Los Angeles FC vs LA Galaxy – MLS

Galaxy Ibra LionEl Trafico är tillbaka och vi minns väl alla hur det gick i första LA-derbyt någonsin?! En viss Zlatan Ibrahimovic gjorde sin MLS-debut och som han gjorde det. Med två mål: ett dunderskott följt av ett avgörande på tilläggstid gjorde ”Ibra” odödlig redan sin första match i USA. Nu väntar det andra mötet och om Zlatan fortsätter i samma fina form som han visat upp på slutet kan detta bli en riktigt fin match!

Hemmalaget Los Angeles FC

LAFC gör sin första säsong någonsin i MLS och har gjort det över förväntan under debutsäsongen. Inför matchen mot Galaxy ligger man tvåa i västra konferensen med 35 inspelade poäng på 20 matcher. Då de sex främsta går till slutspel verkar det som att LAFC når slutspelet ganska komfortabelt, även om det återstår 14 omgångar. Största stjärnan i laget är utan tvekan Carlos Varela som gjort det oerhört bra för klubben.

Bortalaget LA Galaxy

LA Galaxys säsong har varit väldigt mycket upp och ner men nu verkar laget äntligen fått upp ångan. Galaxy har inte förlorat på fem matcher och har dessutom tre raka segrar. Zlatan Ibrahimovic har även han fått upp farten rejält efter att ha blivit kritiserad i inledningen av säsongen. Zlatan har nu gjort sju mål på fem matcher men behöver fortsätta med minst samma snitt om han ska nå toppen av skytteligan som Josef Martinez leder med 22 mål.

Så här tänker vi

Förra matchen slutade i en historisk seger med 4-3 efter att Zlatan stulit showen. Nu är det LAFC som har hemmaplan men med tanke på att båda lagen ligger i Los Angeles är det inte en allt för lång resa för ”Ibra” och gänget. Vi tror att Galaxy fortsätter på inslagen väg och faktiskt skrällar till sig en seger mot LAFC. Vi spelar därför en tvåa till oddset 3,40 hos Nordicbet.

Vårt speltips: LA Galaxy vinner över LAFC till oddset 3,40 hos Nordicbet!

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com