champions League nästa år. Med fyra poäng upp till Tottenham på fjärdeplatsen ser det tufft ut. Självförtroendet lär inte heller vara på topp efter den klara förlusten mot Barcelona tidigare i veckan. En förlust som innebar att lagets CL-spel är över för den här gången.

Så här tänker vi:

Chelsea ska ha ett bättre lag och Conte brukar vara taktiskt skicklig coach i cupspelet. Fansen kräver en seger då FA-cupen är enda rimliga chansen på en titel under nuvarande säsong. Leicester i sin tur är farliga på hemmaplan och har en fin form. Vi tror att Leicester går till semifinal genom att besegra Chelsea och spelar seger för Leicester till oddset 3,4 hos Redbet.

Vårt speltips: Leicester besegrar Chelsea till oddset 3,4 hos Redbet.