Luleå vs Tappara – Speltips Champions League-finalen

DLuleå Hockeyet väntar final i Champions Hockey League och Sverige är representerade av Luleå som ställs mot finska Tappara. Luleå har haft det tufft i SHL och hittas först på plats 9 i tabellen men i Champions Hockey League har de imponerat och det med besked. Nu har de chansen att säkra en riktigt tung titel i hockeyvärlden och vinna turneringen för andra gången. Det vore en oerhört imponerande bedrift av norrlänningarna.

Datum: 18 januari 2023
Nedsläpp: 16:20
Arena: Coop Norrbotten Arena (Luleå)

Hämta en oddsbonus hos Nordicbet och spela på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Luleå hoppas kunna vinna

Det är Luleå som är favoriter och laget har börjat hitta formen med sex segrar på de åtta senaste matcherna i SHL. I Champions Hockey League har laget gått som tåget i slutspelet efter att ha slagit ut Grizzly Wolfsburg, Jukurit och Frölunda. Därför går man nu sin andra final i turneringen någonsin efter att ha säkrat guldet 2014/15 vilket var den första upplagan av turneringen. Ett svenskt lag har vunnit samtliga upplagor med undantag för 2017/18 när Växjö Lakers svek Sverige och förlorade mot JYP.

Tappara gör sin andra raka final

Tappara från Finland har imponerat i Champions Hockey League och gick till final förra året. Men där blev Rögle BK för svåra och nu hoppas finländarna på revansch. I åttondelsfinalen slog laget ut Davos följt av Rögle i kvartsfinalen och Zug i semifinalen. Har de vad som krävs för att hota Luleå? Enligt oddsen hos svensk betting blir det jämnt men Tappara är något av underdogs.

Luleå tar hem detta

Luleå hoppas kunna ta sin andra titel vilket kan ge nytt liv i säsongen. En nionde plats i SHL är inget som imponerat men ett guld i denna mäktiga turnering hade givetvis fått fansen att jubla. Vi tror de vinner matchen och spelar Luleå som segrare till oddset 2,15 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Luleå vinner mot Tappara till oddset 2,15 hos Nordicbet.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Nordicbet och spela på matchen

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller